torstai 8. tammikuuta 2015

Sisustussuunnittelu apuna 1/3


8.12.2015

Olenkin  aikaisemmin kertonut, että olin paikallisessa rakennus/sisustusliikkeessä sisustusneuvojana reilun 8-vuotta. Jäin syksyllä 2014 työttömäksi ja sen jälkeen ovat ystävät/tuttavat pyytäneet apua erinlaisissa suunnittelu jutuissa. Tässä päivityksessäni kerron teille tuttavani projekteista, joka alkoi jo n. 2 vuotta sitten.
Olin töissä silloin siustusneuvojana ja tuttavani pyysi minua apuun suunnittelussa. Eka projekti oli yläkerran wc/pesuhuoneen tila. Nyt myöhemmin olen ollut suunnittelu apuna yläkerran pesuhuoneen ja alakerran sauna/pesuhuone ja kahden pukuhuoneen suunnittelussa. Remontissa  tilat on päivitetty tämän päivän henkeen, unohtamatta pientä ripausta luxsusta.
Monestihan sitä on helpompi tutun/ystävän kanssa yhdessä suunnitella, kun tietää toisen tyylin ja tarpeet.

Tässä päivityksessäni käyn ekana yläkerran wc/pesuhuoneen tilan ja myöhemmin luvassa muut tilat :)

Osa 1

Yläkerran wc/pesuhuoneen tilaPyyhkeistä voi jo päätellä, että tämä on ns. nuoren naisen valtakunta :) Värimaailma ja muutenkin suunnittelussa otettiin huomioon hänen makunsa ja toiveensa.
Vanhat delfiini ja simpukka laatat saivat väistyä. Tilalle sai tulla vähän bling blingiä ja musta/tumman harmaa tehosteväriksi. Herkkuvärejä pyyhkeissä ja muissa pienissä jutuissa, saa nopeasti muutettua huoneen ilmettä. Turkoosi, pinkki, limenvihreä...

Pitkällä seinällä vasemmalla ja altaan vieressä on käytetty musta/harmaa hopea mosaiikki laattaa tehosteena. Mosaiikki laatta kivasti vaihtaa väriä valon mukaan. Metalliset laattalistat viimeistelevät laatoituksen. Peruslaattana valkoinen kiiltävä  30x60. Peruslaataksi valittiin mittatarkka laatta, jotta voitiin mahdollisimman pieni saumaus tehä. Iso laatta tuo isomman/avaramman vaikutelman tilasta. Vähemmän on myös saumoja, joten on selkeämpi ja vähemmän "hinkattavaa" pintaa. Yleensä mittatarkat laatat ovat vähän kalliimpia, mutta satsaus kannattaa.
Reunat näissä on suoria, ei pyöristettyjä. Mosaiikinlaatan idea oli tässä, että laitettaan tähän kohtaan pyyhekoukut ja penkki tai tikkaat pyyhkeille.Eli tehosteen voi tehdä jollekkin esineelle/tuotteelle.

Lattiassa tumman harmaa 10x10 kuivapuristelaatta, toimii lattiakaatojen vuoksi. Kaunis leveä kehyksinen peili ja valot viimeistelevät tilan. Hajuvedet ja voiteet saavat olla esillä, sopivathan kivasti väritykseen :)Mosaiikkiseinän takana on suihkutila, joka jätettiin peruslaatalla. Shamppoo kolot tehtiin seinämään, näin saadaan pullot ja purkit nätisti esiin ja käden ulottuville. Ei haluttu ns. metallisia irto "häkkyröitä" roikkumaan shamppoille. Metallinen laattalista viimeistelee tässäkin syvennyksen.Ite ko käy reissussa, niin monesti kiinnitän huomiota hotellin pesuhuoneitten laatoituksiin. Olen huomannut, että varsinki uusimissa hotelleissa käytetään isoa 30x60 laattaa seinissä. Monella on käsitys, ettei pieneen tilaan voi laittaa isoa laattaa. Ite olen kyllä erimieltä, minusta taas sopii hyvin. Tietysti, jos on oikein pieni tila, että joutuu leikkaan laattoja kauheasti ja jaot ei mene tasan...niin sitten pienemmällä laatoilla laittaisin. Kannataakin "remonttireiskalta" kysyä, että mitä on mieltä isosta laatasta. Vaatii suorat seinät ja tasasen pinnan, ehkä vähän enemmän vaivan näköä.Päivi SEi kommentteja:

Lähetä kommentti