torstai 4. kesäkuuta 2015

Piha juttuja

Koskahan ne kunnon kesäkelit tulee? Tänäänki ko lähin pyörällä liikenteeseen, niin kunnolla sai laittaa vaatetta päälle ettei vilustu. Hanskat käsissä, villasukat nippa nappa jätin pois...ei olis kyllä ollut yhtään liikaa, vaikka nekki olis olheet jalassa :)

Tänään suuntasin aamusta Tampereen Säästötexsin puutarhaosastolle tutkiskelemaan ruukku ja kukkavalikoimaa. Pitäis pari ruukkua uusia ja kesäkukatkin pitäis pikku hiljaa laitella ulos.
Olen pari hortensia ostanut ennen tytön valmistujais juhlia, mutta yx on ollut koko ajan sisällä ja yhtä olen käyttänyt aina päivällä ulkona ko ollu hyvä ilma ja yöksi sisälle, ettei vain kuole kylmyyteen :(

Kävin kauppareissun jälkeen kattomassa ystäväni ihanaa uutta kotia, he ovat vasta pari viikkoa asuneet siinä. Kyllä se on uusi aina uusi. Ajattelin kysässä ystävältäni, että jos saisin muutaman kuvan ottaa blogiini. Olen ollut pienenä makuutuomarina aina silloin tällöin valinnoissa. Koti sisältää ihania design klassikoita.

Ko tulin ystäväni luota niin nappasin muutaman kuvan kännykälläni pihastani ko ei enää ripsinyt vettä. Jos huomenna tarkenis tuonne pihalle mennä touhuileen???

Monta hommaa on edessä...haravointia, kukkapenkkien siistimistä ja rajaamista,terassin ja rappusten öljyämistä ja ja ja...varmaan tutun kuulosta???Talven sisällä ollut betoninen vati pääsi kesäksi omalle paikalle kukkapenkkiin.Rappuset kaipaa öljyämistä ja Ikean kukkapurkit ovat saaneet pieniä kolhuja. Hortensia on nyt tasaanteella betoni purkissa, mutta kelien lämpiessä pääsee paviljongin alle. Hortensia vaatii muuten paljon vettä, joten varmaan pitää laittaa jotain haketta, että pysyy kosteus.Näitä ruukkuja katoin Tampereen Säästötexsistä, näissä oli hyvä puoli, ettei tartte olla aina kastelemassa ja muovisen mustan purkin sai pois näpärästi ja multaakaan ei tarttenut laittaa koko purkin vertaa. Ainoa huonopuoli oli hinta :( Korkein ruukku maksoi 179€/kpl ja pienemmät olivat halvempia tietysti. Kaikki valkoiset olivat pienemmissä loppu...no, pitää katsoa muualta löytyiskö vastaavia ja edullisemmin.

Ruukkuihin laittaisin valkoisia kiviä koristeeksi. Aikaisemmin ollutkin aina purkeissa valkoisia kiviä, välillä pessyt kivet kloriitilla...ja taas hohtavat puhtaan valkoisina :)


Länsipuolella on pieni rinne, johon olen istuttanut tuijia,vuorimäntyjä yms. ja erin kokoisia kiviä on koristeina.
Keijuangervot ovat vielä ruskeina ja ajatus ollut jos siirtäisin toiseen paikkaan. Haluaisin rinteeseen vain erinlaisia ja muotoisia havukasveja ja kiviä. Liuskekivet laitoin toissa kesänä poluksi rinteen alla ja erottaa näin kasvit paremmin. Haluaisin vielä rinteen yläreuna jakaa valkoisella matalalla rima-aidalla, näin tuijat yms. erottuisivat paremmin. Havantointi kuva alla :)

Läsipuolen reuna jatkuu matalana kiviaitana ja takana kasvaa tuuheat saniaiset.
Lehti roskaa on vielä eli haravonti työt odottaa vielä.
Maa on vielä niin märkä, joten haravoinnit ovat jääneet...jos juhannukseksi.Pienet nuput on tulheet riippahernepuulle, joten kesä ei vielä ole kovin pitkällä. Kuunliljat ym.ovat pikkuisen nousseet maasta. Viime kesänä saatiin laitettua talon ympärille luonnonkivet ja toivottavasti tänä kesänä jotain uutta sais aikaiseksi pihallakin.Liuskekiviä on vielä jäljellä vähäsen ja paikanki olen niille kattonut jo valmiiksi. Pihasuunnitelman olen ruutupaperille piirustanut ja kuvia keränyt koneelle.

Tärkein on nyt saada käyntiin sisällä kuistin, eteisen ja wc-remontti ja jos aikaa/rahaa riittää ,niin ehkä sitä pihalla jotain tänä kesänä saa uutta aikaseksi. Paviljongin uusi katto on tullut Iskuun ja jos sen virittelis ensi viikolla. Toivottavasti ilmat suosis ja sais öljyttyä paviljongin ritilät, terassilaudat ja rappuset. Pidetään peukkuja!!!

Tänään varasin kaksi jumppaa illaksi, joten siellä ainakin tarkenee ja lämmin tulee.Huomenna on valmistujaisjuhliin meno, joten taas vaihteeksi kunnon herkuttelua :)

Päivi S

2 kommenttia:

 1. Teän pihahan näyttää nyt jo hyvältä!
  Ihania nuo kivet ja viherkasvit<3
  Meilä lähtee viiminenki kukkapenkki viikonloppuna, olen niin suivaantunu rikkaruohoihin!!! Tilalle tullee pensaita ja puita, maholisimman helppoa siis;)
  Sais kyllä jo alkaa lämpenemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sari otin ns. parhaat palat. Mulla kolme isompaa penkkiä ja yrittänyt laittaa kasveja niin, että ei pääsis rikkaruohot kauheasti kasvaan. Yksi penkki alkaa olemaan jo kivasti, ettei sitä tartte kauheasti rikkaruohoja putsata...täyttynyt monivuotisilla. Mieki yritän vuosi vuodelta saada helppo hoitosemmaksi pihaa. Omia koivuja ei ole monta, mutta samperin kaupungin koivut roskaa joka vuosi ihan mielettömästi. Syksyllä lehtiä ja sitten koivunurpuja...raivostuttavaa. Pihasuunnitelmani saattaa siirtyä ensi vuodelle, nyt yrittää tehä nuo sisä remontti jutut pois alta. Sano muuta, sais jo lämmetä!!!

   Poista