tiistai 30. joulukuuta 2014

SISUSTUSSUUNNITTELU 2/2

30.12.2014

Viimeisiä päivityksiä viedään tälle vuodelle. Välillä on pitänyt almanakasta kattoa, että mitähän päivää nyt eletää? Päivi päiveissä sekaisin :) No, en yhtään ihmettele ko ei meinaa yhtään flunssa hellittää. Kurkkua karvastelee niin, että kohta haluttais ottaa pulloharja ja alkaa sillä rapsuttaan. Yöllä ei ole tullut pahemmin nukuttua :( Viime yönä jo mietin, että alanko jo päivittään blogiani ko ei pystynyt nukkumaan. Maltoin kuitenkin :)

Viime päivityksessäni kerroin pesuhuone/sauna ja khh-tilan suunnittelusta ( 28.12.2014). Osa olikin laittanut viestiä, että tuleehan kuvia valmiista projektista?
Keräsinkin kunnon kuva "pläjäyksen".

Remonttihan on tehty vanhaan rintamamiestalon kellariin vuonna 2006, josta purettiin vanha sauna/pesuhuone pois ja tilalle rakennettiin uudet tilat. Montahan vaihetta oli matkan varrella, ennen ko päästiin toteuttamaan ns. suunnitteluni. Osa suunnitelmista meni myös uusiksi, joko teknisistä syistä tai olisi tullut niin kalliiksi... eli kompromissejä piti tehdä joskus hampaat irveessä :)

Tästä lähdin liikkeelle eli suunnittelusta. Kävin Oulun Avoimessa Yliopistossa suorittamassa vuonna 2006 sisustussuunnittelu kurssin, johon kuului ns.opinnäyte työ.
Kuvakollaasit. Osa tuotteista on toteutunut ja osa päätynyt muihin kodin tiloihin. Kello löytyy keittiöstä, palli on tällä hetkellä työhuoneessa, Marimekon kangas taulu lumimarja löytyy olohuoneen seinältä ja  Ikean 3- sarjan pöytä on yläkerran aulassa.
Pöytäsarja ja palli vielä saavat joskus paikkansa kellarista.Saunan lauteet on tehty lämpökäsitellystä haapasta ja seinät on oksatonta haapaa, jotka on käsitelty lauteitten väriseksi Tikkurilan supi saunasuojalla. Tumman harmaat Rento sarjan tekstiilit antavat kontrastia.Saunan lasiseinä antaa avaruutta. Ainoa huonopuoli on kalkkinen vesi, joka äkkiä sotkee lasipinnat ja laatan saumat ikävän näköiseksi :( Saunan ja pesuhuoneen puolella on lattioissa tumman harmaa 10x10 kuivapuristelaatta ja kahden suihkun kohdalla samaa sävyä oleva tehostelaatta. Seinissä 25x33cm kokoa matta valkoinen Villeroy & Bochin kevyesti aaltoileva laatta. Seinälaatat asennettiin pystyyn, että huonekorkeus näyttäisi korkeammalta. Khh- ja käytävä tiloissa tummanharmaa 33x66 kokoa kuivapuristelaatta, joka asennettiin tiililadonnalla. Nyt laittaisin myös saunan/pesuhuoneen puolelle saman ison laatan lattiaan, mutta tietysti vaatisi seinänvierus kaivon. Näin olisi vähemmän saumoja ja hinkattavaa.Katot khh- ja käytävällä halusin valkoisiksi ja myös kalusteet, ettei mene tila liian pienen näköiseksi. Mustan ruskea taso ja laminaatti välitilassa antaa kuitenkin lämpöä sisustukseen sekä bambutikkaat ja puuritilät lattialla.Oksat ja pyöreitä luonnonkiviä löytyy myös täältä, niin ko ruokailutilan lattialta ja ulkoa :)
Vaalean harmaa saumaus lattiassa korostaa laatan kokoa ja tiililadontaa.


Ikean rottinkiset kalusteet ja vanhoista tiilistä tehty seinä tuo lämpöä muuten vaaleaan sisustukseen. Limen vihreät tekstiilit on Marimekon ja pyöreät matot Sotkan valikoimasta. Nämä olleet jo sen 8-vuotta ja miettinyt, että olisiko jo syytä vaihtaa tekstiilejä ja mattoja ? Kalusteet menee varmaan jossain vaiheessa vaihtoon, koska tuoleissa ei mikään maailman paras ole istua. Joskus kokeillut tilalle Toy-tuoleja, jotka meillä on kesällä ulkona keittiön ikkunan alla. Nyt yksi tuoli on eteisen nurkassa.
Syvennyksestä alunperin piti tehä oviaukko wc-tilaan, mutta suunnitelmat muuttuivat ja jätettiin seinään tämä syvennys. Syvennykseen voi kerätä kaikkea kivaa ja halogeeni lamppu valaisee lasihyllyjen läpi.
Halogeenilamput valaisee tiiliseinää.Tiilet on käsitelty sauna sasulla, ettei pöly tartu niin helposti huokoseen pintaan.
Rappuset odottaa vielä käsittelyä. Onko hyviä ehdotuksia? Miettinyt, että maalaisi peitto valkoiseksi ja askeliin tumman harmaat ns.askelmatto palat. Näin säilyisi vaaleus ja korostuisi vielä enemmän tiiliseinä.
Hyviä ideoita otetaan vastaan :)
Päivi S


1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä tuo valkoiset portaat ja harmaat askelmatot, sopivat varmasti hyvin tuohon tilaan :) meillä on myös lasiseinä pesuhuoneen ja saunan välissä ja kalkkisen veden takia se on melko hermojaraastava vaikka hyvältä näyttääkin. Ostin nyt vasta kuitenkin super10-pesuainetta kun kuulin että sillä pitäisi kalkki lähteä joten sitä pitäisi alkaa testailemaan kunhan siivouskärpänen iskee :)

    VastaaPoista