torstai 30. tammikuuta 2020

Kerrostalon pinnat/sävyt 2/2

Kävin pari viikkoa sitten kuvaamassa kerrostalon rappukäytävän remontin, joka on nyt valmis. Itse olen ollut projektissa mukana valitsemassa rappukäytäviin pinnat ja uudet sävyt eli rappukäytävät kaipasivat päivitystä tähän päivään. 

Reilu pari kuukautta sitten jo kerroin tästä projektista eli pääset TÄSTÄ 1/2 postaukseen ja kuvia ennen ja jälkeen. Itse tykkään kovasti näistä ennen ja jälkeen kuvista. Näissä näkee miten suuri muutos tapahtuu ihan pienilläkin asioilla. Lupasin palata asiaan tarkemmin pinnoista ja väreistä.Pinnat ja värit
Lattia on vinyylilaatta Hovi Uni 9003 sävy keskiharmaa ja musta jalkalista. Hovi vinyylilaattaa käytetään paljon mm:ssa kerrostalon yleisissä tiloissa sekä julkisissa kohteissa sen kestävyyden takia.
Numero seinän pinta on maalattu kauniilla Y487 Piazza sävyllä. Pystyraita on maalattu vuoden 2018 Ruukku sävyllä. Nämä kummatkin värit valitisin Tikkurilan 2018 lehtisestä. Aluksi tilasin kummastakin vielä A4 kokoiset mallit, että sävyn näkee kunnolla eri valossa. Numero on maalattu Tunto karhealla maalilla ja sävy on K487 Kalsiitti. Tunto karhea maali tuo kivan kontrastisen pinnan seinälle ja kerrostalossa myös asuu näkövammainen, joten uskon että hänellekkin on hyötyä tästä. Muut seinät on maalattu 
G 497 Höyry sävyllä.
Käsijohteet olivatkin jo olemassa mustat ja myös pinnat maalattiin mustalla Keskiyön Y498 sävyllä, näin saatiin yhtenäinen ilme. Rappusten ns.otsa-osa myös maalattiin samalla sävyllä. Halusin niistä mustat, koska monesti olen nähnyt että vaaleat menevät vuosien saatossa ikävän näköisiski. Monesti näkee niissä mustia ns. viiruja ja kengän kärki sotkennut ne ikävän näköisiksi. Vaikutelma tietystä kulmasta kun katsoin, oli että askeleet ns. "leijuvat" ja ovat ilmavan näköiset :) Askeleet säilyi ennalleen, niille tehtiin vain kunnollinen huoltopesu. Ikkunan puitteet maalattiin myös y498 keskiyön sävyllä.Hissien ja asukkaiden ovet hiottiin ja sävytettiin 3441 pähkinäpensas sävyllä.


Projektissa myös valaistusta tehostettiin eli kattoon tuli samat lamput mitkä oli jo aikaisemmin valittu muualle kellaritiloihin. Ehdotin myös valaistusta seinänumeroille, mutta sitä ei nyt toteutettu koska valo oli tilaan riittävä.


Tämä oli kiva projekti ja tykkään kovasti näistä julkisen tilan projekteista. Näissä saa enemmän käyttää omaa luovuttaan .)
Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen!
HOX,HOX,HOX!!!

Huomenna on vielä aikaa osallistua arvontaan blogin,facebookin ja instagramin kautta eli käykäähän kommentoimassa :)
Öitä ja palataanpas huomenna sitten arvonnan merkeissä <3

3 kommenttia:

  1. Oikein siistit ja tyylikkäät modernit tilat. Meillä on myös taloyhtiössä tällä hetkellä hissiremontti meneillään. Itseäni tämä ei juurikaan haittaa, mutta mietin aina vanhempia ihmisiä ja heidän kulkuaan ylimpiin asuntoihin. Onneksi remontin pitäisi olla suhteellisen nopea kuitenkin!

    VastaaPoista
  2. Onpa todella suuri muutos ja kerrassaan hieno tuo uusi tila. Valitsemasi värimaailma on todella upea ja musta sopii todella hyvin tuohon otsa-osaan. Meidän taloon on tulossa julkisivuremontti ensi vuonna, jonka yhteydessä tehdään myös uusintasaumaus. Myös rappukäytävän remontti alkaa olla pikkuhiljaa ajankohtainen. Kiitos siis inspiraatiosta ja mukavaa kesää! https://www.esasauma.fi/elementtisaumaukset

    VastaaPoista