keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Egg tuolin käsittely

 


Meillä on facebookissa ryhmä, jossa keskustellaan sisustamisesta ja "saatetaan"välillä höpötellä kyllä vähän muutakin .). Yksi ryhmäläisistä aikoi käsitellä oman Egg tuolinsa ja samalla myös päässäni syttyi lamppu, että apua oma on vielä käsittelemättä. Tämän ryhmän kautta sain sitten vahvistuksen oman tuolin käsittelyyn ja vielä laitoin yksityisviestiä varmistakseen, että teen käsittelyn oikein. Tuolin saapui meille 2018 heinäkuussa, joka oli kylläkin ollut Vepsäläisen varastossa jo pitemmän ajan. Odotti vain noutajaa. Sain lopuksi tingattua rahdin kaupan päälle.


Netistä yritin katsoa ohjetta ekana käsittelyyn, mutta en tätä löytänyt ja onneksi yksi ryhmäläinen lähetti video linkin, että miten käsittely tehdään ja loppujen lopuksi käsittely olikin ihan helppoa. Enemmän jännitin jos teen jotain väärin ja tuoli menee pilalle.

Ennen käsittelyä puhdistin tuolin imurilla sekä kuivalla puuvilla liinalla pyykäisin vielä ylimääräiset pölyt pois.Tuolin käsittelyyn tarvitsin: 1 litra kädenlämpöistä vettä, 3 ruokalusikallista tuoliin tarkoitettua saippua hiutaleita ( Nämä tilasin Vepsäläisen kautta).Hiutaleet vatkataan niin kauan, että ne muuttuu vaahdoksi ja sen jälkeen...
Lattia suojataan pyyhkeillä ja pyörivin liikkein käydään tuoli kauttaltaan läpi saippualiuoksella. Käsittelyssä käytin puuvilla kangas palaa. Mikrokuituliinaa ei kannata käyttää ettei vahingoita nahan pintaan ja pintaa ei saa hangata. Kävin tuolin 3 kertaa läpi, koska ainetta tuli runsaasti. Puolen litran annos olisi hyvin riittänyt tähän tuoliin.


Koska ainetta  tuli runsaasti, niin samalla käsittelin pyöreän rahin joka on egg tuolin kaverina sekä tämän Gedigon sarjan penkin, joka meillä on makuuhuoneessa. Penkki kaipailikin jo käsittelyä. Samalla kertaa myös käsittelin kaksi lepakkotuolin päällistä ja kaksi nahkaista koristetyynyä. Ainetta olisi vielä riittänyt nahkakenkiin, mutta kengät olin ehtinyt jo huoltaa. Nyt on kaikki nahka huonekalut yms. käsitelty ja ei tämä ollutkaan niin työlästä tehdä. Alku jännitys taisi olla pahin. Saippuakäsittely suojaa nahkaa, estää nahan kuivumisen, halkeamisen sekä tietysti samalla hoitaa sitä. Haluan kuitenkin pitää huonekaluista hyvää huolta, koska egg tuoli on minun loppuelämän tuoli. Nahkaan tuli kaunis kiilto ja tasainen sävy sekä pyöreästä rahdista katosi kokonaan tummentunut läikkä eli rahi on nyt myös tasaisen sävyinen.


Olisin toivonut kun ostin tuolin, että olisi saanut hoito-ohjeet mukaan ja vaikka kaupan päälle pussillisen saippuahiutaleita ja suomenkielisen ohjeen miten liuos tehdään. Tämä on minusta sitä hyvää asiakaspalvelua. Onneksi on hyvä ryhmä mistä sain hyvät ohjeet ja vahvistuksen vielä käsittelyyn. Kiitos tästä vielä ryhmäläisille!!!
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti