torstai 5. helmikuuta 2015

Konjakkia

5.2.2015

Muotijuttua 

Konjakki väri  IN sisustuksessa, myös asusteissa.

Monella meistä, varsinki naisilla on heikkouksena kengät. Ite en ole kenkä tai laukkufriikki, vaan enemmän on painottunut ostohimoni erinlaisiin lamppuihin, tyynyihin ja tuoleihin :)

Kenkiä on vuosien saatossa "kasautunut" muutama, kun tuo jalkakaan ei enää kasva :). Osan olen myynyt kirpparilla tai antanut pois. Itte kiinnittää  kenkiä ostaessa ensimmäisenä kengän ulkonäköön huomiota, mutta jos kenkä ei istu jalkaan niin monesti on kyllä jäänyt ostamatta. Talvikenkiä ostaessa otan huomioon, että ovat lämpimät, tarpeeksi paksu pohja ja mielellään aitoa nahkaa. Jotta pystyy sitten helposti hoitamaan ja käsitteleen. Hyvät nahkakengät kestävät useamman vuoden hyvällä hoidolla. Monesti itellä palelee aina jalkoja, niin tärkeää myös että ovat lämpimät.

Nämä Ten Pointsin talvisaappaat ostin viime talvena ja oikeastaan tänä talvena onkin enemmän tullut pidettyä jalassa ihan ilmojenkin takia.Ten Points kenkämerkki on perustettu Ruotsin Norrtaljeniin vuonna 1983 ja myyvät ympäri Eurooppaa kenkiä.Valitsin konjakin väriset saappaat, antavat kivaa piristystä, väriä ja kontrastia mustille vaatteille. Kenkissä tykkään siitä, kun on paksu lämmin vuori, varsi tarpeeksi kapea ja sopivan paksu pohja. Tietysti kengän mallista, on ajaton ja klassinen. Uskon, että kengistä on iloa pitkään.
Saappaat sopivat myös hameen kanssa, paksut sukkahousut vain alle. Hame ja laukku on ostettu Kapp Ahlista. Raita pusero on Espritin mallistosta, ostettu - 50% ale tangosta ja lyhythihainen Mexssin neuletakki on ostettu kirpparilta 3 eurolla. Huivi on myös ale korista :) Saappaat maksoi n.120€. Monesti menenki vaatekaupoissa ale koreihin tai hyllyille :), sieltä tekee monesti hyviä löytöjä.
Hametta tulee harvemmin pidettyä, joten mustat strech- farkut ovat tällä hetkellä suosikkihousut. Nämä olen saanut :)

Nyt ko olen alkanut ostolakkoon, etten vuoteen osta yhtään vaatetta...paitsi sukkia ja alusvaatteita. Yritän pienillä jutuilla saada uutta ilmettä ,kuten huivia ja koruja vaihtamalla. Vaihtamalla mustat saappaat ja mustan laukun, niin saa uuden ilmeen taas nopeasti ja uskon että niitä vanhempiakin asusteita ja koruja tulee nyt käytettyä enemmän. Tiedä  mitä löytöjä löytäkään? Hih...

Joskus olen opiskeluaikana käynyt tyylikurssin ja siellä käytiin ns. toimiva vaatekaappi läpi. Joka perustuu siihen, että  on perusjutut vaatekapissa. Jakku, hame,muutamat housut, shortsit, muutama paitapusero, neule, muutama peruspaita. Vaatteita ei tartte olla kaapissa paljon, vaan ajatus on, että pystyy kaikkia tavallaan keskenään yhdistään ja pienen lisän tuomaan esim. koruilla ja huiveilla. 

Olen yrittänyt monesti vaatekaupassa miettiä, jos ostan tämän vaatteen, niin monenko vaatteen kans pystyn sitä käyttään. Olisi mahdollisimman monikäyttöinen. 
Kun on reissussa ja käsimatkatavara laukku vain mukana, niin silloin pitää miettiä, että mitä pakkaan mukaan, että pystyy keskenään vaatteita yhdistään. 

Yleensä käyttövaatteita ostan kirppareilta ja alennusmyynneistä. Takkeihin ja kenkiin voin laittaa enemmän rahaa, niitä tuleekin useamman vuoden käytettyä. Jos olen ostanut kalliin käyttövaatteen, niin sitä tuleekin kyllä käytettyä useamman vuoden. Kaapistani löytyy esim. PTA:n villapusero, joka on yli 20-vuotta vanha ja käytän sitä edelleen. Joku vaate vaan on ja pysyy lempparina :)

Onko teillä lempparivaatetta, joka on ollut monta vuotta käytössä ja siitä ei raski vaan luopua? Moneltakohan löytyy kaapista vaate, jossa hintalappu vielä paikoillaan? Iteltäni löytyy 1 kappale :) hintalappuineen, ei paha :)


Harmittaa hain tänään sisustuspaketin postista ja tyynyt mitkä tilasin, olivat ihan eri väriä, kuin mitä esitteessä...joten palautuspakettia postiin laittaan :( ...makuuhuoneen uutta ilemettä odotellaan.

Päivi S


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti