sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Liikuntaa kipeille lihaksille

1.2.2015


Aloitetaanpas helmikuun eka päivitys liikunnan merkeissä :)


LiikuntaPerjantaina kävin pitkästä aikaa body pump tunnilla ja lihakset on nyt niin kipeänä tunnista ja lumitöistä. Tänään varasin uuden tunnin eli kipu lähtee pois sieltä mistä on tullutkin :) Niinhän sanotaan ainakin. Jos nyt malttais ottaa vähän kevyimmillä painoilla.

Olen ite myös aikaisemmin vetänyt LesMillsin Bodypump tunteja ja  yritän  saada itteni hyvään kuntoon pikku hiljaa. Se on vain niin kivaa. Tunnin aikana käydään joka lihas läpi ja hiki lentää. 
Jumppakenkiin pitäisi kyllä panostaa. Nämä olleet jo niin kauan käytössä, ettei varmaan ole enää vaimennuksia jäljellä.
Vanhoilla jumppa kamppeilla menhään.Onneksi kun satsaa hyvin ja laadukkaisin jumppa asuihin, niin kestävät aikaa. Nyt kyllä olisi kaupoissa ihanan värikkäitä jumppavaatteita, mutta yritän välttää nyt ostamista. Olen luvannut itelleni, etten vuoteen osta yhtään vaatetta...paitsi alusvaatteita ja sukkia. Yritän sinnitellä :)


Monelle teistä on varmaan tuttuja LesMillsin tunnit, mutta laitan pienen koosteen Body Pump tunnista. Jos ei tykkää yksin punttisalilla rehkiä, niin tälle tunnille vaan rohkeasti mukaan. Ohjaajat antavat tunnin aikana hyviä ohjeita liikkeistä/sarjasta. Tunnin loputtua voi rohkeasti mennä kyselemään liikkeistä. Samaa ohjelmaa mennään 3 kuukautta, joten jokainen varmaan oppii sarjat ja saa enemmän ja enemmän tunneista irti. Suosittelen ainakin jokaisen käymään tunneilla :)...suurena vaarana, että koukuttaa heti eka kerralla :)...Näin mulle ainakin kävi.
LesMills BodyPump

BodyPump on alkuperäinen Les Millsin tangolla ja painoilla tehtävä harjoitus. Se muokkaa, virittää ja voimistaa koko kehoasi, nopeasti.
Kukaan ei synny upean kehon kanssa, vaan sitä voidaan helposti muokata BodyPumpin avulla: ”The Rep Effect” on läpimurto vastustreenien saralla. BodyPumpissa keskitytään useisiin toistoihin pienillä painoilla. Poltat kaloreita, kehität lihasvoimaa ja saavutat hoikan sekä lihaksikkaan vartalon nopeasti.
BodyPump on yksi nopeimmista keinoista pistää koko keho kuntoon, koska se haastaa tärkeimmät lihasryhmät intensiiviseen treeniin kyykkyjen, työntöjen, nostojen ja kääntöjen avulla. BodyPumpissa yhdistuu koreografia, hittimusiikki ja äärimmilleen viety treeni. Valitse sopivat painot ja lähde ryhmäsi kanssa kuntoseikkailulle kohti omia henkilökohtaisia tavoitteitasi.

TYYPILLINEN TREENI
Tunti alkaa verryttelyllä ja lämmittelyllä, jotta lihakset eivät jumiutuisi.
Tästä lähdetään tekemään töitä. Jokainen tunnin musiikkikappale on valittu tarkasti eri lihasryhmiä ajatellen. Hittikappaleet kestävät 4-5 minuuttia ja jokaisen kappaleen tahdissa treenataan yhtä tiettyä lihasryhmää ohjaajan johdolla. Rinta, selkä, olkapäät, vatsalihakset, kädet ja jalat käydään intensiivisesti läpi.
Lopulta rauhoitutaan ja venytellään hitaamman kappaleen tahdissa.
BODYPUMPIN HYÖDYT
  • Kehittää lihasvoimaa
  • Suorita 70-100 toistoa jokaista kehon osaa kohti, jopa 800 liikettä per treeni
  • Kehittää yleiskuntoa
  • Virittää ja muokkaa lihaksia
  • Suojaa luu- ja nivelrikolta
  • Kehittää kuntoa nopeasti
  • Parantaa itseluottamusta

Päivi S


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti