keskiviikko 19. elokuuta 2015

Opiskelijan asunto pienellä budjetilla

Nyt on se aika monelle, että on lähtenyt kotoa maailmalle opiskelun perässä ja oman ns. kämpän laitto on eka kertaa mielessä.On se sitten vuokra-asunto, opiskelija asuntola tms.

Ite muistaa ko lähti opiskeleen ja meni asumaan opiskelija asuntolaan tai vuokra-asuntoon, niin oli kiva sisustaa sen oman näköiseksi. Yleensä ne tavarat oli kotoa tuotuja ja vanhoja, oikeastaan mitään uutta ei ollut.Uskon, että nykyään nuoriso on ns" Nirsonpi" sisustaja, mitään kauhean vanhaa ei haluta laittaa...kaikki pitää olla melkein uutta ja trendikästä. Tottakait on poikkeuksiakin.

Vanhin tyttö kun muutti vähäksi aikaa lentopallon perässä kotoa pois ja samalla jatkoi tietysti opiskeluja, niin hänelle piti vuokrata asunto.Sisustus yritettiin tehdä pienellä budjetilla, olinhan vasta jäänyt työttömäksi.


Pienellä budjetilla sisustus


Selailin yö kaudet kirppari ja tori.fi sivuja, että löydän edullisesti kivoja juttuja hänelle...vink,vik eli tori.fi sivulle ilmoitus ostetaan...täältä löysin tytölle monta juttua, josta laitan lopuksi kuvia.

Vanhat huonekalut/lamput hyötykäyttöön tuunaamalla...maalilla, verhoilulla,askartelemalla. Netistä ja pinterestistä löytyy paljon hyviä kuvia ja ideoita :).

Ikean löytö-osastosta saattaa tehdä myös hyviä löytöjä edullisesti.

Tikashyllyjä saa esim. Hobby Hallista, Kodin ykkösestä, Rustasta, Jyskistä...hintahaitari on n. 30-60 euron välillä.

Vaaterekki...Vaaterekkien hintahaitari on n.15-50 euroa, riippuu materiaalista.

Pinterestistäni löytyy erinlaisia tekstejä, joita voit printata itsellesi ja tehdä esim tekstitauluja :)Käyhän kurkkaan, siellä on muutama teksti.

Tytön entinen vuokra-asunto

Keittiössähän oli "kivan" vihreät keittiönkaapit ja iso valtava jääkaappi/pakastin.Välitilassa värikkäät tarrat ja vanha hana, joka tippasi...joten...

Ennen

Jälkeen
Saimme vuokranantajalta luvan ostaa maalit heidän piikkiin ja uuden hanan kävivät vaihtamassa vanhan rikkinäisen tilalle.Pienemmän jääkaappi/pakastimen löysin tori.fi sivulta ja sen vuokran antaja myös maksoi, koska jätimme sen sinne.Mikro olikin asunnossa, joten sitäkään ei tarttenut hankkia.Tarrat otin kokonaan pois ja ilme muuttui paljon raikkaammaksi.Keittiön pienen pyöreän pöydän löysin myös Tori.fi sivulta ja on Iskun julkisen tilan pöytä.Kannen maalasin valkoisella maalilla. Maalia jäi sen verran keittiönkaapeista, joten pöydänkansi ja eteisen naulakko sai valkoisen maalipinnan.Pöydästä maksoin muistakseen 15 euroa.

Jyskistä löysin kivat modernit tuolit ja olivat silloin alennuksessa...olivat muistakseen jotain 40euroa/kappale.

Ikean pieni vuodesohva,Malm lipastot,tv-taso, peilit, keittiönjakkara ja kattolamppu ovat uusia. Näille hintaa tuli n.500euroa.

Verhot löysin Ikeasta ale korista n.15 eurolla.

Seinäkellon löysin 5 eurolla fb-kirppari sivulta.Tikashylly on Rustasta ja maksoi n.35 euroa, toimii samalla yöpöytänä ja säilytyksenä.

Imurin,tv:n, silitysraudan,astioita yms. ostin sukulaisilta kirpparihintaan :)

Matot ja muut tekstiilit ovat vanhoja. Sängyn ja uuden untuvapeitteen neiti sai tuparilahjaksi.

Valkoista Iittalan teema astiaa olen kerännyt tytölle ja antanut lahjaksi, joten on jotain omaa astiaa itellä sitten ko muuttaa kotoa.
Nyt tyttö asuu kotona ja osa näistä tavaroista on hänen omassa huoneessa ja osa varastossa odottaa seuraavaa muuttoa.

Eli alle 1000 eurolla selvittiin .Wc-tilaan ostettiin pyyhekoukkuja yms. Ikeasta ja koreja vaatehuoneeseen, jotka on laskettu myös tähän.Erinlaisilla matoilla,lampuilla, yö pöytä ratkaisuilla, vaaterekkillä, muutamalla kivalla tehostevärillä ja erin korkuisilla huonekaluilla, saa kivan näköisen sisustuksen muuten valkoiseen opiskelija-asuntoon.

Kuva otettu tytön ns.vanhasta huoneesta, kun ei asunut kotona.

 Mielikuvitus on vain rajana sisustuksessa :)

Aurinko paistaa täydeltä terältä, joten bikinit päälle ja aurinkoon.

Taidanpas tänään ottaa talviturkin pois :)

Kiva ko kävit lukemassa ja iso aurinkoinen hymy täältä :)...

                  Päivi S
2 kommenttia:

 1. Kivoja vinkkejä annoit Päivi!
  Tuo tikashyllypä onki kiva tuomosena läppäripöytänäki:)
  Ihana asunto ollu tyttärellä, varsinki tuo makkari aivan upea!
  Tääläki just tultiin töistä ja terassille täytyy lähteä nauttimaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari...Joo ihastuin kans tuohon läppäri ideaan :) Neidin huone on taas kokenut suuren muutoksen ko muutti takaisin kotia.
   Joo, mie lähen kans ulos, mutta uimaan en tarkene...ei niin lämmin, kylmähkö tuuli täällä.

   Poista