keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Wc-tilan suunnittelua


Tämän hetkinen tilanne

15-vuotta vanha wc-tila kaipaa jo remonttia. Rintamamiestalossahan wc-tila ei ole suuri 1.5m2, välillä tuntuu että peruutuspeili olisi tarpeen :) Tänään on vaihteeksi  tullut vettä ja tuullut kovaa, joten sisälläkään ei ole huvittanut mitään oikein tehdä. Hain netistä kuvia, mitä voisin tulevaan wc-tilaan laittaa.
Seinäpytty onkin ostettu jo valmiiksi aikaa sitten, joka on tarkoitus upottaa syvennykseen ja samalla jättää yläpuolelle tasoa. Seiniin varmaan tulee mahdollisimman isoa matta valkoista laattaa, pienellä saumalla. Tässä kuvassa on kivasti sekoitettu puuta ja antaa kivaa lämpöä tilaan.Aikaisemmin olen katsonut kuistin, eteisen ja wc-tilojen lattioiksi isoa laataa, tässä mulla oli kokeilussa Alp Stonen 60x60cm laattaa. Laattaa kokeilin näihin tiloihin lattioiksi ja nyt se päätyi Hay-tarjoilupöydän kanneksi. Tällä hetkellä tarjotin on laatan päällä ja tarvittaessa voi ottaa tarjottimen käyttöön ja valmiina on laattaa pöydän kantena.Miettinyt eri lattia vaihtoehtoja ja nyt olen jotenkin mieltynyt betoniin, sen saumattomuuden takia.
Tällä hetkellä wc-tilaan vie voiton maalattu betoninen lattia, sen saumattomuuden ja helppouden takia. Värinä vois olla kuvan vaalea harmaa tai sitten ihan puhtaan valkoinen lattia.Lattiaan tulee myös lattialämmitys.Voisin kyllä ajatella ihan betonista lattiaa myös kuistiin ja eteiseenkin...on se vain niin kaunis.Värimaailma varmaan tulee olemaan hyvin vaalea, koska on kuitenkin pieni tila. Haluais ison peilin, joka toisi ns. lisätilan tuntua ja vetolaatikot olisivat myös käytännölliset.Laatikot olisivat käytännölliset, sais tavarat helposti käden ulottuville ja esille näppärästi.En ole kauhan purkkien ja purnukoitten kerääjä, joten pari laatikkoa riittää hyvin ja eipä muuta mahtuiskaan.
Laatikkoon sais kivasti laitettua meikit yms. järjestykseen.Ison peilin taakse voisi laittaa takaa tulevat valot ja liiketunnistelemalla, jos ei hunajaa maksa.
Yksi vaihtoehto voisi olla pyöreä peilikin pieneen seinään.
Dotsit ovat yx lemppari ripustus koukuista ja näitä onkin jäänyt kaksi ylimääräistä, joten näitä vois laittaa seinään pyyhkeille. Ovat kivan näköisiä paljaanakin.Pytyn päälle ns. koloon vois olla tällainen kiva hylly ja siihen laittaa kaikkea tarpeellista tai sitten ison peilin alapuolelle. Vipp juttuja varmaan jotain tulee laitettua, tykkään näistä tosi paljon.Work lamppu vois toimia myös wc-tilassa ja näitä mulla onkin jo kaksin kappalein eli yhden voisin laittaa wc-tilaan.


Voi ko pääsis remontin kimppuun, näen jo sieluni silmin minkälainen wc-tilasta tulisi. Tietysti suunnitelmat saattavat matkan varrella muuttua hieman. Värit tulevat ainakin olemaan valkoinen, harmaa, vaaleata puuta vähän,ripaus kromia ja mustaa. Pyyhkeillä voi tuoda pirteyttä tilaan. Musta Pappelinan matto varmaan jää uuteen tulevaan wc-tilaan, on ollut sen verran helppo pitää puhtaana.Ikää tulee, niin huomaa että haluaa koko ajan helpompia ja kestävämpiä materiaaleja.

                          Päivi S

4 kommenttia:

 1. Ihania inspiraatio kuvia olet löytänyt. Meillä tulossa kylppäriremppa heinäkuussa, enkä tiedä oikein vieläkään, materiaaleista, mutta isoa valkoista laattaa tulee seiniin ainakin ja matta pintaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piitu :) Joo, pääsis vaan touhuamaan. Remonttireiska saatiin tänään kiinni, joten sekin iso +. Purku hommat jää varmaan meille kotiväelle ja muuten saa ammattimies hoitaa hommat. Laattaa ajattelin kans seinille, sen siistinä pitämisen kannalta. Laita mahdollisimman isoa laattaa lattiaan. Onneksi nykyään on noita seinänvierus kaivoja. Ite vaan ajattelee, että mahdollisimman helppo hoitosta :) Seinälaataksi kannattaa myös valita mahdollisimman mittatarkkaa ja suoralla reunalla, niin voi jättää vaikka vain 1 mm sauman eli vähemmän puhdistettavaa pintaa :)

   Poista
 2. Joo, kun meille remonttimies sanoi, että ei voi laittaa lattiaan isoa laattaa kaatojen vuoksi, koska meillä ois tarkoitus laitattaa lattiakaivo, seinäkaivon tilalle.
  Tämä on tämmönen 70.luvun lopun talo.En nyt sit tiiä, mutta käsittääkseni nykyään teettävät niitä lattiakaivoja niiden vanhojen seinäkaivojen tilalle. Remppamies suositteli 10x10 laattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK. Seinänvierus kaivo just mahdollistaa ison laatan laiton. On tietysti kalliimpi ja pitää kaivaa vanhaa lattiaa kunnolla, että saa kaikki putket ym.tarvittavat jutut mahtuun. Perinteisenki lattiakaivon kohdallle pystyy laittaan isoa laattaa, joutuu vain erinlailla latomaan laataan ja tietysti riippuu missä kohtaa lattiakaivo on. Käy kattomassa postaukseni ystäväni kotona 1/2, siellä on laitettu perinteiseen lattiakaivoon isoa laattaa ja toimii. Tietysti jos on isot kaadot, niin vaatii pienen laatan, mutta jos on esim. nurkassa lattiakaivo, niin voi laittaa pientä laattaa sinne ja isoa saman sarjan laattaa muualle...näin on tehty postauksessa ystäväni kotona 2/2. Ite huomannut, että varsinkin ns. vanhemmat remonttimiehet haluaa tehä aina 10x10 ko aina on tehty niin :) ei voi tehä mitään uutta :( Tsemppiä remonttiin Piitu <3

   Poista