torstai 27. marraskuuta 2014

KUVA"PLÄJÄYS" KEITTIÖSTÄ

27.11.2014

Tänään on ollut sellainen päivä, että en ole kauheasti tehnyt mitään ns. järkevää. Uloskaan ei oikein huvittanut lähteä ko on niin liukasta ja yhä aikaisemmin vain tuo pimeäkin tulee...jos ens viikolla sitten virittäis ne jouluvalotkin. Osa tähdistä on jo ikkunassa, jotain sentään saanut aikaisin :)

Tänään päätin testailla kamerakurssin oppeja ja otin kuva"pläjäyksen" keittiöstä. Haasteen tuo kuvien otossa, kun tuota päivän valoa tahtoo olla tosi vähän. Pakko oli laittaa valoja lamppuihin, että saa järkeviä kuvia. Kurssilla neuvottiin, että salamaa ei kannata oikeastaan koskaan käyttää...mikä oli mulle uutta. Kuvat olis tietysti kannattanut ottaa aamupäivästä, kun on sitä luonnonvaloa. Nämä kuvat otettu iltapäivällä.
Keittiöhän ei vanhoissa rintamamiestaloissa ole suuri, joten oman haasteensa toi keittiönsuunnittelu...  miten saada toimiva keittiö? Ruutupaperille piirsin ja keittiöfirma sitten toteutti suunnitelman vuonna  2001.


Vesipiste/liedenpaikka piti laittaa siihen paikkaa missä oli jo paikka niille valmiina. Keittiöremontti on tehty n. vuonna 2001 eli 13-vuotta sitten. Oikeastaan tämä on paikka keittiössä, mihin en ole ollut tyytyväinen. Tiskikone olisi voinut olla isompi ja hellä pienempi. Yläkaapit olis voineet olla matalammat ja ja ... itteäppä saan syyttää :). Huippu on kyllä jalkalistaan upotettu rikkaimuri :)
Ennen ko ostettiin tämä talo, mietittiin rakentamista ja silloin ihastuin Kannustalo Rauhala taloon ja myös sen keittiöön.
Sieltä sitten toteutin tämän omaan keittiöön. Kannustalo Rauhalassa taitaa olla neljällä ovella, mutta tähän tilaan ei mahtunut kuin kolme...olisi ovi aukko jäänyt liian pieneksi.

Vitriinistä saa keittiön ja ruokailun puolelta ovet auki, mikä helpottaa astioitten ottamista. Tämä myös kivasti vetää astioita sisäänsä eli  kunnon tila ihme.


Omat haasteensa toi keittiön suunnittelussa ikkunat. Ikkunat eivät ole ns. normi korkeudella vaan alempana, joten toisen ikkunan alle teetettiin  ns. apupöytä rullilla. Helppo vetää ikkunan pesun ajaksi syrjään. Aluksi apupöytä oli ruokapöydän tilalla ja baarijakkaroissa istuttiin ja syötiin aamupalaa. Nykyinen järjestys toimii paremmin :) Pienet yläkaapit suunnittelin ylös, että saa mahdollisimman paljon säilytystilaa.Kuva otettu eteisestä. Keittiö on pieni, mutta hyvin mahtuu 6 henkeä syömään ja kahvisteleen :)

Kalusteet:

Keittiönpöytä on n.18-vuotta vanha ja puusepän valmistama. Pöytä on koivua ja jatkettava. Tähän oli myös tuolitkin, mutta myin ne n. 6-7 vuotta sitten. Ne oli jotenkin liian raskaat ja isot tähän tilaan.

Puisten tuolien tilalle ostin Tanskalaisen lempisuunnittelijan Arne Jacobsenin seiska tuolit, joita löytyy yhteensä 4 kappaletta. Aluksi mulla oli vähän aikaa "kopiot", mutta ei niillä tehnyt mitään. Heti naarmuntuivat ja jalat levisivät ja keikkasivat. Silloin päätin, että ostan kunnon tuolit jotka palvelevat monta monta vuotta. Ovat kyllä olleet hintansa väärtit :)Tanskalainen Arne Jacobsen on arkkitehti ja huonekalusuunnittelija. Tunnettuja hänän suunnitelmia huonekaluja on tuoli 3107 eli tämä seiska tuoli, muurahaistuoli ja nojatuoleista swan ja egg nojatuoli. Ensi vuonna taitaa olla seiska tuolille juhlavuosi.
Laitoin seiska tuoleihin pehmusteet, ettei farkuista olevat nastat/niitit naarmuta tuolin pintaa. Tuoleja saa monella värillä, erinlaisella maalipinnalla ja maalikerroksilla. Näissä on kyllä tosi hyvä maali, ei näy kulumia yhtään. Suosittelen :) ja tuoleja voi pinota päälekkäin.

Kokeilin pitkästä aikaa, että otin Marimekon vahakankaan pöydältä pois ja heti tuli kevyempi ilme. Pöytä on aika surkeassa kunnossa päädystä, missä on lasten trip trap tuoli. Yhdessä välissä meinasin, että maalautan sen valkoiseksi, niin ko syöttötuolikin...mutta en sitten raskinut ko pöydässä näkyy kaikki elämisen jäljet, lasten lusikoitten/haarukoitten paukuttelut, joten ostin vahakankaan siihen päälle :).
Laitoin Marimekon Muija vahakankaan takaisin, jos kesäksi sitten riisuis pois. Vahakangas on tarkoituksella pitkä, koska pöytä on jatkettava. Yleensä kun on lasten juhlia, niin lapset ovat syöneet kavereitten kans keittiössä ja aikuiset ruokailutilassa...näin mahtuu isompi porukka kerralla syömään. Artekin 60 jakkarakin sopii hyvin lisätuoliksi pöydän päähän :)
Lyhty vielä pelkistettynä, kohta saa joulu ilmeen :)
Tapetista tehdyt taulut ikean kehyksissä

Kuvat otettu klo. 16.38 :)


Ovien yläpuolella on ikkunat, mallin otin Kannustalo Rauhala mallistosta. Kivasti tuo valoa eri huoneista ja sopii mielestäni hyvin myös vanhaan taloon. 

Ensi viikolla alan viritteleen joulua, joten ensi viikolla keittiö jouluisessa tunnelmassa myös täällä puolella :)

Jeeeee...huomenna perjantai ja hyvää alkavaa viikonloppua kaikille !!!

Päivi S

1 kommentti:

  1. Hyviä kuviahan olet saanut ilman luonnonvaloa. Mie ole kyllä eri mieltä etteikö salamaa vois sisustuskuvissa käyttää. En sitä kamerassa olevaa kiinteää, vaan lisäsalamaa, jotta saa valon vaikkapa katon kautta eikä tuu varjoja. Sillai saa nopeasti hyviä kuvia, jos ei jaksa värkätä jalustan kanssa :) mutta mielipiteitä on monia :)
    Kaunis on teidän keittiö myös!

    VastaaPoista