keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Vitriini myyty ja mitä tilalle?21.1.2015


Tänään selaillu nettiä ja miettinyt ruokailutilan tyhjää nurkkausta,että jotain pitäis siihen pikku hiljaa kehitellä. Myin n. 25-vuotta palvelleen vitriinikaapin tässä taannoin ja nyt se ammottaa tyhjyyttä ko vein esineet siitä toiseen paikkaan.
Aluksi suunnittelin, että laitan tällaisia lokeroita vähän sikin sokin kummallekkin puolen seinää. Vaihtoehtoja tässä pyöritelly, mutta onneksi en ole jäniksen selässä :)Kuvassa ylhäällä Muuto sarjan erikokoisia lokerikkoja. Nämä on yksi varteen otettava vaihtoehto kulmaukseen. Näitä voisi keräillä pikku hiljaa. Toinen vaihtoehto on, että tilaan keittiöfirman kautta sopivan kokoiset lokerikot mittojen mukaan. Pitää vähän tiedustella hintoja, että kumpi olisi järkevämpi vaihtoehto.

Ostin tässä Ikeasta yhden isomman ja kaksi pienempää lokerikkoa, mutta niille löysinki toisen paikan.  Laittaisin myös irti lattiasta niin ko kuvassakin, helpompi imuroida ja ei heti kerää pölyä tasoihin. On paljon ilmavampikin.
Tällä hetkellä kulmauksessa oli vanha kirpparilta ostettu pullo ja Ikean korkeassa lasimaljakossa peikonpähkinä oksia ja lattialla luonnonkiviä. Nämä vaihtoi tänää paikkaa, joten nurkka ammottaa tyhjyyttä.

Kulmaushan ei ole kovin iso, joten sekin tuo oman haasteensa. Kummatkin seinät ovat vain 85 cm leveitä eli lokerikkoja jos laittais kumpaanki seinään, niin aina jompikumpi lokerikko tavallaan peittää toisen.
Yksi vaihtoehto on, että laitan yhdelle seinälle vain muutaman eri kokoisen lokerikon. Näihin kivasti saisi esille kauniita esineitä ja astioita. Toinen vaihtoehto olisi, että ostan tarjoiluvaunun ja sen yläpuolelle muutaman lokerikon. 
Tarjoiluvaunukin olisi kiva, siihen vois laskea kaikki ylimääräiset tarjoilu jutut, mitkä ei mahu ruokailutilan pöytään. Siitä voisi näppärästi hakea tai tuoda vaunun lähemmäksi pöytää kun esim. ruokailee. Tässä vielä pähkäilyä kumpaan kallistun :/
Olen aina haaveillut tätä Artekin tarjoiluvaunua, mutta se taitaa jäädä nyt haaveeksi. Ehkä sitten kun on työelämässä. Ikeasta olen katellut, mutta en ole sieltä sopivan kokoista tai tyylistä löytänyt. Monet ovat  maalaisromanttisia tai metallisia tehdastyylisiä vaunuja. Yhden vaunun kerran sieltä löysinkin, mutta oli aina loppu. Taisi olla ulkokäyttöön tarkoitettu...jos ei uudestaan tule myyntiin kesällä? Netistäkin löysin muutaman, mutta ovat taas niin pieniä.

Etsintä siis jatkuukoon.

Onko sinulla tarjoiluvaunu ehdotuksia??? Saa olla ainakin 85-90cm levyinen, ajattelin laittaa vaunun ns. vinoon kulmaan :) Mielellään yksinkertainen moderni malli ja kohtuuhintainen. Vinkkaa vaan rohkeasti, jos joku mielessäsi

Päivi S2 kommenttia:

 1. Samainen Artekin vaunu on täällä haaveessa:) Tavoite on saada se parin vuoden kuluttua, Täytän pyöreitä ja mahdolliset rahat käytän itsekkäästi tuohon vaunuun :) :)
  Kurkkaas Every Day designin sivuja, heillä on muistaakseni jokin vaunu myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena. Kävin kattoon sen vaunun, muuten sievä mutta harmikseen liian pieni. Löysinki eilen Ikean reissulta vaunun. Kiitos sulle ja täälläkin haaveessa Artekin vaunu, mutta nyt työttömänä niin ei voi ko haaveilla.
   Hyvää kevättä sinne ! Muuttuvakotini Päivi S

   Poista