tiistai 3. helmikuuta 2015

Huippu matto, josta en hevin luovu.3.2.2015

Toinen päivitys lähtee Helmikuulle. Viimeksi aiheena oli liikunta, niin nyt mennän välissä sisustuksen pariin. Olen aikaisemmissa päivityksissäni kertonut matoistani. Olohuoneen, eteisen ja palapeli matosta. Nyt ajattelin kertoa työhuoneen matosta, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Maton alunperin ostin keittiöön, mutta tällähetkellä se on työhuoneen lattiassa. Matto on varmaan lähemmäs 6 vuotta vanha ja vieläkin uudenveroinen.
Ostin tämän maton Värisilmästä. Kallishan matto oli, mutta on kyllä ollut hintansa väärtti. Tässä huomaa kun maksaa vähän enemmän, niin laatukin on sen mukainen. Kerrankos se kirpaisee.Matto on Orient Occidentin kokolattia mattosarjaa. Värejä oli varmaan lähemmäs 20kpl ja itelle valitsin harmaan ruskean. Harmaa on monesti vaikea väri valita, alkaa monesti taittaan siniseen. Harmaan ruskea on luonnossa ns. kunnon harmaa. Tämän olen huomannut kun on asiakkaille valinnut seinämaalin sävyjä. Luonnonvalolla on myös suuri merkitys.

Pienestä mallipalasta valitsin ja isommalla pinnalla matto on vähän vaaleampi. Tämä kannattaa ottaa huomioon kun valitsee sohvaa tai mattoa pienestä palasesta, niin tumma väri isommassa pinnassa vaalenee. Tämän olen huomannut kun valitsin sohvan värin ja tämän maton värin. Kumpiikin olen ollut tyytyväinen. Parempi vaalea kuin liian tumma.
Orient Occidentin mattoja käytetään julkisissa tiloissa eli saa useampaa kokoa/mallia tilauksesta. Kotiini otin  pyöreän 2 metriä halkaisijaltaan ja lähelle mattoa olevan lankakanttauksen. Maton nelihinta oli siinä 65-70€/m2 ja meän matto oli sen 4m2. Lisähintaa teki muotoiluun leikkaus, kanttaus ja postikulut. Hinta on varmaan 6 vuodessa muuttunut.
Matossa on pehmeä pohja. Tätä sai kahdella eri pohjalla. Meille otin pehmeämmän pohjan, ettei naarmuta lattiaa.Silloin kun matto oli keittiössä, niin käsittelin sen likaahylkivällä
suihkeella. Matto onkin ollut helppo pitää puhtaana. Olen vain imuroinut ja ulkona käyttänyt n. pari kertaa. Keittössä kun matto oli, niin lähti kaikki tahrat helposti pois märällä rätillä. Suosittelenkin tätä mattoa keittiöön, eteiseen, lastenhuoneeseen...oikeastaan käy moneen paikkaan. Pysyy myös hyvin paikoillaan. Tätä mattoa en tule varmaan vaihtaan kun alkaa olemaan sen näköinen, että saa suurinpiirtein kaatopaikalle kuskata :) On niin helppohoitoinen ja sopii hyvin allergia perheeseenkin.Matto sopii hyvin myös  esim. koiraperheeseen. Karvat saa helposti imurilla pois. Meillä on vain tuo vahtikoiramme lyhytkarvainen Puppy, joka on muutenkin sisäsiisti ja pysyy paikallaan :). Reunat eivät nouse  myöskään pystyyn matossa.

Jos haluat käydä lukemassa muita matto päivityksiäni, niin löytyvät otsikolla Pehmis, Palapeli ja Linie Design.

Nyt olen makuuhuoneeseen  saanut tilattua uusia tekstiilejä  ja odotan innolla paketin saapuvan. Saa pikkuhiljaa laittaa keväisempää ilmettä :).

Joko olet käynyt kurkkaan fb-sivuni Muuttuvakotini Päivi S ?Päivi S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti