tiistai 20. lokakuuta 2015

Ikeasta bongattua

Tuntuu, että joulu tulee yhä vain aikaisemmin kauppoihin. Eilen piipahdin ystäväni kanssa Ikeassa ja sinnehän oli joulua jo laitettu esiin. Räpsin kuvia sieltä täältä ja tänään selailin kuvia netistä Ikean joulusta  ja listasin muutaman joulusuosikki jutun sieltä.


Tämä kuva on lainattu pinterestistäni.

Ite en kirjaudu niihin ns. joulu ihmisiin, ehkä senkin takia ko joulun alla on monesti sattunut kaikkea ikävää. Yksi varmaan ikävimmistä kokemuksista on ko avomieheni pappa, jota kutsuttiin äijäksi kuoli jouluaattona :(. Oltiin just viettämässä eka joulua tässä meidän rintamamiestalossa ja oltiin suunnittelemassa remontin alkua. Jouluaattona saimme sitten ikävän viestin.

Muutenkin joulu on mennyt liian kaupalliseksi ja aletaan liian aikaisin "hössöttämään". Monet äidit ja mummot vetävät kauheata stressiä joulun alla ja paniikissa hakevat joululahjoja, siivoavat ja leipovat. Kaikkien hermot ovat kireinä.

Kyllähä sitä itekki samaistuu moiseen, mutta vuosi vuodelta olen pyrkinyt siihen etten ota joulusta stressiä. Vaikkaki ne joulupaketit ,mitä meillä nyt muutama vain ostetaan... niin yleensä ne jää sinne melkein viimiselle  viikolle :)

Joulussa on oikeastaan mukavinta se, leipoa nuorimmaisen kans yhdessä joulupiparit ja tortut hyvissä ajoin. Pienet jouluaskartelut ja korttien teko. Ne ensimmäiset tortut ja piaparithan ovat parhaita.

Aattona hyvä ruoka ja sukulaisten tapaaminen. Perheen kanssa vietetty yhteinen aika ja kiirettömät pyhät, ehkä ne on parasta joulussa.

Ikeasta bongattua eli kuvien kera :)


Kuparia jouluun.Ite ihastuin tuohon ylimpäiseen kupariseen tähteen, jossa pieni lamppu. Tälle en löytänyt pakettia eli olikohan tehty tuosta kyntteliköstä mikä oli pöydällä eli alusta vain otettu irti ja laitettu silkkinauhaan roikkuun.  Hyvä IDEA!!!

Perinteistä punaista
Kivoja lahjapapereita ja nauhoja. Hyviä pakkaus ideoita!!!

Omat suosikkini

Tämä vois toimia meillä ns. joulukuusena, koska saattaapi olla, ettei tänä jouluna tule joulukuusta, Koska ei välttämättä ole paikkaa enää mihin laittaa.


Nämä kauniit virkatut tähdet voisivat olla kivat kuusen koristeet.
Tässä oli hauska kuparinen tähti, mutta ottaisin edelleen sillä pienellä lampulla eli kynttelikkö ja 

alusta irti eli TEE SE ITSE IDEA!!!Hauskat kynttelikkö, sopivat vaikka lattialle...oli sen verran korkeutta kuitenkin.

Joko siellä ruudun toisella puolelle olette miettinyt joulua. Onko joulu teillä tänä vuonna perinteinen punainen vai valkoinen, hopea, kulta tai uutuutena kupari???

Nyt ajattelin lähteä käymään kirpparilla, jos löytäis sen nahan. Nimittäin neiti eilenki tokais: " äiti, ethän vaan jätä näitä näin??? Tarkoitti uusia päällisiä... nojatuolin,rahin ja tyynyn.

Kivaa tiistaita sinne!!!

Päivi S

2 kommenttia:

 1. Kivoja joulu juttuja olet bongaillut!
  En ole vielä aatelu joulun värejä, mutta uskon, että vaalealla mennään...
  Tuo huonekuusi on ihana, pitäski ostaa semmonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miellä varmaan mennään perinteisellä punaisella ja valkoiselle. Nyt kolmas vuosi peräkkäin, aikaisemmin oli hopea valko linja. Kuparikin kiinnostais, mutta tykkään että joka huoneessa on yhtenäinen linja...ei taida raskia kaikkia laittaa uusiksi. Eikö kuusen ostoon. Ite olen aidon kannattaja.

   Poista