keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Kukkalaatikot terassilla

Laitoin reilu viikko aikaa instagram storyyn kuvan terassin  uusista kukkalaatikoista ja useammalta tuli kyselyä niistä.
Ajattelin vinkata myös tänne teille mistä näitä voi hankkia.
Kukkalaatikot ostin ruotsin puolelta Jyskistä ja olivat hyvässä kampanja alessa eli yli -50% alessa.  Uskon, että samoja myydään myös suomen puolelle. Laatikoita ei enää ollut varastossa kuin yksi kappale ja lisäksi liikkeen mallikappale. Onneksi myyjä lupasi myydä myös mallikappaleen, näistä maksoin yhteensä 53 euroa. 

Ikean useamman vuoden vanhat korkeat purkit olen siirtänyt eri paikkaan terassista ja eilen  kävin ostamassa purkkeihin  uuden maali sävyn eli kukkapurkit olisi tarkoitus maalata tänään uudella tummemmalla värillä. Ulko oven puolelta löytyy myös samat purkit, mitkä ovat saaneet vähän lommuja ja osassa purkeissa on saumat  osaksi auenneet. Yritän nyt vähän näitä korjailla ja maalailla. Isot korkeat purkit ovat tosi hintavia, joten en vielä raski yli 100 euroa laittaa kukkapurkkiin kun niitä tarttis useamman kerralla eli mennään ainakin tämä kesä vanhoilla fiksatuilla purkeilla.

Alkukesästä meillä oli ruokapöytä paviljongin alla ja varmaan ensi kesänä laitan sen sinne kun meillä on rippijuhlat. Taivas alla on kuuma syödä, koska en ole vielä sopivaa varjoa löytänyt. Eilen syötiin eka kertaa ulkona kun vanhin tyttökin oli käymässä kotona. Onneksi tuuli sen verran, niin pysty syömään auringon paisteessa. Prafabin paviljongi ja ruokapöytä on meillä palvellut jo yli 10 vuotta. Katosta ollaan jouduttu uusimaan kolme kertaa. Paviljongin ritilät on osa tullut jo tiensä päähän ja osa on alhaalta poikki. Tarkoitus jossain vaiheessa teettää uudet erilaiset ritilät. Pöydän malli ei enää silmää miellytä, mutta pöydässä on hyvä mekanismi eli pöytää voi tarvittaessa nopeasti lyhentää ja pitentää sekä menee pieneneen tilaan kätevästi. Pitää vielä tiedustella, voiko tehettää tähän uuden kannen sekä yskinkertaisemmat jalat.


Eilen kävin ystäväni kanssa Ikeassa ja mukaan tarttui mm:ssa vähän kesäkukkia, jotka tarkoitus istuttaa uusiin laatikoihin. Eilen jouduin kukat nostamaan sisälle, koska huomasin että kukat ottivat vähän nokkiinsa kylmästä tuulesta. Nostelin  kukat sisälle ja kastelin hyvin, näyttävät nyt paljon virkeimmiltä. Sisal mattoa en voinut vielä laittaa terassille, kun olin vähän märkänä näköjään käärinyt rullalle ja oli saanut homepilkkuja. Pitää kokeilla lähteekö homepesuaineella pois vain meneekö matto kaatopaikalle. Vähän harmittaa, kun matto toi kuitenkin vaaleutta ja pirteyttä muuteen tummaan terassiin (alempi kuva viime vuodelta). Varmaan seuraavaksi laitan vähän pienemmän maton, ettei sade pääse kastelemaan mattoa jos vaakatasossa sataa paviljongin alle. Viime kesänähän sadetta riitti.Näitä uusia laatikoita uskon, että tulen käyttämään myös kesän jälkeen sisällä jossakin roolissa. Ferm Livingin boxihan on tällä hetkellä keittiössä, joka oli vähän hintavampi kuin nämä Jyskin. On kyllä järeämpää tekoakin ja painavampi. Ulos kelpaa tällaiset halppis versiot. Jokos siellä on kesäkukat laitettu?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti