sunnuntai 28. joulukuuta 2014

SISUSTUSSUUNNITTELU 1/2

28.12.2014

Flunssa ja kipeä olo ei meinaa hellittää, vaikka lääkettä ja kuuma juomaa olen ottanut tasaisin välein. Pientä lämpöäkin on, joten villasukat ja yöpuku päällä vielä täällä olhaan :)... loppuun asti.
Kaivelin  kaappeja, ko en jaksanut olla vaan. Löysin kaappejen kätköistä vuonna 2006 tekemän sisustussuunnitelmani pesu/sauna- ja khh-tiloista. Silloin vielä piirrettiin käsin ja aikaakin meni vähän enemmän. Entisessä työpaikassani olin sisustusneuvojana, jossa piirsin pesuhuoneet, wc ja ym.tilat tietokoneella. Aikaa meni huomattavasti vähemmän ja nopeasti sai muutettua, jos tuli suunnitelmaan muutoksia.

 Nyt huomaa kun ei ole moneen vuoteen piirtänyt, niin taito on kyllä ruostunut. Hyvä että osaa tikku-ukon piirtää :) Onneksi kummatkin tytöt ovat innokkaita piirtäjiä. Olen jossain vaiheessa miettinyt, että pitäiskö ostaa kunnon piirrustusvälineet ja aloittaa vanha harrastus uudelleen. Miettinyt, että olis aika siisti maalatat olohuoneen sohvan päälle iso taideteos...ehkä sen aika tulee tässä :) tai sitten seinälle päätyy joku tytön piirtämä taideteos. NO, aiheeseen...

Sisustussuunnittelu "toivo vai epätoivo"...nimen keksin silloin ko remontti oli talossa käynnissä ja välillä oli fiilikset tätä :)
Aika menee vauhdilla eli suunnitelma on tehty vuonna 2006 ja toteutettu saman vuoden syksyllä.
Tein suunnitelman alakerran kellariin , jossa oli aikaisemmin ollutkin sauna/pesutilat ja muuta tilaa.Ns. naamakuvat oleskelu ja khh-tilasta , 1:100 koossaKuvakollaasitOsa kuvista on toteutunut ja osa tavaroista löytänyt paikkansa muualta...ainakin vähäksi aikaa :)Itelle tämä suunnittelutyöni helpotti paljon valintoja ja ns. mielikuvissa näki miltä se tuleva sauna/pesutila ja muut tilat tulevat näyttämään. Ei tullut ostettua ns. virheostoja, koska hyvä suunnitelma on ns. puoleksi tehty.
 Suosittelenki  kaikkia remontojia/rakentajia käyttään sisustusneuvojia/suunnittelijoita apuna. Siinä säästää aikaa, rahaa ja hermoja :) Monella saattaa olla hyvä idea/suunnitelma valmiina, mutta ammattilainen voi antaa lisävinkkejä, mitä ei ite välttämättä huomaa. Monesti se saattaa olla käytännön asia, joka menee sen kauneuden edelle tai sitten joku halvempi ratkaisu saattaa löytyä.

Taloa remontoijessa olen tehnyt sisustuskansion, johon olen vuosien saatossa kerännyt mitä haluaisin omaan kotiin. Oli se lamppu, tuoli, oven kahva tms. Näitä varten olen säästänyt rahaa kuukausia tai vuosia ja sitten toteuttanut sen. On muutama kuva päätynyt roskiinki, ko on tullut ns. parempi vaihtoehto :) Olen monesti sanonut asiakkaille, että tehkää kansio mitä haluaatte omaan kotiin, niin ei tule niitä virheostoja ja säästää myös aikaa.

Omasta kodista on hyvä ottaa välillä kuvia, niin näkee miltä se oma koti näyttää valokuvissa. Mitä haluasi kodissa muuttavan tai pitääkö vaihtaa esim. huonekalun paikkaa? Onko matto sopivan kokoinen tilaan yms.

Silmälaseja ostaessa tämä ainakin pätee, kun ottaa muutamat silmälasit sovitteelle ja ottaa kuvia lasit päässään...niin valinta paljon helpompi.  Eihän niitä muuten osaa ostaa :)

Rattoisaa sunnuntaita kaikille, mie lähen lääkitheen itteäni :)Päivi S

2 kommenttia: