maanantai 13. tammikuuta 2020

Yle Kemin radiohaastattelu


Kuva: Yle Kemi, Laura Valta  13.11.2019Tasan kaksi kuukautta sitten kävi Yle Kemi, Laura Valta tekemässä suoran radiohaastattelun ja lupasin teille lukijoille myös laittaa haastattelun tulemaan. Haastattelua en saa valitettavasti jaettua, mutta lupasin siitä teille koosteen tehdä. Moni kyselikin sitä, kun kerroin että tällainen on tehty. Nyt tänä aamuna kuuntelin haastattelun ja kirjasin sen teille ylös tiivistettynä.


"Ensivaikutelma Muuttuva Koti Päivi Salmen koti näyttää siistiltä ja jokainen ykityiskohta on harkittu ja mietitty. Koti on harmooninen, aika vaalea ja väripilkkujakin löytyy sopivasti eli erittäin kodikkaaseen kotiin saavuttiin".


Kiitos Laura kivoista sanoista <3 eli tähän on pyrittykkin, että koti olisi kodikas ja viihtyisä:)
"Kuinka monta vuotta olet kirjoittanut blogia?"

 4 vuotta...tarkistin myöhemmin, että tulikin jo 5 vuotta lokakuussa 2019. Hui, kun tuo aikaa menee vauhdilla." Muuttuva Kotini nimi viittaa pieniin muuttuviin aioihin, mitkä asiat taas on sellaisia jotka ei muutu?"

Isommat huonekalut ja lamput.Isoimmat hankinnat tehty sillä ajatuksella, että kestävät aikaa. Tykkään erityisesti 50-60 luvun huonekaluista, sopivat tähän meidän rintamamiestalon henkeen ja ovat ajattomia kestäviä valintoja." Nyt eletään tätä aikaa jossa ympäristö ja kestävä kulutus on pinnalla kaikessa asiassa. Miten huomioit tämän asian omassa sisustuksessa?"

Ostamalla mm:ssa kotimaisia ja laadukkaita huonekaluja, joita voi esim. pestä ja huoltaa sekä kestävät sukupolvelta toiselle. Tietysti hutilyöntejäkin on tullut. Harvoin ole mitään heittänyt roskiin eli olen kierrättänyt tai myynyt eteenpäin.


" Miten vaihdellaan sisustusta kausien mukaan? Ilmettä ja värimaailmaa?"
Yleensä vaihdan tyynynpäällisillä. Kesällä luonnonkukat,syksyllä erilaisilla oksilla ja viherkasveilla sekä pienesineillä...
Kynttilöillä. Voi sekoitella design ja kirppareilta ostettua tai jos on perinnyt sukulaiselta jonkin kivan jutun. Asetelmia vaihtamalla. Aina kun istut jossain, niin on asia jota on kiva katella. Huonekalut ei vaihdu sesongin mukana."Olet rakentanut tänne olohuoneeseen syksyistä ilmettä, oliko tietoinen juttu vai tuliko minulle sellainen fiilis?"

Syksy näkyy sisustuksessa ja omassa pukeutumisessa, vaikka kesä on lempi vuodenaikani. Syksyn värit ovat lemppareita, tuovat tiettyä lämpöä, kodikkuutta, rauhallisuutta ja eikä liikaa pomppaa muuten aika vaaleasta sisustuksesta. Tykkään, että on harmoonista ja tasapainosta."Paljon teillä isoja pintoja ja vaaleita huonekaluja. Pienillä asioilla tuodaan sitä väriä"
"Mikä on sisustusbloggaajan näkökulmasta tämän hetken sisustuksen trendi?"


Sohvissa pyöreät muodot ja pehmeys. Perhe on keskiössä, että kaikilla olisi perheessä mukava olla. Valkoiset kodit jäämässä pois. Tuodaan enemmän väriä, esimerkiksi sohva voi olla väripilkkuna ja olla vaikka metsänvihreä. Enää sohvan ei tarvitse olla harmaa, musta tai valkoinen. Puu on noussut pintaan. Ennen oli vaalea puu, mutta nyt on tummat puulajit suosiossa. Esimerkiksi tumma pähkinä tuo mielestäni luxusta ja tyylikkyyttä. Rottinki on edelleen muodissa. Tapetoinissa ei välttämättä enää käytetä sitä ns. yhtä tehosteseinää, vaan kaikki seinät voi olla esim. kukkatapetilla. On tullut rohkeampaa sisustusta.

Sisustuksella tuodaan omaa persoonaa enemmän esille. Itse vierastan sanaa trendi, koska itsekkin pyrin siihen että sisustus olisi kestävää ja ettei mennä joka trendin mukana. Monet saattaa ottaa liian vakavasti trendi sanan ja sitten laitetaan kaikki uusiksi. Pienillä jutuilla trendin mukaan. 2020 vuoden väri on vaalean keltainen eli tämän näkisin meillä kesällä ehkä sisustustyynyssä tai pienesineessä. Keltaista sohvaa en ostaisi, vaikka ensimmäinen hankintani kolmen istuttava sohva olikin keltainen :).
" Miten tärkeää on rakentaa kodista oman näköinen?"


Kodissa saa näkyä mielestäni esimerkiksi perheen yhteinen harrastus ja koti pitää rakentaa sellainen, että kaikki viihtyy ettei ole vain sen kodin perheen emännän koti ja muut eivät viihdy siellä. Koti on kaikkien näköinen.Kannattaa kokeilla välillä hyvinki hulluja ideoita. Mulla on ollut esimerkiksi tapetin hukkapätkä hengarissa roikkumassa seinällä ja ei maksa paljoa. Lapset ekana ihmetelleet. Voi olla vaikka kuukauden seinällä ja ottaa pois. Kirppareilta tekee hyviä löytöjä. Kestävästä sisustuksesta vielä...

Voi lainata esimerkiksi ystäviltä huonekaluja, mitä itse ei käytä ja toiselle se voi olla aarre. Työhuoneeseen esimerkiksi en löytänyt mattoa ja nyt mulla on anopilta lainattu puöreä matto. Ostan vasta sitten kun löydän sopivan.
Sivuhylly olohuoneessa meillä on vanhimman tytön ja taas kun muutta omaan, niin saa sen takaisin. Verhoja ja tyynynpäällisiä olemme kavereiden kanssa lainanneet eli aina ei tarvitse ostaa uutta.


" Hyvä ajatus, kaikkia ei tarvitse aina omistaa siitä on ollut nyt paljon puhetta".

"Olet myös sisustusbloggarina ja myös suunnittelet/autat, jos on myymässä kotia eli autat asuntoa stailaamaan myyntikuntoon".

" Mitkä on tärkeimmät tärpit semmoisessa tilanteessa pitää aina miettiä?"


Ensimmäiseksi, ettei näy asukkaan henkilökohtaiset tavarat, valokuvat yms.
Stailaus olisi mahdollisimman selkeä ja asiakas näkee mitä potentiaalia asunnossa on. Yleensä lähdetään liikkeelle karsimisella, ihmisillä on monesti liikaa tavaraa. Haetaan selkeyttä karsimisella ja asiakas saa vison mitä saa esimerkisi remontoimalla tai mikä on se asunnon potentiaali sekä minkä kokoiset huonekalut sopii huoneisiin.Tällainen suora radiohaastattelu oli tiivistettynä ja voin myöntää, että alussa jännitin hirveasti etten välillä edes muistanut, että mitä olin sanonnut. Huomasin itse, että puhuin ko puuropata ja monta asiaa jäi sanomattakin.


Istun vielä aamutakki päällä ja taidanpa vielä keittää kahvit. Ekat jo juotu ennen seiskaa. Viikonloppu, lauantai meni Lapin urheilu gaalassa Rovanimellä ja olipa kiva juhlallinen tapahtuma Santa Parkissa. Oona valittiin lajinsa parhaana tankotanssijana. Ensi vuonna Lapin urheilu gaala järjestään täällä Torniossa, hieno homma! Sunnuntaina vietettiin perheen kesken myös 16-vuotis juhlia ja käytiin ulkona syömässä. Pari kaveri sattui olemaan kylässä neidillä illalla, niin hain  kaupan antimia tarjottavaksi eli äiti meni nyt sieltä mistä aita oli matalin .) ja nuorisoille kelpasi. Hyvä niin.


Mulla tänään vapaapäivä. Illalla ajattelin suunnistaa jumppasalille ja syvävenyttely tunnillta hakemaan lisäpotkua tulevaan viikkoon :)


Oikein energistä viikko sinne kaikille ja moikkelis moi!!!

3 kommenttia:

 1. Olipas mukava lueskella nuita. Hyviä kysymyksiä, mutta vielä parempia vastauksia!

  Pirtsakkaa uutta viikkoa sinnekki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suora radiohaastattelu toi kyllä omat haasteensa, kun en tiennyt yhtään mitä tuleman pitää :) Osaan olis voinut vastata vielä pitemmänkin,mutta aikaa oli rajallinen. Kiva kun tykkäsit <3

   Samoin sinne kivaa viikkoa uuden työn parissa.

   Ps. En muuten eilen tullutkaan sinne, varmasti huomasit .) Yritän vko loppuna piipahtaa kattomassa äitiä ennen töihin menoa.

   Poista