perjantai 3. huhtikuuta 2015

Koti kylpee valossa

Remontti alkaa olla pikku hiljaa valmis, paitsi keittiön osalta.

Olohuone ja ruokailutilassa on sitten uudet tapetit ja tapetithan ei ole mitkään "räjäyttävät", eivät luo ensi reaktiota VAUH.

Kaverina tapetin laitossa mulla oli ystävänä Ansku. Ansku laittoi ns.vaikeammat paikat ja mie tapetoin suorat seinät. Vanhat Marickenin paperitapetit jätettiin alle. Tapetti on samaa mitä laitoin makuuhuoneeseen eli puhtaanvalkoinen, jossa pieni pinta.
Verhoja en ainakaan vielä laittanut ja uskon, että kesä mennäänki ilman verhoja.Melkein 15-vuotta olleet ikkunassa olevat paneeliverhot saa olla historiaa :)

Rahapuu odottaa sivupöydällä, jos 500€ seteleitä alkais kasvaan...sais vähän lisää remonttirahaa :)

Uusi tapetti vanhan päälle. Kuvassa huomaa eron, että uusi tapetti on paljon vaaleampi.Taulut myös vaihto paikkaa. Päivi Suomelan taulut olivat aikaisemmin sohvan päällä ja nyt toisen taulun laitoin tähän sivupöydän päälle.Toinen taulu odottaa vielä paikkaa.

Lumimarja taulu sai paikkansa olohuoneen sohvan päältä. Tarkoitus ajan kanssa maalata iso taulu, varmaan samaa koko luokkaa mitä tämä Marimekon kangastaulu. Narssissit sai lähdön ulos...
Narssissit kuuleman viihtyvät paremmin ulkona, joten sinne siis :)ja vanha betonipurkki sai väriä.Vihdoin ja viimein löysin näitä ihania pikku liljoja.Laitoin tähän itsetekemään ns. vaasiin. Keltaisen tyynyn ostin Ikeasta, näitä oli tullut nyt vihdoin lisää...aina olleet loppu, niin ko mulle yleensä käy :(.
Kukkakaupassa neuvottiin, että liljat voi irrottaa kokonaan mullasta eli ottavat ravinnon mukulasta. Laitoin Iittalan kirkkaaseen maljakkoon nämä...söpöjä. Raihruohot eivät ole tänä pääsiäisenä oikein lähteneet, istutin jo toisen kerran ja tulos on mitä on... olikohan siemenet vanhoja?
Kerroinki n. reilu kolme viikkoa sitten, että Ikeasta löysin jotain mitä jo viime kesänä hain Ikeasta ja aina loppu. ( Sisustusunelmia Johanna, tässä se nyt on :) ). Tarkoitus oli silloin laittaa ulos tämä, mutta sitten näin Suvi Valkoisen Harmajan blogissa tämän tuunattuna ja päätin että vaunu pääsee vanhan vitriinikaapin tilalle ruokailutilan puolelle.Olin sinne haaveillut aluksi Artekin vaunua, mutta hinta on sitä luokkaa, ettei nyt mahista ostaa. Vaunussa oli nämä ritilät ja otin ne pois ja tuunasin vaunua vähän omaan sisustukseen sopivaksi.Ritilät pääsee terassille hyötykäyttöön.Vaunun ritilät vaihtui valkoisiin levyihi. Aluksi mulla ei ollut ns. kahvaa ja kaverini tuumasi,ettei laittais ollenkaan.Mietin, jos tuunais kahvan jollain tai keksis jonku muun tilalle.
Tarjoiluvaunun voi kätevästi tuoda ns. jatkopöydäksi tarjoiluun nurkkauksesta.Kahvan sprayasin mustaksi ja katotaan, jos kahvaan keksis jotain kivaa. Näitähän Ikean vaunuja moni on tuunannut laatoilla ja erinlaisilla pinnoilla. Ite päädyin tähän pelkistettyyn vaihtoehtoon, ko tavaroita tulee kuitenkin päälle. Vaunun yläpuolelle tarkoitus myöhemmin laittaa vielä erin kokoisia lokerikkoja.Yläkerta si myös pääsiäis fiilistä keltaisilla tyynyillä ja höyhenillä. Muuton vati sai ohranseiemenet...täällä lähti siemenet itämään :) vaikka samasta pussista laitoin alakertaan ja samalla menetelmällä??? Mystistä.
Täällä hieno ilma ja aurinko paistaa. Kumpparit jalkaan ja suuntana ulos. Hyvää ja rauhallista pääsiäistä kaikille. Mie niin onnellinen, vanhin tyttö muuttaa takaisin kotia :) :) :)


Päivi S

6 kommenttia:

 1. Melkein arvasin :D tuo tarjotinpöytä näyttää super hyvältä ja muutoinkin on Todella raikkaan näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna :) tykkään kan kovasti tarjoilupöydästä. Haluttais vielä tuo ns.kahva osa vielä tuunata...pitää vaan miettiä mikä se vois olla :) Isäntä kyllä meinas, että ruokailutilassa sairaala meininki. No, nyt tuntuu ko ulkona valkoinen lumi ja ei verhoja. Hyvää pääsiäistä sinne ja loppu metreille onnea :) <3

   Muuttuvakotini Päivi S

   Poista
 2. Sielä on ahkeroitu ja hyvältä ja raikkaalta näyttääki!
  Mieki olen joskus miettiny, että pitäskö ottaa kesäksi verhot pois, mutten sitten ole kuitenkaan ottanu, aina meilä melkein valkoset verhot....

  Muistahan nauttiakki välilä, täällä Ylitorniollakin paistaa aurinko:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän voi minusta ihan olla ilman verhojakin ko ulkona vihertää ja kukkii. Talvella tietty kolkkoa ko ei verhoja,mutta äkkiä sitä silmä tottuu :)
   Just tulin kävelylenkiltä ja hieno ilma kyllä oli :) Tyttö tulee tänään kotia eli tavaroiden järjestely projekti jatkuu....

   Muuttuvakotini Päivi S

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Amanda :) Nyt ko ottais yläkerrasta kuvan, niin kauhea kaos täällä ko tyttö muutti takaisin kotia. Tavaroita siellä täällä ja yritän jotenki järkevästi huonekaluja sijoitella ympäri taloa. Hyvää pääsiäislomaa sinne.

   Muuttuvakotini Päivi S

   Poista