perjantai 5. kesäkuuta 2015

Öljyämistä ulkona ja sisällä

Kesäkuuta on mennyt muutama päivä ja postauksiani on nyt tullut tiheään laitettua. Ollut nyt kivasti lukijoita, niin miksi hyvää tahtia lopettaa :) Kiitos teille!!! Pientä taukoakin on tulossa ,sen lupaan.


Eilisen kahden jumppatunnin jälkeen paikat olivat niin kipeänä, joten aamulla lähdin Body balance tunnille, kiva uusi ohjelma ja teki kyllä terää kropalle kunnon venytykset.

Tänään suuntasin venyttelyn jälkeen öljypurkin kanssa terassille.Sen verran tuuleskeli ja ilma näytti pilviseltä, etten uskaltanut ko paviljongin ritilät osaksi öljytä. Housut nopsaa vaihdoin ja eikö öljyämään :)

Toissa kesänä viimeksi öljytty terassi kaipaa jo huoltoa.
Samoin kyllä kukkappenkitkin. Perimmäisen penkin/heinäkasan olen ajatellut ottaa kokonaan pois, siihen olen suunnitellut yhen kivan jutun...mutta toteutus ei ainakaan vielä tänä kesänä. Heinät yms. saavat uuden paikan ja osa varmaan menee jakoon.
Ihan litran purkit eivät taida riittää, mutta hyvä aloitus kuitenkin :). Valtti puuöljyn sävytin sävyllä hiili ja laitoin siihen tupla pastat, että saa kunnon mustan sävyn. Nordica Eko talomaali odottaa kaiteitten fiksausta.


Rappuset varsinkin tarvitsevat joka vuotisen öljyämisen. Tien puoleiset rappuset ovat paljon kuluunemmat kuin pihan puolen eli meillä on kahdelta puolelta menevät rappuset. Rappuset ovat ns. taivas alla, joten ovat kovalla rasituksella.


Viime vuonna käsitellyt ritilät etelän puolelta, öljy oli kuoriutunut eli olen liian auringossa öljyny :( Tähän paistaa pitkälle iltaan aurinko, joten nyt pitää odottaa sopivia kelejä.
Ei siis kannata hoppuilla, vaan maltilla!!!Tässä idän puolelta olevat ritilät, joten näissä on öljy kunnolla imeytynyt ko on öljytty varjon puolella.


Terassilla on öljy hyvin pysynyt ko vähemmän kulkua ko rappusissa.
Kerran öljyäminen riittää tälle kesälle. Kukat kaipaavat karsimista, graniitti noppakivetkin kohta piilossa eli kaivuu hommaa on... Hyvää hyötyliikuntaa luvassa :)


Jotta öljyäminenkin olisi hauskempaa, niin raahasin Tivoli Audio radion keittiöstä ikkunan alle ja ikkuna auki. Radiokanava Ruotsin puolelle, sieltä tulee hyvää musiikkia eli poppivehkeet soimaan.


Jumpan jälkeen kävin Halpa Hallin kautta ostamassa ison irtokarkki pussin, että pysyy kroppa balancessa :) ja perjantain kunniaksi korkkasin yhden karpalo lonkeron. Tästä on hyvä lähteä kohta valmistujaisjuhliin, mutta sitä ennen piti kyllä suorittaa yx juttu.
Kiireessä ko lähin öljyämään, niin en mistään löytänyt havillisia hanskoja tai oikeastaan olen huono pitämään mm:ssa puutarha töissä. Sitten käsiä pitää yrittää pessä vaikka millä aineilla. Öljyähän oli tärpätti ohenteista...ok, käsistä melkein lähti...mutta hemmetti kasvotkin oli pikku pisteitä täynnä ko ulkona tuuli hieman. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Enhän mie voinut kasvoja tärpätillä pessä. Sitten muistin!!!


Mulla oli avaamaton Kookosöljy purkki kaapissa. Muistin, että lapsena pestiin kädet maalista ihan oikealla voilla ja hyvin lähti puhtaaksi. Joten kookosöljyä käsiin ja kasvoihin...joten kaikki pisteet ym. on poissa ja nythän mie tuoksun ihanalle kookosöljylle, joten juhlat voi alkaaaaaaaaaaaaaaaa, heh :)


Mie lähen vielä pähkäileen, että mitä laitan juhliin päälle???


Viikonloppuja kaikille!!!Päivi S

                         2 kommenttia:

 1. Sie olet ollu ahkerana sielä!
  Ja voi että ko teilä on kauniin näköstä pihala.
  Meilä myös täytyy portaita ja patiota valtata taas, joka kesä!
  Mukavia juhlia Päivi ja toivoma, että pian lämpenee:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kerennyt Sari monta ritilää käsitellä ko alko tuuleskeleen ja koko ajan sai pelätä, että kohta tulee vettä :(...ihan jo masentaa nämä ilmat. Juhlat olivat rennot ja kivat...taas tuli syötyä niin että napa paukku, ihania herkkuja. Toivoma kovasti, että lämpenis :) Hyvää vko loppua sinne teille !!!

   Poista