torstai 11. elokuuta 2016

Projekti/ArvontaLupasin palata vielä paremmin Liikuntakeskus Hyväfiiliksen työharjoittelu projektiini, joka oli osana koulutukseni kahden kuukauden työharjoitteluani.

Taustaa:

Soitin Hyväfiilikseen Sannalle ja kysyin, että tarvitsevatko sisustussuunnittelua tulevalle uudelle  Liikuntakeskukselle, Lapin Kullan tiloihin? Voisin tehdä sisustussuunnittelun osana työharjoittelua. Sanna kertoi, että hänelle sopii hyvin ja Kristan sisko Katja on tehnyt oman suunnitelman omaa lopputyötä varten. Päätin vielä asian varmistaa Kristalta ja hän sanoi, että olisi hienoa että jos tulisin mukaan, ettei Katja varmaan ehdi toteuttaa suunnitelmaansa ja on tehnyt lähinnä suunnitelman koulutyötä varten. Päätin vielä kuitenkin varmistaa itse Katjalta, että mitä on mieltä asiasta. En halunnut ns. hypätä toisen varpaille. Katja oli sitä mieltä, että tottakai voin tehdä suunnitelman ja hän on itse niin kiireinen ja työt painaa päälle.

Katja oli tehnyt tosi kivan suunnitelman, jossa elementtinä oli puu-kivi-jää ja tuli. Susi esintyisi toistuvasti piirrettynä  tai valokuvina. Ehdotin Katjalle, jos otettais teemaksi Lappi ja heitin omia ideoita hänellä ja hän tykkäsi niistä ja päätettiin yhdessä, että yhdistetään  Lappi teema tähän mukaan. Sain siis vapaat kädet suunnittelulle.

Ennen työharjoittelu jaksoa sain työpaikan Jopparin Kulman kerrostaloprojektista, projektiassistenttina. Oli hyvä kun oli jo valittu hyväfiiliksen suunnitelmaan teemaksi Lappi. Aina kun kävin kaupassa tai jossain ympäristössä, katsoin sillä silmällä ympäristöä ja sieltä uusia ideoita tähän projektiin. Krista sai aika monta puhelin soittoa multa, että nyt siellä on sellainen juttu, että varaanko sen ja Krista kävi sitten ne hakemassa kaupasta. Monta kauppareissua tuli käytyä yhdessäkin :).

Pari kertaa kokonnuttiin Kristan luo porukalla askartelemaan ja samalla esittelin Katjalle, että mitä oltiin jo hankittu. Pysyi näin kärryllä suunnitelmassa. Koko ajan saumattomasti ja mutkattomasta meillä meni Katjan kans yhteen asiat. Sovittiin aina mitä toinen tekee ja naurettiinki, että  kun toinen ajatteli jotain niin toinen sanoi sen ääneen. Muutenkin tällainen isompi projekti oli kiva touhuta yhdessä. Meillä meni melkein neljä päivää kun touhuttiin tämän projektin kimpussa. Sunnuntaina vielä viimeisiä juttuja tehtiin, kun maanantaina ovet aukesi. Isompia avajaisia vietetään viikolla 34. 


Kun tullaan ns. eteistilaan, niin oikealla on tasanne. Tasanteella meni erin kokoisia putkia, jotka peitettiin harmaalla suodatinkankaalla. Onhan kysymyksessä liikuntakeskus, joten vanha pyörä, piikkarit ja Lapin teeman mukaisesti kiviä, puuta ja kantoja koristeeksi. Vielä vanhat sukset on tarkoitus tuoda putkien eteen pystyyn.


Eteisestä on näkymä henkilökunnan tiloihin. Ruokapöydäksi ja tuoliksi valitsin modernia linjaa, vaaleata puuta ja tehosteena mustaa.
Hauskat nimet huumorilla maustettuna ja erilaisilla kehyksillä antaa kivaa kontrastia ja mielenkiintoa tilaan. Pari kylttiä puuttuu kuvasta.Lapin Voima eli kuntosali


Kuntosalin puolelta on huikeat näkymät Tornion joelle. Ei ole tyypilinen matala kellari tila, vaan valoisa ja avara. Plussana mahtavat maisemat, jotka vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. 
Väsynyt, mutta onnellinen Fitness nainen Janita. Monen päivän salilaitteiden roudaamisen jälkeen. Vielä  huumoriakin löyty :), vaikka lihakset on kuuleman helv..in kipeät.Kasa oksia lattialla, mitähän näistä syntyy???Katjan taitavista käsistä syntyi pukuhuoneisiin taulut.Naisten pukuhuoneNaisten pukuhuoneeseen ostettiin uudet valkoiset penkit,lokerikot ja naulakot. Lokerien taustaksi laitoin Cole&Son Woods  klassikkotapettia. 
Miesten pukuhuoneessa mentiin samall taululinjalla kuin naisten pukuhuoneessa. Mustat penkit ja naulakot ovat vanhoja, muutama naulakko jouduttiin ostaan lisää. Miehet saivat vähän tummemman ilmeen.

Jumppasalin odotusaulaan  tehtiin puolipyöreä penkki ( siis kirvesmies teki), vanhan kierreportaiden tilalle. Heitin idean, että laitetaan siihen keskelle puu. Sopivan kokoista puuta ei löytynyt, niin heitin Katjalle, että mehän tehdään se itse ja niin me sitten tehtiin puu oksista :). Design Päivi & Katja 
Torniotaresta  ostetut pienet poronsarvet koristavat puun oksia.Puolipyören penkille laitettiin räsymatot, jotka antavat kivaa väriä tilaan ja on helppo/kevyt puistella. Vanha tumman harmaa sohva on kuin nenä päähän ja betoniset pallit tuovat lisä istuin tilaa ja ovat ontot sisältä ja näin helpottavat kummasti siirtämistä. Pienet porontaljat ovat pörrö porosta ja sarvet vadilla.


Kaikki taulut on tehty melkein itse, tapetin jämistä, kivistä, serveteistä, kankaasta ja muutama taulu on  vain tilattu Deseniolta. 


Lattialle sommittelu auttaa seinille asentamisen kanssa. Oikealla oleva on kangasta ja on Kangasmaailmasta. Osa kehyksistä maalattiin spray maalilla eli yritettiin mahdollisimman paljon vanhoja kehyksiä hyödyntää ja taulun pohjia.Susi taulu jäi pois, mutta siirtyi toiseen kuvakollaasin. Muutama kolaasi tuli tehtyä :)


Tilassa on valolle himmentimet, joten tilaan tulee ihan eri tunnelma kun sytyttää lyhtyyn kynttilän palamaan ja puuhuun laittaa pienet valot. 
Alakerran odotustila. 

Tässä tilassa voi odottaa esim. pyörä, tanko tai toiminnallisen salin tunteja. 

Oksista Katja teki hauskan lampun. Jalkalamppu sai uuden ilmeen kun otin vanhan valkoisen muovisen kuvun pois ja laitoin isomman hehkun. Tuli tällainen modernempi versio ja pariksi seinälamppu puu kannattimella. Polyrottinki kalusteet ovat vanhoja. Matto on Torniotar liikkeestä ja tuo kivaa väriä tilaan. 

Lapsia ei ole unohdettu, heille on oma pieni tiipi.Heinäseiväs tikkaat on Sannan miehen käsialaa ja niihin voi ripustaa esim. urheilulehdet. Tämä kuva otettu henkilökunnan käytävästä. 


Yksi kuvakollaasi vielä ja se laitettiin...

Tiskin taakse.Ajatus oli, että laitetaan vielä tiskin päälle oksa, johon tulee lamppuja eri tasoille roikkumaan, mutta vielä ei ole pistorasiaa oikeassa kohdassa...ehkä sitten myöhemmin sekin saadaan siihen.

Nyt tuli kunnon postaus ja kunnon kuva pläjäys. Kiva jos jaksoit lukea :)

Siitä sinulle pieni yllätys!!!


Hyväfiilis lahjoitti minulle arvottavaksi yhden kuukauden kuntosalikortin, joka sisältää myös jumpat, saliohjauksen sekä opastuksen. 


Arvonnan säännöt.

Jos kirjaudut nyt uudeksi lukijaksi saat kaksi arpalipuketta!!!
Jos olet jo kirjautunut, saat aina automaattisesti sen yhden lipun!
Jos jaat postaukseni fb-sivullani, saat yhden arpalipukkeen lisää. ei riitä siis pelkkä kommentti. 

Arvonnan suoritan keskiviikkona 31.8.2016 klo. 22.00

Vielä, käy kommentti kenttään laittamassa  monella arvalla olet mukana!!! 
13 kommenttia:

 1. Onpa ihanan persoonallisesti toteutettu kuntokeskus ja kivasti esillä tuo Lappi-teema (olematta liian kliseinen!)
  Iso peukutus suunnittelusta & toteutuksesta, tykkään!
  Hienoa että ollaan saatu tänne meille noin kivasti uudistunut paikka, koko Lappari itseasiassa!
  Kahden arvan voimin olen mukana koittamassa arpaonneani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persoonallisutta haettiin sisustukseen, ettei olisi niin perinteinen :) ja onnistuttiin minusta kivasti. Kiitos kommentista, jäi tämä vastaus myöhäiseksi :(

   Poista
 2. Itse en ole vielä ehtinyt Hyväfiiliksen uusissa tiloissa käydä tutustumassa, mutta näyttää kuvissa kyllä tosi hyvältä! Suunnittelin taas salikortin hankkimista, joten yhdellä arvalla ollaan mukana, toivottavasti tärppää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arpajais voitosta vielä tätä kauttakin ja toivottavasti olet ehtinyt testaamaan jo laitteita. Toivottavasti kuvat vastaa odotustasi :)

   Poista
 3. Tulikin viihtyisä kuntokeskus, kyllä tuolla viihtyy. Kun kävin duutsonien paikassa, niin kuntokeskus oli vielä ihan tyhjillään. 2 arpaa mullekki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mie kans tykkäsin, että tuli hyvä sisustus :) Pitäis itekki alkaa taas kuntoileen. Osti ennen lomaa kortin ja ehdin vain yhden kerran käydä ja nyt tulin vielä kipeäksi...eiköhän tämä masu tästä parane,että pääsee taas hikoileen :)

   Poista
 4. Näyttää mukavalta! Varmaan asiakkaat viihtyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mallu <3 Uskon, että viihtyvät ja oli tosi kiva kun omistajat ovat satsanneet kunnolla kaikkeen.

   Poista