maanantai 19. syyskuuta 2016

Useampi syy olla iloinen :)
 • Ekana ainakin, että alan olemaan fyysisesti kunnossa eli bakteeri minkä sain lomalta on nyt selätetty.
 • Olen saanut vanhimman tytön Elisan Austraaliasta kotiin <3
 • Tänään tuli maalari ja aloitti Oona huoneen remontin
 • Tänään aloitin osa-aikaisen opiskelun
 • Oonan vanhat huonekalut sain myytyä nopeasti remonti alta pois

Mennään suoraan tähän Oonan huoneen remonttiin. Remonttihan on lähtenyt jo aikaa liikkeelle. Kattopaneelit ja komerot on revitty irti. Aluksi piti kummatkin säästää, mutta ei niitä saatu ehjänä irti...joten remontti laajeni eli jouduttiin vaihtaan koko katto ja miettimään  mitä nyt vaatesäilytykseen?

Huoneeseen on tulossa tanko, joten päätin että kattopaneeleita ei enää laiteta jo kustannus syistä ja  tätä meän kattopaneelia mitä on muuallakin on vaikea enää saada. Valitsin erikoiskova gyprocin, jota voi sitten myöhemmin helposti paikkailla, jos tulee kattoon jotain jälkiä.


Huoneeseen on ainakin tulossa pieni vaatereki, johon saa laittaa osan vaatteista esille. Ajattelin tuoda vähän huoneeseen ripauksen kuparia, ainakin näillä vaateripustimilla yms.
Hay Loopin kapeampi vaatereki olisi kiva ja laitoinki kirppis sivuille kyselyä, että oisko kellään myynnissä? Onko siellä kellään joka vois myydä???
Alakerran vieras makuuhuoneesta tuon tämän Malm lipaston, johon Oona saa laittaa vaatteensa.
Jonkun pienen kampauspöydän ja peilin olen luvannut huoneeseen ostaa, mutta muuten mennään aika pitkälti vanhoilla tavaroilla. Huoneeseen ei voi kauheasti huonekaluja laittaa, koska tankoilu vaatii reilusti tilaa ympärille. Peilejä varmaan pitää yksi seinä laittaa täyteen. Onko ne sitten kiinteät vai irto....pitää vielä miettiä. Koulupöytää ei enää mahdu huoneeseen ja eipä edellinen pöytä kovin ahkeralla käytöllä ollut. Enemmän läksyt tehdään nykyään keittiön pöydällä.


Tässä pari kuvaa ennen remonttia

Koulupöytä, matto, verhot, lokerikot, sohva on myyty nyt  eteenpäin, muut jäävät huoneeseen. Oona ei halunnut enää niin tummaa huonetta, joten huoneesta on tulossa vaalea ja myös tekstiilit tulevat olemaan aika pitkälti neutraaleja. 

Remontti edistyy...

Komero kun otettiin pois, niin alla oli vielä vanhaa tapettia jäljellä. Joten tapetti piti irrottaa pois. Ajatus oli ekana, että olisin itse tehnyt pakkelointi, saumaus ja maalaus työt. Kysyin tarjouksen täältä Tornion Lappian opiskelija työstä ja tarjous miellytti.Joten tämän koko viikon pintapuolen opiskelija on meillä sitten laittamassa neidin huoneen kuntoon. Siinä samalla saavat opiskelijat harjoitella tulevaan ammattiin. Opettaja käy säännöllisesti tarkistamassa oppilaan työn jäljen.


Itse aloitin tänään myös opiskelut eli olen osa-aikainen opiskelija työni ohessa. Käyn täällä Torniossa, Lappialla suorittamassa rakennuspiirrustus ohjelmat ja sisustussuunnittelu ohjelman eli ne ohjelmat, joista olisi minulle tulevaisuudessa hyötyä...jos vaikka joskus oman firman laittaisin pystyyn. Koulu on alkanut jo muilla reilu kuukausi sitten eli yritän tässä kiriä sitten muut kiinni.
Eli oli parempi kun sain opiskelijan jatkamaan remppaa, ei taitais neidin huone olla valmis vielä ens vuonnakaan :) 


Muistutus vielä, ennen kuin lähen Oonan  koulun vanhempain iltaan eli käyhän osallistumassa arvontaan. Arvonta postauksessa löytyy ohjeet!!!Heipat täältä ja palataanpas taas!!!

<3


4 kommenttia:

 1. Kiva ko olet parantunu ja saanu tyttärenki kotia :)
  Innolla oottelen uuden huoneen sisutusta :)
  Mukavaa viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta Sari, ihanaa olla terve :) ja neiti kaukaa maailman toiselta puolelta oli kiva saada takaisin kotiin <3. Täällä kans odotetaan, että listoja myöten huone saadaan valmiiksi...nimittäin aulassa kauhea kaos. Onneksi on tuolla yläkerrassa remontti, ettei tartte ihan remontin keskellä taas asua :) Samoin sinne kivaa viikkoa!!!

   Poista
 2. Oi miten upea huone jo ennenkin remonttia <3
  innolla odotan lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni :) Mie kans odotan innolla, että remontti on valmis ja pääsee tavaroita laittaan paikoilleen sekä pääsee sisustamaan huoneen :) Kivaa viikkoa sinne <3

   Poista