keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Sisustussuunnittelu apuna 3/3

14.1.2015

Viimeistä viedään eli vika päivitys tuttavani projektista, jossa olen ollut suunnittelu apuna.

Siirrymme nyt yläkerrasta alakertaan, jossa on sauna ja pesuhuonetila. Kerroinki aikaisemmin, että olen myös suunnitellut heille pukuhuoneen. En ottanut siitä nyt kuvia, koska sisustaminen on kesken...siitä sitten myöhemmin.
Pukuhuoneen ovelta näkymä pesuhuoneeseen. Kaunis aaltokuvioinen tehostelaatta laitettiin kahden suihkujen väliin, ei niin perinteisesti mitä paljon näkee suihkujen takana. Olisi muuten kaunis laatta mennyt piiloon ja ongelmia olisi saattanut tulla sekottajien kohdalla, koska laatta on eri paksuinen eri kohdasta.
Laattalista viimeistelee ja korostaa tehostelattaa.
Oikealle tehtiin suihkujen viereen shamppoille hylly, näin painopiste on ns. tasainen. Ei haluttu suihkujen väliin hyllyjä, muuten ns. kaikki toiminta ja painopiste olisi ollut vasemmalla reunalla.Laattalista ja kulmapalat viimeistelevät hyllyt. Seinissä kaunis mattavalkoinen mittatarkka 33x60 laatta, näin saatiin pieni mahdollinen saumaus laatoille.Suihkua vastakkain oleva seinä on ns. kokonainen ehjä seinä, lukuun ottamatta pukuhuoneen ovea. Tämä seinä laatoitettiin kokonaan aalto kuvioisella isolla laatalla, kaunis ko veden aalto.
Lattiassa harmaa 10x10 kuivapuristelaatta.
Vanha penkki odottaa vielä käsittelyä ja saa uuden värin saunavahasta. Mietittiin myös pesuhuoneen katon käsittelyä pikkasen tummemmaksi, joka on nyt vaalean puun sävyinen.


Sauna on myös saanut uuden ilmeen kokonaan. Lämmin puun sävy
tuo kivaa lämmön tunnetta heti saunaan, vaikka sauna ei ole edes päällä. Jotta saatiin valoilla ilmettä, niin taitava kirvesmies oli keksinyt alaslaskevan katon  valoilla. Hyvä idea ja näin saadaan eri fiilis heti tilaan. Ite tykkäänki, että sauna on ns. hämyinen paikka. Voisin olla pelkästään lyhdyn tai kynttilän valossa.Kauniit tekstiilit ja tavarat viimeistelevät myös saunan. Hauska saunakauha kertoo perheen rakkaasta harrastuksesta.

 Hyvä lahjaidea :)

Aitokivi seinä tuo kivaa kontrastia puulle ja kiven eri sävyt/ kimalteet tuovat hauskaa elävyyttä seinään. Lattiassa myös sama 10x10 harmaa kuivapuristelaatta. 
Asukkaat onkin melkein päivittäin lämmittäneet uutta sähkökiusta. Mikäpä sen mukavampaa onkaan ko saunominen :)


Pesuhuoneessahan jätettiin vanha laatta alle eli laatotettiin vanhojen päälle. Tässä onkin tärkeää, että vanhat laatat ovat hyvin seinissä kiinni ja ei ole kosteutta missään. Laattojen hyvä puhdistus ja tarvittaessa karhentaminen on hyvä tehdä, ennen ko aloitetaan vanhojen laattojen päälle laatottamaan. Tietysti oikeanlaiset kiinnityslaastit/aineet ovat tärkeät.

Laattavalinnoissa otettiin huomioon yksinkertainen, vaalea ja ajaton ratkaisu, jos joskus on myymässä taloa.

Kerroinkin tässä aikaisemmin omasta pesuhuone, sauna ja khh projektista. Kodinhoitohuoneessa on matot ja tyynyt ovat olleet jo 8-vuotta samat. Eilen innostuin vaihtamaan uutta ilmettä myös sinne. Menin ihan vanhoilla matoilla ja tyynyillä  eli nolla budjetilla :)...tästä sitten myöhemmin.

Keskiviikkoa kaikille ja hyvää sellaista :)

Päivi S
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti