perjantai 12. joulukuuta 2014

JOULUMARKKINAT

12.12.2014

Viikko melkein vierähtänyt ko viimeksi päivittänyt blogiani ja ikävähän ollut kova :)
Kävin muutaman päivän lomalla Bremenissä ja yksi kohokohta oli tietysti perinteiset joulumarkkinat, jotka alkavat siellä marraskuun lopulla ja loppuvat joulukuun 23 päivä.
Hotellin sijainti olikin loistava, oli lyhyt matka joulumarkkinoille, shoppailulle ja kulttuuri kokemuksiin :)

Kaikki kuvat on otettu kännykällä, en kehdannut alkaa järkkäriä "raahaan" mukanani.

Hotellin aula ja vastaanotto oli siustettu design klassikoilla, joista tulikin otettua muutama kuva. Sisustuksessa oli paljon käytetty valokuvatapetteja. 

Eamesin klassiko tuoleja oli useamassa paikkaa hotellin aulaa. Sohva oli hauskasti ns. laverin päällä ja sohvan takana kiva shakki aiheinen tapetti. Hauskat mustat ja valkoiset pallit olivat kuin shakkinappulat.
Kivat kyltit  ravintolaan mentäessä...piti oikein "hypistellä", että ovatko liidulla kirjoitettu, olivatkin maalatut.
Hotellin baaritiskiin oli laitettu valkoiset Tom Dixonin riippuvalaisimet ja vastaanottotiskillä samat valaisimet olivat mustana.Hauska valokuvatapetti vastaanottotiskin lähellä. Matala seinämä näyttää betonilta, mutta oli laminaattia ko taas "hypistelin" :)
Joulumarkkinat oli sijoitettu vanhaan kaupunkiin ja joka ilta oli porukkaa.
Joulukojuja oli monenlaisia ja valoja paljon. Pikku "tilpehööriä" oli joka paikassa myytävänä.Oli Suomi- Finland myös hyvin edustettuna. Myytiin hunajaa eri makuja.
Tietysti perinteinen makkara ja hapankaali kuului matkalle, jonka kruunas tumma iso olut. Makkara kiintiö taitaa tälle vuodelle täytetty.Bremeniin kuuluvat luonnolisesti myös Grimmin veljesten sadun maailmankuulut Bremenin soittoniekat.

Yksi kohokohta oli mersun tehtaalle tutustuminen, vaikka sitä mersua en ostanutkaan :)Loihakka peli. Toiskohan joulupukki, jos tekis tilauksen?
Yksi elämäni jännittävin hetki oli ajaa uudella maasturilla testirata, johon kuului esim. tämä mäki. Nousua oli 70% ja laskua 80%.
Syke löi varmaan 200, en ole benjii hyppyäkään jännittänyt näin paljon. 

Suosittelen Bremeniä matkakohteeksi. Siellä oli paljon nähtävää, tässä oli vain pinta riipaisu.
 On hyvä ruokaa, juomaa, hyvät shoppailu mahdollisuudet outlet alueella, kulttuuria, kauniit vanhat rakennukset, ystävälliset ihmiset ja hintataso ehkä vähän matalampi mitä meillä.

Matkan varrella oli kauniisti valaistu joulukuusi,  jos sitä nyt viikonloppuna sais enemmän laitettua joulua kotiakki ja tois sitä punaista pienen ripauksen :) 
Joulukuusi jää vielä kuitenkin myöhemmäksi.

Joulupiparit ja tortut olen yhden kerran jo leiponut, pitää varmaan  huomenna uusi satsi torttuja tehdä...ne on vaan niin hyviä :) Vähän ennen joulua, niitä ei enää tule syötyä, ko on kaikkea muuta hyvää syötävää.

Joko teillä on koti laitettu jouluun ja tuotu joulukuusi sisälle?


Päivi S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti