keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Miniloma

Viikko taas vierähtänyt ja pääsiäinen meni, että viuh!!!


Aluksi kyllä oli ajatus, että vietämme koko perhe ihan kotosalla koko pääsiäinen...mutta kuinkas kävikään?

Torstaina kun tulin töistä neljän jälkeen, niin eikö ruokaa nassuun ja pakkaamaan. Auton nokka kohti pääkaupunkia. Viideltä oltiinki jo tien päällä.
Suuntana siis Helsinki ja kolme yötä Ilmarin veljen luona. Mitä ihmeellisempiä suunnitelmia ei oltu tehty miniloman ajaksi. Yhden reissun Ilmari oli varannut päivällä, Elämysurheilukeskukseen Siriukseen...siitä sitten lopussa.
Ajomatkalla mietin, että missä olisi mukava käydä ja Oona halusi ehdottomasti käydä kokeilemassa tankoilua Helsingissä. Neiti varasi  ajomatkalla kännykällä tankovuoron lauantaille Vertical tankosaliin eli neidinkin toive toteutui.


Pitkäperjantaina oli useammat paikat kiinni, mutta lähdettiin autolla ajelemaan ja ensiksi käytiin katsomassa Sibelius monumentti. Itse olen käynyt eka kerran tätä katsomassa ,kun olin 18-vuotiaana Helsingissä kesätöissä apulaisena lastenkodissa. Nyt tuli vähän tarkemmin tutkittua monumenttia kuin silloin 18-vuotiaana.


Seuraava kohde oli Temppelinaukion kirkko. Aikaisemmin olen vain käynyt ulkopuolella, mutta nyt päästiin kurkkaan myös sisältä ja kattohan on upea sekä kuuleman akustiikka huippuluokkaa.
Sitten matka jatkui paikkaan Löyly, joka sijaitsee ihan keskustan liepeillä Hernesaaressa ,Löyly on avattu toukokuussa 2016. Tästä pääset paremmin tutustumaan Löylyyn KLIK ja näet paremmin kuvia muualta.
Paikka on todella tutustumisen arvoinen paikka. Hienosti toteutettu ja sisustettu erilaisilla elementeillä. 
Suurin osa kuvista tuli otettua ulkoa, koska sisällä paikka oli täynnä ruokailijoita ja kahvistelijoita. Käytiin juomassa kahvit ja Oona söi köyhänritarin. Jos haluaa ruokailla, niin pitää tehdä paikkavaraus...varsinkin näin loma aikana. Me jouduttiin hetken odottomaan, että päästiin sisälle kahvistelemaan. Olikin harvoja paikkoja, joka oli näin pitkäperjantaina auki.Kotimaista Marimekkoa näkyi kivasti astioissa ja esineissä. Tämä 3D- puuseinä oli minusta hieno ja jo mietin  tätä yhteen suunnitelmaan kohteeseen.Sitten suuntasimme takaisin kämpille ja Markku valmisti meille herkkuaterian.
Karitsan karetta, pähkinällä höystettyä perunamuusia ja salaattia. Kyytipojaksi punaviiniä. Meikämanni nautti sillä aikaa pienet päivätirsat ja olipa kiva mennä valmiseen ruokapöytään, kun ruoka oli valmis.Seuraavana päivänä, lauantaina suuntasimme ...

 Elmäysurheilukeskukseen Siriukseen ( Kävimme kyllä yhdessä toisessakin paikassa, mutta laitan siitä oman päivityksen tulemaan myöhemmin).

Täällä voi mm:ssa kokeilla surffausta, mutta me kokeiltiin ...

Ekana pieni opetustunti, kun puvut ja kypärät oli haettu.
Tässä Oona näyttää mallia, että miten tuulitunnelissa lennetään. Neiti oppi kaikista nopeimmin meistä. Pienikin liike kropassa, muutti lento asentoa.Tärkeintä oli pysyä ihan rentona.


Meinasin laittaa minun ja neidin lennosta videon tänne, mutta en saanut sitä ladattua tänne. Lennosta sai videon muistoksi sähköpostiin.

Tästä pääset tutustumaan Siriukseen vielä tarkemmin KLIK.
Joskus olisi kyllä  kiva päässä  kokeilemaan surffausta ja tuo ns. seikkailuratakin kiinnostais. Aina pitää kokeilla kaikkea uutta :)Jos suuntaatte kesällä Helsinkiin, niin tässä muutama vinkki missä kannattaa ehdottomasti käydä. Suosittelen ja lapsetkin varmasti tykkää!

Laittakaahan kommentti kenttään, missä kannattaa sinun mielestä kesälomalla Suomessa käydä? 

Oli kyllä kiva pääsiäinen. Aluksi oli tarkoitus kyllä käydä serkkujakin moikkaamassa, mutta tuo aika meni niin äkkiä ettei vain kerinnyt. No, seuraavalla kertaa sitten.


Ups, nyt unten maille. Kellokin jo vaikka ja mitä. Eikö heikun keikun ja öitä 

ZZZzz<3
2 kommenttia:

 1. Oi vitsi miten kiva reissu teillä onkaan ollut, oon aivan kateena täällä <3
  Tuota tuulitunnelia ois aivan huippu päästä testaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemistä riitti ja nähtävää. Aika meni kyllä nopeaa ja huomenna taas uusi reissu. Tämäkin viikko meni taas nopsaa, kun tällainen ns. pätkä viikko. Tuo tuulitunneli oli kyllä kiva kokemus. ei kyllä kovin monta kertaa raski käydä, aika kallista lystiä :(.

   Poista