maanantai 23. tammikuuta 2017

Huonekalut vaihtoi paikkaa ja uusi ilme olkkariin nolla budjetilla.

Tänään on vapaa päivä ja Oonakin vielä tuli eilen kipeäksi, joten päivä menee ihan kotosalla.

Viime viikolla jo Oonan kanssa sunniteltiin, että testaillaan olohuoneeseen uutta järjestystä ja se kuitenkin jäi toteuttamatta, kun tuli muita suunnitelmia.

Tänään pyöräytin huonekalut uudelle paikalle ja ihan kivaltahan tämä uusi järjestys olohuoneessa näyttää. Aikaakaan ei mennyt kuin vajaa puol tuntia.
Muistan kun Värisilmä koulutti sisustusneuvojaksi minut, niin opettaja sanoi: että kun tullaan ulko-ovesta ,niin pitäsi olla vastassa  kiva näkymä ja varsinkin kun mennään olohuoneeseen, niin kaunein näkymä olisi ovelta...ettei olisi heti tv näkymä vastassa. Tämän kyllä allekirjoitan.

 Kyllähän se kaunis sohva on se mikä kruunaa olohuoneen. No, meillä ei kyllä voi kauneudesta puhua, kun sohva on jo yli kymmenen vuotta vanha ja on nukkaantunut yms.

Kuistista astutaan lasiruutujen takaa eteis tilaan...
Eteisestä on heti näkymä olohuoneeseen ja näin ollen näkymäkin pitäisi kodikas.
Vasemman puoleisesta ovesta mennään alas kellariin, suoraan edessä on wc-ovin ja oikealla kun käännytään , niin ollaanki keittiössä. Pienempi Puppy koira vartio meitä heti eteisssä.Ainoa mitä vein ns. entisestä olohuoneen järjestyksestä pois, niin oli pitkä taso sohvan takaa ja aikaisemmin mulla oli siuvpöytänä 60x60cm kokoa oleva Hay tarjoilupöytä. Sen vein yläkerran aulaan ja sieltä toin tilalle tämän saman sarjan pöydän, mutta suorakaiteen mallisen.Sisustustavaroita ja asetelmia vaihtamalla sai taas uutta ilmettä olohuoneeseen.

Meillä pitkälti televiso määrää huonekalujen paikan. Vaikka meillä on iso rintamamies talo, neliöitä vajaa 300m2 kolmessa kerroksessa, niin suhteessa olohuone voisi olla kyllä vähän isompi. Tällä hetkelle n. 25m2. Joskus jopa miettinyt, jos tässä asutaan pitempään niin voihan tuosta tuon vasemman puoleisen väliseinän puhkaissa ja neliöitä tulisi silloin puolet enemmän olohuoneelle. 


Tässä vielä kuva entisestä järjestyksestä, laitoin kuvan joka on otettu ovelta. Kuva otettu n.vuosi sitten pääsiäisen aikoihin kun narssisit vielä pöydällä. 

Mitäs tykkäsit uudesta järjestyksestä?

Heipat täältä <3


16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. Odotan vain Ilmarin kommenttia ko tulee töistä. Pääasia varmaan, että television näkee ja saa edelleen syödä olkkarissa :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää ja kaunis on näkymä oveltakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinne <3 Mie kans tykkään kovasti nyt näkymästä kun katsoo ovelta :)

   Poista
 3. Tosi kaunis olkkari teillä. Kauniita koriste-esineitä ja asetelmia.
  On niin valoisan näköistä, hieno !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinne Tuija :) Asetelmia vaihtamalla saa nopsasti uutta ilmettä ja ihanaa kun päivät pitenee. Nyt alkaa olemaan jo kivasti valoisaa, kun ulkonakin kunnon lumikinokset :)

   Poista
 4. Minustaki näyttää hyvältä uusi järkkä, aivanko olis tilaaki enemmän nyt! Ihania nuo eukalyptyksen oksat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta Sari. minustakin tuntuu, että tilaa tuli enemmän :) Pienillä muutoksilla kyllä saa ihmeitä aikaan. eukalyptyksen oksat ovat kyllä kivoja. Nämtäki jo olheet mulla monta kuukautta ja menevät kivasti näin kuivuneenakin. Kivaa viikkoa sinne sinulle <3

   Poista
 5. Teillä on kyllä niin kaunista ja valoisaa. Kotiin saa kyllä helpolla uutta ilmettä ihan pienillä muutoksilla, itse olen ahkera vaihtelemaan verhoja ja mattojen paikkoja jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista kommenteista Nanni :) Pienillä jutuilla kyllä saa uutta ilmettä. Mie yleensä vain vaihdan keittiöön verhoja, muissa huoneissa vuosikausia olheet samat. Matotki kaikki mulla lattiassa, ei yhtään varastossa. Nyt sain työhuoneeseen anopilta lainaan maton, koska haluan rauhassa miettiä maton valintaa.Yritän välttää nyt niitä ns. turhia ostoksia .) Kivaa viikkoa sinne! Meillä neiti taas kipeänä. Kuume nousi eilen, nenä valuu ja kurkku kipeänä. Saa nähdä miten ne kisat, kun ei ole yhtään päässyt harjoittelemaan. Pitää yrittää loppu viikosta päässä treenaileen. Harmittaa neidin puolesta. Olhaanpas kuulolla :)

   Poista