tiistai 1. marraskuuta 2022

Remontti 45m2 asuntoon, osa 1/2.

 Heippa pitkästä aikaa!


3 kuukautta vierähti siitä kun täällä viimeksi on kirjoitellut. Enemmän on tullut kuulumisia kirjoiteltua tai kuvia laiteltua instagram tililleni ja storyyn. Instagram tiliä seuranneet, tietävätkin että oon ollut parin kivan projektin merkeissä pohjoisessa Äkäslompolossa.  Yksi on tämä Äkäslompolossa sijaitseva 45m2 asunto, johon tehtiin kattava remontti ns. kuivien tilojen osalta. Muut tilat kokivat pienen päivityksen ja myöhemmin on kattavampi remontti myös näiden tilojen osalta.


Minusta on kiva aina katsoa ennen ja jälkeen kuvat muutoksesta eli näitä on luvassa myös myöhemmin. Ajattelin ensimmäisenä esitellä makuuhuoneen, josta nyt en valitettavasti löytänyt yhtään kuvaa :(  sekä pääsette myös kurkkaan eteiseen sekä pesutilaan ja pieneen wc-tilaan.


Seuraavalla kerralla kurkataan sitten keittiöön sekä olohuoneeseen eli ei makeaa mahan täydeltä .)


Kurkistus makuuhuoneseen pääsee ladon oven kautta.

Makuuhuoneessa oli normi valkoinen laakaovi, johon näppärä kirvesmies teki toivomukseni mukaan ladon oven mustilla yksityiskohdilla. Makuhuoneen komeroihin vain vaihdettiin valkoisten vetimien tilalle mustat lankavetimet ja simsalapim, komerot näyttävät kuin uusilta. 
Seinät maalattiin Ajopuun sävyllä, paitsi ikkunan seinä on sävyllä paperi. Pergon vinyylilattia on leveä lankkuinen tamminen kuosi. Halusin makuuhuonesta hotelli fiiliksen, moderni lookilla ja pienellä lapin twistillä. 
Pitkät pimentävät verhot ja lämpöiset pehmetä tekstiilit sekä pehmustettu sängynpääty tuo sitä hotelli fiilistä. Pieni ripaus mustaa vähän siellä täällä asuntoa tuo sopivaa kontrastia ja särmää tiloihin.


Sänky, sängynpääty ja makuuhuoneen matto sekä pyöreä peili  Stemma Tornio. Vuodevaatteet, käsipyyhkeet, kylpypyyhkeet Pentik, Kemitär. Jalkalamppu, pöytälamppu,päiväpeitto sekä jakkarat yöpöytinä Veke Oulu. Verhot teetätetty Kangaskukkula Tornio.

Ei maksettu mainos!
Eteinen ennen kuva

Eteinen nytOlohuoneen ja keittiön välinen seinä poistettiin ja tilalle tehtiin saarreke. Samalla myös poistettiin komero systeemi käytävältä ja teetätettiin penkki ja sen yläpuolelle yläkomero vaatetankoineen. Tilasta tuli avarampi ja valoisampi. Sekä eteisen oviaukkoa isonnettiin. Kalusteet keittiötukku ja matto Stemma.
Kaikissa kuivissa tiloissa on sama Pergon vinyylilattia, joka on helppohoitoinen ja kestää kovaakin kulutusta. Eteisen ja käytävän seinät maalattiin sävyllä Hohkakivi, joka toistuu myös muualla tiloissa. Musta eteisen matto on Lakkapäältä ja naulakko ja kenkäteline Jysk.

Pesutilat freesattiin eli lattia maalattiin kaakelimaalilla harmaaksi, uusi suihkuseinä suihkuverhon tilalle sekä kuivaava pyykkikone helpottaa arkea ja saa nopeasti pyykit puhtaaksi ja kuivaksi. Pyyhepatteri kuivattaa pyyhkeet. Uusi matto tuo lämpöä tilaan, joka yhdistyy myös puisen laatikkoon jossa säilytetään sauna peflettejä. Saunaan ostettiin uusi musta kiulu ja kauha.Wc-tila ennen

Jälkeen remontin/freesauksen
Wc-tila jatkuu pesutilan puolelta ja samalla sävyllä maalattiin lattia. Uusi allaskaluste, hana sekä pidesuihku ja peili uusittiin. Kapea taso laitettiin listan yläpuolelle, johon on helppo laskea tavaroita. Uusi matto ja pullot ja purnukat Jyskistä. Lämpöä tuo ripaus puunsävyä.
Asunto tulee kohta vuokralle ja laitan myös tänne siitä linkin. Itse nukuin täällä kuin tukki eli voin suositella, että ainakin hyvät unet oli taattu :)


Saan nyt teille lukijat ilokseni  tarjota  -!5% alennuksen kaikista Tornion Stemman normaali hintaisista tuotteista. Jos käyt nyt marraskuun aikana, niin huikkaa kassalla Muuttuva kotini blogi niin saat alennuksen. Alennus voimassa marraskuun loppuun.

 Ei maksettu mainos!Mitäs tykkäsit muutoksesta?Ensi kerralla blogin puolella kurkataan olohuoneen ja keittiön muutokseen eli olkaapas linjoilla .)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti