tiistai 10. marraskuuta 2020

Asuntokaupat sokkona
Viime vuoden huhtikuussa 2019 alkoi uusi 10-osainen sarja neloskanavalla Asuntokaupat sokkona. Ohjelman tarkoituksena on, että kymmenen rohkeaa sinkkua, perhettä ja pariskuntaa antavat säästönsä myyntineuvottelijalle ja sisusustusarkkitehdille ,jotka etsivät sillä rahalla sopiva asunnon.


                                                                   Kuva netistä.

Myyntineuvottelijanan on Andrei Koivumäki, sisustusarkkitehtinä Essi Nadorin ja ohjelman juontaa Ellen Jokikunnas.
Eilen katsoin sattumalta uusinnan ensimmäisen jakson vain osittain ja tänään kun aukaisin television, niin ohjelman toinen jakso oli menossa. Meikäläisen televisoin katsominen onki yleensä sitä, että jos televisio on päällä ja sattuu tulemaan jotain mielenkiintoista, niin jään seuraamaan eli en ole tiettynä kellon aikana katsomassa jotain tietty ohjelmaa. Tämän päivän jakso oli kyllä hyvä ja  sain ihan tippa linssissä katsoa. Liikutuin kyllä itsekkin kuinka onnellisia uudet asukkaat olivat uudesta kodista ja perheen pienimmäinen sai nyt myös oman huoneen.

Leikin eilen ajatuksella ja laitoin instagram -ja facebook storyyn kyselyn, että kuinka moni olisi valmis tekemään asuntokaupat sokkona? 

Instargamin puolella 21% oli sitä mieltä, että pystyisivät ostamaan ja taas 79% eivät pystyisi tähän.

Facbook storyn puolella taas  48 % olivat sitä mieltä, että pystyisivät ostamaan ja 42% eivät pystyisi ostaan asuntoa sokkona.

Itse mietin, että pystyisinkö tähän? Osaisko sitä heittäytyä ja luottaa vaan ammattilaisiin, että hoitavat hommansa? Ohjelmassahan saa asukkaat itse valita muistakseen ainakin kolme kriteeriä mitä haluavat että otetaan huomioon kun asuntoa ostetaan. Tietysti rahakin on tässä suuressa roolissa.

Itellä olis muutama kriteeri mitkä pitää ottaa huomioon kun asuntokaupat tehdään:

1. Sijainti

2. Hyvä asunnon pohja

3. Mahdollisesti pieni piha tai tilava lasitettu parveke.


Varmaan haluaisin tietää myös sisustusarkkitehdin tyylistä sisustaa, haluaisin kuitenkin että on lähellä omaa makua ja värimaailmaa. Uskon, että Essin päästäisin meille sisustamaan ja valitsemaan materiaalit :) Hän mielestäni kuuntelee hyvin asiakkaiden toiveita ja osaa hyvin tilat käyttää hyödyksi. Saa pienistäkin asunnoista tosi toimivat ja kodikkaat.


Asuntokaupat sokkona ohjelmassa koti sisustetaan pitkälti hyödyntäen asiakkaiden omia huonekaluja ja tavaroita. Tämä on mielestäni hyvä asia, koti varmasti tuntuu heti kodiltaan kun omat tavarat ja huonekalut ovat uudessa kodissa. Itselle olisi varmaan kauhea järkytys, jos suunnittelija ei ottaisi omia toiveitani yhtään huomioon ja omat suosikki huonekalut ja tavarat eivät tulisi uuteen kotiin ja kaikki olisi laitettu uusiksi sekä omasta tyylistäni olisi ihan poikkeava, joku yltiö romanttinen. 


Onko siellä katsottu ohjelmaa ja uskaltaisitko sinä tehdä asuntokaupat sokkona?


Tämmöisiä ajatuksia näin tiistaina vapaa päivänä. Oikein ihanaa viikkoa sinne!

1 kommentti: