sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Valmistujaisjuhlat


Perjantaina vietettiin tytön valmistujaisjuhlia. Aamulla kello soi jo 05.15, koska lakitus tilaisuus oli yli 300 kilometrin päässä.
Reilu pari tuntia kesti tilaisuus ja nopeasti takaisin pitämään tytölle juhlat. Osa vieraista olikin jo tullut, mutta onneksi äiti oli vieraat ottamassa vastaan.



Tyttöni oikeassa reunassa valmistui parturikampaajaksi.






Äitini oli suureksi osaksi leiponut. Täytekakun koristelu jäi minulle. Kakkuun tein ns. sakset, hiukset ja muutaman ruusun marsipaanista koristeeksi.Tarjolla oli makeata ja suolasta.


Ruusut kyllä ajan myötä olivat kärsineet jääkaapissa :(






Juhlien järjestelyssä tuli taas selväksi, että enemmän suolasta kuin makeaa tarjottavaa. Täytekakkuja jäi yksi kokonainen ihan syömättä...ja muutenkin kaikkea makeaa jäi paljon. Voileipäkakku, pikku karjalanpiirakat munavoin kera ja nämä pienet ruisnapit upposivat vieraille. Laitankin loppuun teille reseptin näistä suolaisista ruisnappipaloista. Olen reseptin saanut ystävältäni Maisalta ja sopii juhlaan, että illan istujaisiin pieneksi suolaiseksi palaksi. 


Juhla-asuksi valitsin samat vaatteet kun viimeksi kävin kattomassa nyrkkeilyä, laukku on vain eri. Lauantaina eli seuraavana päivänä olikin neljät lakkiaiset ja yhdet valmistujaisjuhlat käydä läpi, joten sinne sitten mekko. Nyt menin tällaisella rennolla ja ns. mukavalla asulla.


Juhlat on viety kunnialla läpi, vaikka pientä väsymystä oli kyllä jo loppu illasta havaittavissa.Aikainen herätys aamulla veti veronsa kyllä illalla. Tyttö sai paljon kukkia ja ihania lahjoja, joista iso kiitos kaikille muistaneille!!!

Lopuksi lupaamani ohje ja taidanpa itekki vielä iltapalaksi "muutaman" napata suuhuni, jotenkin sitä eilisen juhlinnan jälkeen kaipaa suolasta???



Lohisalaatti

 700g graavilohta
2 punasipulia
muutama valkosipulin kynsi
2prk kermaviiliä
1 prk smetanaa
runsaasti tilliä
1-2 tl rosepippuria

Ruisnappejen tai pienten ruispalojen päälle salaatti sopii mainiosti.

Hox!!! Ite  ohjeen puolitin, koska oli niin paljon muuta tarjottavaa. Smetanan vaihdoin ranskankermaan ja valkosipulin & tillit jätin kokonaan pois. Tällä ns. omalla ohjeella tuli myös hyvän makuinen. Suolaa lisäsin maun mukaan. Salaatin tein edellisenä iltana, jotta aineet ehtii kunnolla ns. tekeytyä.

Taidankin lähteä tekemään muutaman ruisnapin iltapalaksi ja jos huomenna tai ylihuomenna taas aloittais ns. terveellisemmän syömisen.

Hyvää sunnuntaita sinne kaikille ja kiva ko kävit taas lukaisemassa :)

Päivi S


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköset juhlat siellä!
    Onnea uudelle kampaajalle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Oli rennot hauskat juhlat pienellä porukalla :) Teillä oli kanssa kivat juhlat ja sinne myös onnittelut <3

      Poista