keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Laminaatin maalausMaalausprojektini alkaa häämöttää loppuaan ja olen tosi tyytyväinen tulokseen. Pyökki tasot keittiössähän ovat olleet 15 vuotta ja olen niihin niin  kyllästynyt, vaikka puu tuo kivaa lämpöä sisustukseen ja ovatkin tällä hetkellä IN.

Voiko laminaattia maalata???

Tätä itsekki olen miettinyt monesti, etteikö ole muka laminaatille sopivaa maalia kehitelty??? No, varsinaista laminaattimaaliahan ei ole, jos ei ole kesän jälkeen tullut? Silloin sitä eri edustajilta kyselin kun olin töissä, jossa myytiin eri tyyppisiä maaleja.

Pari vuotta sitten mietin lattioiden maalausta, koska lattiatki on sen 15 vuotta ja pyökin sävyiset :( Googletin silloin: Laminaatti lattioiden maalaus ja moni olikin maalannut...ja tulos oli onnistunut ja maali pysynyt hyvin lattiassa. Sen olen tiennyt, että parkettia voi maalata, mutta en laminaattia.

Meidän harmonia oli esimerkiksi laminaatin maalannut ja tulos oli kyllä upea, klikkaa ihmeessä katsomaan tulos :)muitakin kohteita löytyi kuvineen ko klikkaa ---> laminaatti lattian maalaus.

Lattioita en nyt alkanut ainakaan vielä maalaamaan, on sen verran kova urakka. Työtasot saivat kuitenkin nyt uuden maalipinnan.
Maalattavat pinnat pesin Teknoksen Biokleenin maalinpesulla. Tämä on hyvä tuote, ei tartte pestä pois ja parantaa myös maalin tarttuvuutta.
Pohjamaaliksi valitsin Teknoksen Futura aqua 3 eli on vesiohenteinen ja ei haise. Lyhyt nukkaisen telan ja kapean pensselin myös tarvitsin.Maalipesun jälkeen pohjamaalaus suoritettu.Vaaleus jatkui siis myös keittiöön olohuoneesta ja ruokailutilasta.

Tasot maalasin 3 kertaa Teknofloorin lattiamaalilla ja sävy on sama kuin olohuoneen tehoste/ryppytapetti seinä eli harmaan ruskea. Hyvä sävy, ei taita siniseen eli  sävy NCS S 1502-Y50R. Varmaan minun myydyin maalisävy.
Ikeasta kävin ostamassa kolme kappaletta Bluggis nimisiä kannellisia laatikoita mustien korien tilalle, enää ei naarmuta pintaa pilalle. Tarkoitus pohjaan laittaa vielä huopa palat. Leivontatarvikkeet yms.saan kätevästi pölyltä piiloon.

Pikkasen puunsävyä antaa sopivasti lämpöä muuten vaaleaan sisustukseen. Ikeasta löysin kivan yrttitelineen, no tietysti loppu :( koko kaupasta. Onneksi on tossa kivenheiton päässä :)
Maalauksethan jatku myös muihin työtasoille ja kuistin puolelle :)...laitan niistä sitten myöhemmin päivitystä tulemaan.Laminaatin maalaus: 

Maalinpesu esim.Teknoksen biokleenillä,ei tartte huuhdella pois ja sen jälkeen otex taruntamaali, joka haisee tai sitten futura 3 pohjamaali, ei haise---> vesiohenteinen.

Pintamaaliksi laminaatille Teknoksen teknofloor lattiamaali tai Tikkurilan betolux aqua, vesiohenteisena löytyy kumpaaki.

Kannattaa lukea purkin kyljestä maalausohjeet!!! Kuivumisajat ja päällemaalattavuudesta.


Lattioita, jos maalaat,niin huonekaluihin pehmusteet tuolien ja raskaitten huonekalujen alle, niin ei naarmuta lattian maalipintaa. Korkkareilla ei varmaan kannata tanssia maalauksen jälkeen :)                           

10 kommenttia:

 1. Ihanan näköset kyllä tuli nuista! Niin raikasta!
  Kätsät nuo laatikotkin tuossa tason alla.
  Mieki olen haaveillu valkosista lattioista, meillä on koivulaminaattia nuo nykyset, mutta aikamoinen urakka ois maalata, joten ainaki vielä jää...

  Mukavaa loppuviikkoa Päivi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekana ajattelin, että hups tuliko liian vaaleata ko ei ollut tason päällä mitään, mutta muuttu heti ilme ko laittoi tavarat :) Laatikot on kyllä kätsyt ja eivät maksaneet ko 79skr/kpl. Teilläkin taitaa olla reilusti neliöitä, niin kova urakka on maalata. Ite haaveillut valkoisista lattioista, mutta jää varmaan haaveeksi...jos ei sitten joskus iske kauhea inspis. Kattonut monelle valkoinen lattia, niin kaunis ja raikas. Ihan valkoista kotia en kuitenkaan haluaa. Pientä kontrastia ja särmää pittää olla :) Pitäis huone kerralla ja huoneessa menee monta päivää ko pitää antaa kuivua kunnolla. Kesällä olis kyllä hyvä maalata. Tullaan vko loppuna sinnepäin ja voisin samalla tuoda sen arpajaispalkinnon sulle :) Soitan ko tuun.

   Muuttuvakotini Päivi S

   Poista
 2. Näyttääpäs todella hyvältä :) vitsit kun täällä meilläkin olis ikea niin vois aina piipahtaa kun huomaa että niitä loppuneita tuotteita on tullu lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Nyt onki tullut käytyä useammin. Aikaisemmin harvemmin. Aamu brunssilla ollaan viikonloppuisin käyty monesti, edullinen 39 skr Ikean kortilla ja saa vattan kunnolla täyteen pienellä rahalla...pärjää pitkälle melkein iltaan asti. Harvoin Ikeaan tulee mitään uutta...nyt oli tullut kiva ns. yrtti/kukkateline ja tietty loppu :(

   Poista
 3. Rohki fiini tuli tuosta laatikko tasosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsti. Kiitoksia :) Vielä tasot pitää maalata ainakin kerran eli huomenna projekti jatkuu. Laitan sitten niistä kuvia myöhemmin. Pienellä vaivalla saa ihan uutta ilmettä. Laitan sitten hintatietoja samalla, että mitä tulivat maksaan ko olin sen unohtanut :) Hyvää sunnuntaita sinne!

   Poista
  2. Aivan ihanat thanat tuli kyllä. nyt pitää kotona alkaa samaan hommaan kunhan luvan isä nältä saapi

   Poista
  3. Kovin urakka monesti vakuttaa miehille projekteista ,että kannattaa tehdä. Kannattaa monesti näyttää kuva, niin osaavat paremmin hahmottaa. Monta vääntöä täälläkin käyty ja lopputulos monesti ollut hyvä ja saanut vain kiitosta :)

   Poista
 4. Hei, tulipa raikkaan näköistä :) Haluaisin itsekin maalata tasot. Onko maali pysynyt hyvin, varsinkin tiskialtaan ympärillä? Irrotitko altaan maalaamisen ajaksi vai onnistuiko paikallaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei.

   En irrottanut allasta, vain teippasin. Ainoa mistä on kulumia, niin on vitriinin tasolla, kun on hedelmäkulhoa vedetty ja muutama jälki apupöydän reunassa. Pitää vähän pensseliä käyttää, niin on taas kuin uudet eli helppo paikata. Suosittelen!

   Poista