lauantai 21. maaliskuuta 2015

Rakkaus betoniin


Viime päivityksessäni kerroinki, että olen rakastunut betoniin ja
lupasinki kertoa mitä suunnitelmia olen ajatellut tässä pikku hiljaa toteuttaa. Kaikkia en suinkaan paljasta, vaan jää muutakin päivitettävää :)Betoni minusta sopii hyvin pelkistettyyn ja moderniin sisustukseen, tuo sopivan karheutta, on sopivan kuluneen näköistä,rouheista ja vanhan näköistäkin pintaa.

Toissa kesänä jo haaveilin täysin betonisesta ruokapöydästä ulos, kun laitoimme terassin jatkeeksi 40x40 kokoa olevat betonilaatat ns.ruokailupöydän alle. Meillä on ollut jo useamman vuoden Ruotsalaiset mäntyiset kalusteet eli pitkä pöytä ja kuusi tuolia ja samaan sarjaan on paviljonki.Aikaisemmin ne olivat ruskeat ja n. kolme kesää sitten käsittelin kaikki mustaksi ja ilme kyllä muuttui täysin. Samalla käsittelin mustalla öljyllä terassin lattianki ja paviljongin tukipuut.Kalusteet pitää ainakin joka toinen vuosi käsitellä öljyllä ja olen siihen jo niin kypsä.Terassin lattiakin pitää melkein joka vuosi käsitellä, että pysyy hyvän näköisenä.

Koska kalusteet ovat pihalla taivas alla, haluan että ovat helppo hoitoset ja saavat olla koko kesän pihalla, ettei tartte suojata. Tätä pöytää ja  pikku palleja pöydän päähän olen ajatellut meille ns.ruokatilaan. Kyselin Vepsäläiseltä tätä, mutta pöytä oli hintava, joten olen päättänyt sen teettää tutulla miehellä ja pallit ehkä ostan tai teetän nekin.Pöydän voi jättää ihan talveksi ulos.Saapa myös tarpeeksi ison pöydän, että tuolit sopivat näppärästi.

Betoniin löytyy omat aineet ja kestävät pakkastakin.Esim.siacryl merkkinen aine sopii meidänkin olosuhteisiin eli kestää pakkastakin.Näitä pitkiä pallejakin ekana mietin istuimiksi, mutta meikäläisellä on sen verran huono selkä ettei varmaan tykkää kauan istumisesta.

Olen jo muutama vuosi ostanut Vepsäläiseltä nämä Toy tuolit ja niitä on meillä kaksin kappalein eli neljä ainakin pitäisi saada lisää.
Pikkuhiljaa ostaa aina yhden tuolin :)ja kattelee tarjouksia.Värikkäät ovat monesti olleet tarjouksessa :(.


Uskon, että rouhea betonipöytä ja nämä Toy-tuolit tuovat kivan kokonaisuuden.Paikka mihin nämä tulee, on tosi aurinkoinen eli varjon tarttee myös ja Ikeasta niitä tänään jo kattelinki, siellä on sopivan hintaisia.


Betonikynttilöitä löytyykin kaapista ja näitä on kiva poltella sisällä ja ulkona. Meillä vaan kesäisin ei tule pimeä, joten loppu kesästä voi sitten poltella näitäkin :)

Luonnonkivet ovat myös yx suosikki elementti ja niitä on pihalla,että sisällä koristeena. 


Viime päivityksessäni kerroinki, että toin ulkoa sisälle tämän betonisen vadin ja laitoin siihen pääsiäis koristeita. Kesällä vati löytää paikkansa taas ulkoa :) Muutama betonruukku löytyy myös varastosta (kuva lainattu netistä).
Löysin myös helpon betoni ruukku ohjeen, laitan siitä sitten lähempää kesää juttua, ko olen tehnyt muutaman :)Tässäkin oli myös kiva kevyen näköinen pöytä, jalkoja vähän muuttaisin tukevammiksi...muuten ok.


Monta visiota on piirretty pihasta eli vanhoilla jutuilla on tarkoitus mennä, mutta muutama betonilaatta lisää ja reunuskiveä,kiviä ja pallotuijia tai buksipalloja.Ei varmaan ole yhden kesän juttu.Hyvä suunnitelma, niin sehän on niin ko puoleksi tehty :)Hyvä kun ei olla kiirehditty, niin pikku hiljaa alkaa kaikki löytämään paikkansa pihasta.

Odotan jo kesää, että pääsis pihan ja terassin kimppuun :)

Joko teillä on pihasuunnitelmat ja istutus hommat mielessä?


                       Päivi S

8 kommenttia:

 1. Betoni on kyllä kaunista ja siitä saisi monenlaista aikaiseksi kun ennättäisi vaan tekemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tykkään kans kovasti . Mullahan olis nyt aikaa tehäkki, mutta pöydät ja pallit jätän kyllä miesten tehtäväksi. Ite voin väsätä kukkapurkkeja ja muita pikku juttuja ulos& sisälle :). Tykkään betonin karheudesta ja karuudesta ja myös saa edullisesti tehtyä :)
   Miehelleni vain aina pitää näyttää kuva. Olen tästä betonipöydästä puhunut jo apri vuotta sitten ja eipä ottanut kuuloille korville. Nyt ko näytin kuvan niin innostui hänki ja käski heti kysyä yheltä tutulta mieheltä, jos tekis :)...nyt vain netistä kuvia miehelle, että tällainen ja tällainen olis kiva saada :) No, pikku hiljaa laittelee. Ite olen vähän semmoinen, että pitää olla heti suurinpiirtein valmista ja heti paikalta pitää alkaa tekemään.

   Muuttuvakotini Päivi S

   Poista
 2. Mieki kävin tänään Ikeassa!

  Näyttää kyllä hyviltä nuo betonijutut.
  Meän pitäis kans uusia nuo terassikalusteet ja sama homma tääläki, ettei haluta enää mitään tietyin ajoin käsiteltäviä, hommaa on muutenki kesälä niin paljon!
  Kattelin Ikeanki tarjontaa tänään, muttei vielä sattunu silmään mitään...

  Mukavaa sunnuntaita Päivi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulle on kans tullut Sari mitta täyteen käsittelyssä, muutaki hommaa kesällä :) Ikeassa ei useasti mallisto vaihdu. Ite kans katoin sieltä varjoa ja grillin viereen tarjoiluvaunua, saa kohtuu hintaan sieltä :) Käyppä Jyskystä kattomassa, oisko siellä minkälainen valikoima. Toissa kesänä ostin sieltä polyrottinkikalusteet paviljonkiin kohtuu edullisesti tarjouksella :)

   Muuttuvakotini Päivi S

   Poista
 3. Ihania suunnitelmia siellä :)
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos :) Lumet vaan sulais, niin pääsis touhuileen. Pienet valmistujais juhlat tiedossa, niin olis kiva ko pääsis ulos laittaan kattauksen ja tietysti vaati huiput ilmat. Pidetään peukkuja,että tulis viime kesän kaltaiset ilmat.

   Muuttuvakotini Päivi S

   Poista
 4. Hei! Haluaisin tietää mistä olet betoni tuolit saanut. On niin ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän myöhässä kyllä vastaus :( betoni palli on Vepsäläiseltä ja nuo Toy tuoli valkoiset ovat muovia ja ovat myös Vepsäläiseltä, joita ei enää saa heidän kautta.

   Poista