perjantai 28. marraskuuta 2014

PALAPELI


28.11.2014


Mulla oli pitkään eteisessä pyörä matto ja halusin siihen vähän erinlaisen maton. Sisustuslehtiä kun selailee, niin monesti sieltä voi "bongata" hyvän idean. En muista kenen valmistama matto oli, mutta malliltaan oli palapeli palan muotoinen ja materiaali oli huopaa. Matto oli aika hintava, joten haaveet sai jäähä.

Työpaikallani oli kestävää ja laadukasta käytävänmattoa, jota ostin ekana kuistiin. Mattoa ei tarttenut kantata ollenkaan päistä eli ei rispaannu ollenkaan.

Ajattelin, että tuostahan voin toteuttaa sen palapeli matto idean eteiseen. Palapelin mallinen ns.kaava piirrettiin pahville ja leikattiin. Kaava maton nurjalle puolelle, kynällä ääriviivat ja maton leikkaus mattoveitsellä. Haastavin oli leikkaus mattoveitsellä, koska vaati  voimia ... matossa on tiivis kumipohja.

Matto on leikattu Las Vegas nimisestä käytävän matosta ja sitä saa useampana värinä ja leveyksinä. Maton neliö hinta on
 n. 50€/m2. Värisilmä liikkeet myyvät mm:ssa mattoa. Matot ovat olleet useamman vuoden ja ovat vieläkin ko uudet :)
Kuva otettu kuistista, jossa on Las Vegas mattoa. Mattoa käytetään paljon julkisissa tiloissa. Ei rispaannu, reunat ei nouse ja pysyy hyvin paikoillaan lattiassa. Väri tässä on mustan harmaa eli grafiitti. Maton reunassa menee kuminen kanttaus ja päihinkin saisi kanttauksen, jos haluaa. Kuistista mennään suoraan eteiseen, joten halusin samalla värillä olevan maton myös eteiseenki.

Matot ovat ainakin pikkuisten mieleen ja ite tykkään tosi paljon näistä...huumoria pitää olla myös sisustuksessa :)
Lastenhuoneeseen laittaisin leveämmästä matosta jonkun kivan kuvion esimerkiksi tämän palapeli palasen, suunta nuoli, etunimen etukirjaimen...eli mielikuvitus voi olla vain rajana. Monesta matosta voi samalla idealla tehdä muotoiltuja mattoja, kun vain katsoo ettei rispaannu.

Eteisessä sisäsiisti ja hiljainen vahtikoira Puppy :)

Hyvää rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Päivi S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti