tiistai 19. marraskuuta 2019

Kerrostaloon uutta pintaa 1/2

Sain keväällä kivan projektin eli suunnitella pintamateriaalit ja värit kahden kerrostalon rappukäytäviin.
Kerroksia on yhteensä  neljä sekä lisäksi pohjakerros kummassakin kerrostalossa. Tykkään kovasti julkisen tilan projekteista, näissä saa enemmän käyttää omaa luovuttaan ja saa vapaammat kädet kuin yksityisten kotien suunnitelmissa.



Sain myös tässäkin  vapaat kädet suunnitteluun. Lähtökohtanani oli suunnittelussani, että seinävärit saa uuden raikkaan ilmeen ja vaakaboordi saa väistyä sekä lattia saa vaaleamman sävyn. Mustaa käytetään tehosteena jossain sekä valaistusta lisätään, koska käytävät olivat tosi pimeitä.








Kun suunnittelmani oli valmis, niin pidin esityksen taloyhtiön hallitukselle. Kaikki olivat yhtämieltä, että suunnitelma oli hyvä. Pidettiin kuitenkin vielä yksi kokous myöhemmin, jossa oli mukana  talon asukkaat ja osakkeen omistajat. Esittelin myös heille suunnitelmani ja kaikki hyväksyivät sen eli eikö tuumasta toimeen.

Kesän jälkeen syksyllä projekti aloitettiin ja kävin viime viikolla kuvaamassa kohdetta.Maalarit olivat siellä viimeistelemässä seiniä kun kävin kuvaamassa. Lattiat osaksi puuttu sekä pientä viimeistelyä vielä tehdään tiloihin.

Tässä pieni tilanne katsaus miltä tilat näytti ennen ja jälkeen.



Ennen











Koboltinsininen vinyylilaatta oli lattiassa ja sama sävy toistui vaakaraitana seinällä sekä kaiteen pinnoissa. Ikkunapuitteet olivat valkoiset ja valaistus oli huono, vaikka isoista ikkunoista tuli luonnonvaloa.



Jälkeen







Ikkunanpuitteet saivat mustan värin ja näin ikkuna sai kauniin kehyksen. Hissinovet käsiteltiin uudella astetta tummemmalla sävyllä. Kuvassa lattia vielä on asentamatta.













Koboltinsinisen vaakaboordin tilalle tehtiin joka kerrokseen numerot ja väriläiskänä pystyraita Ruukku sävyllä. Numeroihin käytettiin tunto karkea maalia, joka tuo kivaa kontrastia ja ilmettä tilaan. Kaiteen pinnat maalattiin mustaksi.





Alimpaan kerroksen oli jo asennettu uusi harmaa vinyylilattia ja musta jalkalista sekä seinät ja katot olivat myös maalattu. Tässä tila alkoi jo näyttää valmiilta. Maalareilta sain myös hyvää palautetta, että oli kiva kun ei enää laitettu boordia tai kukkaköynnöksiä. Tykkäsivät kovasti numeroista ja eritoten tunto karkean pinnasta, että tuo kivaa kontrastia seinään. Olen itsekkin tosi tyytyväinen valintoihin ja sävyihin. Nyt rappukäytävä on ns. tätä päivää :)

Tässä pientä esimakua projektista. Palaataanpas asiaan uudestaan, kun kaikki alkaa olemaan kokonaan valmista, pieniä yksityiskohtia myöten. Laitan tarkempaa tietoa maalin sävyistä ja pinnoista sitten myöhemmin.



Jos kaipaat apua isommassa tai pienemmässä projektissa, niin otahan yhteyttä s-postin kautta rohkeasti---->paivi.salmi10@gmail.com.



Ihanaa tiistaita kaikille ja  muuten hyvää miestenpäivää kaikille miehille!












2 kommenttia: