tiistai 5. huhtikuuta 2022

Diy/ Tee itse helpot pääsiäiskoristeet

 Hei taas!


Selailin vanhoja pääsiäiskuvia vuosien takaa ja ajattelin teillekkin vinkata helpoista pääsiäiskoristeista, joita voi itse näppärästi tehdä eli onnistuu sellaisiltakin jotka eivät ole kauheasti askarrelleet. Meillllä päin ruukathan sanoa

 " Helppoa ko heinän teko".
Mustalla Spray maalilla suihkutin pienen kanamuna kennon ja laitoin muutaman koristemunan ja höyhenen siihen. Tämä toimii myös keitetylle munille ja saa esim. pääsiäsi aamiaispöydälle kauniin kattauksen munille, oli ne maalatut tai ilman koristuksia. Kennon voi myös maalata vesivärillä, kun käyttää vähemmän vain vettä että saa värin näkymään kunnolla.

Ohransiemenet toimi aina, ovat jämäkät ja minusta kauniimmat kuin rairuoho. Popcornin siemenistä saa myös kivat.Pellavaservetit on tehty vanhoista paneeliverhoista ja taittelin servetin ns. rullalle ja keskeltä taitto ja juuttinarulla kiinni. Kanamunaan voi piirtää hauskan ilmeen "pupulle" tai liimata vain pieni höyhen munan päälle.

Vuonna 2017 innostuin tekemään näitä kipsisiteestä tehtyjä munia ja nämä on edelleen meillä tallessa ja eilen laitoinkin nämä esille. Ovat suosikkeja. Näihin voi laittaa munia tai esim. helmililoja.

Tarvikkeet: Apteekista kipsisidettä ja kaupasta eri kokoisia ilmapalloja.

Tee näin: Puhalla ilmapallo sopivan kokoiseksi ja kipsisidettä ilmapallon pohjaan ristiin rastiin kerroksittain ja kostutetaan reilulla vedellä  käsin. Kumihanskat hyvä olla käsissä ja jätesäkki alle ettei sotke joka paikkaa. Jätä yläreunasta epätasainen, näin minusta saat  siitä kauniimman kun on muotoa reunassa. Anna kuivua kunnolla ja sen jälkeen leikkaa ilmapalloon reikä, että tyhjentyy ja ota rikkinäinen ilmapallo pois. Näin kaunis munankuori on valmis!
Joskus mulla ollut narssissi näissä, johon laitoin paperia pohjalle ettei munankuori likaannu."Munan kuoret" ovat minusta kauneimmillaan ettei niissä ole kauheasti koristeita, varsinkin jos näistä saa kauniin herkän muotoisen. Näissä käytin pohjassa enemmän kipsisidettä kuin reunoissa, joten näistä tuli minusta ihanan "herkät".


Lapset joskus saivat isot pääsiäismunat, jotka sisälsi herkkuja. Nämä myös sai uuden ilmeen kipsiteellä eli tein samalla periaatteella kuin munankuoretkin. Osa on tehnyt samat käyttäen sanomalehtiä ja liimaa. Antaneet kuivua kunnolla ja ovat maalaneet pinnan normi maaleilla, varmaan jokaisella löytyy jotain jämä maaleja eli ne voi hyvin ottaa nyt hyötykäyttöön.


Munat voi koristaa esim pajunoksilla ja höyhenillä, kiinnitys kuumaliimalla. Sisälle voi laittaa esim. pääsiäisherkkuja.
Pajunoksia tai peikonpähkinäoksia nippuun ja ripustaa oksat siimalla katosta roikkumaan. Muutama koriste oksiin roikkumaan, niin kaunis pääsiäiskoriste on valmis. Jouluna voi laittaa esim. joulupalloja roikkuun. Koristemunat on Cittarista ostettu ja ovat sopivan kevyet oksille.


Oikein kivaa askartelua sinne, jos innostuit näitä tekemään  :) Itellä mulla ollut nämä vuosia varastossa eli uusia ei tarvitse joka vuosi  tehdä. Yritän muutenkin koristeet pitää aina maltillisena. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti