maanantai 16. tammikuuta 2017

Kotijumppa

Eilen otin ohjelmaan 10 minuutin kotijumpan, johon kuuluu vain kolme liikettä. Näitä helppoja ja nopeita kotijumppia on netissä paljon, mutta näin aluksi ajattelin aloittaa kevyesti eli vain kolme liikettä ja kaikki liikkeet tehdään 1 minuutin ajan ja jokainen liike tehdään kolme kertaa läpi. Aikaa menee reilu 10 minuuttia, pienet tauot mukaan lukien eli tarkoitus tehdä nämä liikkeet joka aamu ja katsoa, että tapahtuuko yhtään kehitystä? Vielä haastoin itseni, että teen 3 kuukauden päästä spagaatin. :) Sunnuntaina kun kävin Liikutakeskus Hyväfiiliksessä Lavisjumpalla ja sillä aikaa Oona oli kavereiden kanssa jumppaamassa. Lopussa menin katsomaan tyttöjen tuntia. Tytöillä kun loppui tunti ja jäivät vielä vähäksi aikaa tekemään kärrynpyöriä,voltteja, arabialaisia yms. Miehän siinä samalla kans innostuin heittämään kärrynpyöriä, välillä kyllä sattui makeasti tuonne alaselkään, joka aina välillä  ilmoittaa itsestään. Vielä lopuksi kokeilin siltakaatoa suorilta jaloin. Onnituhan se, mutta enpä enää päässytkään sieltä ponnistetttua itteäni ylös samaa reittiä. Sekös se alkoi harmittaan :(.


Tulin kotia ja päätin, että perkule nyt on jotain tehtävä selälle. Olen aina tiennyt, että lankutus on hyvästä vatsalle ja selkälihaksille sekä ryhdille.
Päätin myös ottaa mukaan pari muutakin liikettä eli kyykyn ja etunojapunnerrukset. Hyvä kolmen kombo, vai mitä? Kaikki liikkeet teen siis omalla painolla. Polvikin on vähän reistaillut, joten omalla painolla tehty kyykky on hyvästä vain. Uskon ainakin.

Tähän 10 minuutin jumppaan riittää matto,sekkari ja rennot löysät vaatteet. Peili on hyvä olla, että näkee oikean asennon esim. lankutukseen. Teen nämä liikkeet Oona huoneessa, koska siellä on kaksi isoa koko vartalo peiliä. Tämä jumppa käy alottelijoille hyvin ja pikku hiljaa voi lisätä liikkeitä, niinkuin itselläni on tarkoitus.


1. Kyykkyliike


2. Etunojapunnerrus polvet maassa tai

Suorin jaloin3. LankutusJokaisessa näissä kolmessa liikkeessä on tärketä muistaa vetää napa kiinni selkärankaan. Lankutuksessa sekä etunojapunnerruksessa huomioida, ettei selkä lähde notkolle eli peili on oiva apu tähän.


Aika jokaisessa liikkeessä 1 minuuttia. Tässä parin päivän tulokset ja näitä ei olla tehty verimaku suussa.
Maanantai 16.1 Kyykyt 

1. 51 kpl  2. 52 kpl ja 3. 62 kpl  

Etunojapunnerrukset suorin jaloin

1. 30 kpl  2. 25 kpl  3. 29 kpl

Lankutus

1 minuutti x3krt. 


Tiistai 17.1.2016


Kyykyt

1.51 kpl   2. 52kpl    3. 47kplEtunojapunnerrukset suorin jaloin


1. 43krt( polvet maassa) 2. 25krt suorin jaloin  3.25krt. suorin jaloin
Lankutus

1. 1 min.   2. 1min    3. 1min.

Aloitin liikkeet kyykyillä, etunojapunnerrukset suorin jaloin ja lopuksi lankutus. Pieni tauko ja liikkeet alusta. Tein liikkeet siis 3 kertaa.
Lankutukseen voi lisätä, kun lisää aikaa niin painonsiirtoja eteen-taakse tai jalan nostoja ja pitoja.

Tärkeintä on kuunnella omaa kroppaa ja tehdä niin kauan kuin tuntuu hyvältä. Ite tein nyt parina aamuna, etten tehnyt yhtään lämmittelyliikkeitä eli niitä olisi hyvä tehdä alkuun. Käsien pyörittelyä, vartalonkiertoja yms. että kroppa herää. Mulla tahtoo aina kroppa lähteä käyntiin puolen päivän aikaan, huomasin kun tein liikkeet nyt aamulla ko heräsin. Maanantaina mulla oli vapaata, joten liikkeet tuli tehtyä vähän myöhemmin ja tuloksetkin olivat paremmat. 

Onko siellä kotijumpat käytössä?Elämä on välillä tasapainoilua :)12 kommenttia:

 1. Mulla ihan samat kotitreenin osat, mutta tässä haasteessa tehdään kappalemääriä ja niitä lisätään päivittäin. Lankussa tietty mitataan aika. Se alkoi 20 sekunnilla, mutta oli minusta liian helppo, joten tein 2*1min ekana päivänä. Lisäksi treenailen vähän käsiä painojen kanssa. Tsemppiä treeneihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinunki treeni kuulostaa hyvältä ja ajattelin, että jossain vaiheessa voi kyykkyihin ottaa vaikka kahvakuulan mukaan. Lankutukseen lisää minuutteja ja niistäkin löytyy monta variaatiota eli voi vaihdella. Tarkoitus itellä, ettei vie aamusta liikaa aikaa ja ehtii hyvin töihinki :) Illalla jumpat ja kävelyt kuuluu tietysti lisäksi ohjelmaan :)

   Poista
 2. Mulla ihan samat kotitreenin osat, mutta tässä haasteessa tehdään kappalemääriä ja niitä lisätään päivittäin. Lankussa tietty mitataan aika. Se alkoi 20 sekunnilla, mutta oli minusta liian helppo, joten tein 2*1min ekana päivänä. Lisäksi treenailen vähän käsiä painojen kanssa. Tsemppiä treeneihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tsemppiä sinne treeneihin myös. Sitä välillä tarvitaan .)

   Poista
 3. Hyviä ohjeita. Mä jumppaan liikkeitä joita olen saanut lääkäriltä, kyllä on hyvä kun tekis usein, heti huomaa kun on pari päivää väliä, paikat jumittuvat helposti. Toi lankutus olis hyvä ottaa ohjelmaani. Kiitos näistä vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin nyt tavoite, että teen päivittäin niin pääsee tatsiin :) Lankuttaminen on kyllä huippulikke ja aluksi voi tehdä ihan polvet maassa. Tsemppiä sinne myös jumppiin. Hyvät musiikit vain soimaan, niistä saa virtaa.

   Poista
 4. Hyviä perusliikkeitä! Tsemppiä niihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ja helppoja. Onnistuu varmasti jokaiselta ja voi tehdä myös aluksi polvet maassa :) Kolme aamua nyt tehty ja periksi ei anneta. Tänään kyllä olis haluttanut nukkua vain pitempään. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 5. Aaark tuota lankuttamista vihaan mutta punnertaminen on aina ollut kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankuttaminen on kyllä hyvä ja tehokas liike. Jos tekee vain pelkkää peruslankuttamista, niin pitemmän päälle tosi tylsää. Ite teen välillä painonsiirtoja, jalan nostoja ylös ja jalan vetoja rintaan yms. saa vaihtelua :) Mieki olen aina tykännyt punnertamisesta. Muistan kun kävin vuoden karatea, niin siellä tehtiin vielä käsien taputuksia ja rystysillä punnerrettiin. Taputukset ei kyllä enää mee, varmaan lentäsin rähmälle maahan ja nenän varsi varmaan meikän tuurilla murtuis .)

   Poista
 6. Miksihän minun kommentit tulee aina tuplana. Ärsyttävää! Jos yritän poistaa toisen, se poistaa molemmat. :o

  VastaaPoista
 7. Miksihän minun kommentit tulee aina tuplana. Ärsyttävää! Jos yritän poistaa toisen, se poistaa molemmat. :o

  VastaaPoista