sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Sauna, pesuhuone ja kodinhoitohuoneen muutos

Vuonna 2000 rakennettu omakotitalon sauna ja pesuhuone koki ison remontin sekä kodinhoitohuonetta fiksattiin myös tähän päivään.


Ite tykkään kovasti  ennen ja jälkeen kuvista, näistä näkee parhaiten sen konkreettisen muutoksen. Toivomuksena asukkailla oli lämminhenkinen ja tunnelmallinen pesuhuone ja sauna.


EnnenTila oli kapea ja pitkän mallinen. Seinissä oli 20x20 valkoinen kiiltävä seinälaatta, jota koristi koboltinsininen pienempi laatta boordina ja lattiassa kahdeksankulmainen vaalea laatta, jossa koboltinensininen pieni laatta. Kyseistä lattialaattaa on vielä valikoimassa ja tätä vielä käytetään esim. vanhoissa kohteissa. Saunassa oli normaali sähkökiuas ja mutoilulauteet, jotka veivät ison tilan jo pienestä saunasta. Tähän haluttiin muutosta.


Jälkeen
Pesuhuoneen ja saunan välinen seinä purettiin kokonaan pois. Pesuhuoneessa suihkua siirtämällä, saatiin saunasta isompi ja upotettua heti valmis kiuas lauteisiin. Perhe on kovia saunomaan eli heti valmis kiuas oli  ykkös toivomus. Kirkas lasiseinä tuo tilaan heti avaruutta ja kaunis yksinkertainen tunnelmallinen sauna saa näkyä. Sauna ja laudepuut ovat lämpökäsitelytä haapaa ja suoralla profiililla eli ei ole pyöristetyt reunat. Näin tälläkin ratkaisulla saatiin tähän ajan henkeen sopiva. Onneksi oltiin ajoissa liikkeellä, koska puutavarat ovat olleet viime aikoina "kortilla".
Pesuhuoneesta otettiin vähän seinätilaa muuramalla seinään ns. hyllytila suihkun taakse sekä saatiin samalla suihkua siirrettyä ja asennettua intergroitava pidesuihku ja säätimet. Kaunis iso beigen sävyinen 30x60 seinälaatta asenettiin vaakaan ja mahdollisimman kapealla saumalla. Laatassa on pieni eläväinen kuvio, mikä näkyy pikkaisen tuolla yläreunassa.
Sadesuihku asennettiin uuteen lämpökäsiteltyyn kattoon eli hyllyosa saa kauniisti näkyä ja ei ole näin putkiosaa ja suihku edessä. Epäsuoraa valoa käytettiin katon reunoissa sekä lauteen selkäosassa ja lauteen istuin osan ala-osassa. Sekä muutama spotti myös asennettiin kattoon, tuomaan tarvittavaa lisä valoa. Kaikki valot toimii himmentimellä eli tunnelmaa voi vaihdella tarvittaessa. 

Kodinhoitohuoneesta ei ollu ennen kuvia eli mennään suoraan muutokseen. Pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen ovi aukkoa suurennettiin ja vaihdettiin valkoisen oven tilalle huurrettu lasiovi. Seinät oli ennestään valkoiset, joten virepaneelilla saatiin tilaan myös kaivattua lämpöä ja tunnelmaa. Talon asukkaat maalasivat lattiat lähelle saman väriseksi mitä on pesuhuoneen ja saunan lattiakin. Väri on  kyllä nappi.

Muutos jota ei oltu suunniteltu, mutta onneksi asukkaat itsekkin innostuivat ajatuksestani eli tehetettiin uudet liukuovi kaapit koko seinän matkalle ja korkeudelle , näin saatiin lämminvesivaraaja ja pyykkikorit ja hyllyköt piiloon. Näin seinästä saatiin yhtenäinen ja selkeä.

Tasot vaihdettiin valkoisesta sävystä lämpimän puun sävyiseksi. Allas ja hana on myös uusi ( ei kuvassa) sekä välitilan valo vaihdetaan myöhemmin uuteen. Talon asukas oli ommelluttanut kauniin pellavaisen laskosverhon, joka sopii myös kauniisti uuteen "fiksattuun" kodinhoitohuoneeseen.


Asukkaat tykkäävätkin maanläheisistä sävyistä, mikä näkyykin kodin  muissakin tiloissa, joten nyt nämä kolme tilaa remontin myötä on myös linjassa muiden tilojen kanssa eli punainen lanka on saavutettu :) Asukkaat ovat tyytyväisiä remonttiin ja oon kyllä itsekki oikein tyytyväinen, tiloista tuli sellainen kuin oltiikin ajateltu.


Ajatusta ollut , että pientä remonttia tehtäsi vielä eteiseen/aulatilaan eli siitä sitten myöhemmin kun siellä ollaan :). Mietintä myssy on ollut päässä jo tämän osalta .) ja ajatuksia heitelty asukkaille.


Oikein ihanaa aurinkoista sunnuntaita sinne kaikille, täällä ihana aurinkoinen keli ja ulkona oikein kunnon syksyinen väriloisto eli nautitaan näistä hetkistä mitä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti