keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Terassi kesäkuntoon

Enää ei oikeastaan puutu kuin aurinkoiset lämpimät kesäkelit ja muutama kukkanen terassille. Sääskejä ei kauheasti toivota täksi kesäksi...taitaa olla toive ajattelua :)

Maanantai oli mulla ns. touhun päivä. Siivosin koko keskikerroksen vessoja myöten heti aamusta ja sitten suuntasikin touhuilemaan ulos, kun aurinko sillä hetkellä lämmitti mukavasti. Osan kukkapenkeistä putsasin ja laatan väleistä otin rikkakasvit vielä pois. Ärsyttää, vaikka laattojen alle laitettu suodatinkangas, niiin joka vuosipa noita tuppaa tulemaan :( Minkäs teet, ei auta kuin kaivaa pois.

Terassin pesin samalla ja toin kellarista polyrottinki kalusteet paviljongin alle. Vielä kesäkukat pitäisi hakea, jos ens viikolla nekin hakis.
Ikean kesähatut toin myös terassille ja tarkoitus laittaa ne seinään, tuomaan ns. rentoa kesäfiilistä. Voihan sitä samalla hatun heittää päähän, jos oikein päänahka alkaa kuumottamaan. Vanhoilla jutuilla mentiin terassin sisustamisen suhteen.Ruokapöytä ja tuolit ovat vielä varastossa. Piha on sen verran vielä märkä, joten haravointi hommat jää varmaan viikonlopulle. Ideoita pihan suhteen olis vaikka ja kuinka. Kuka vain toteuttais? Laatta osaa haluttais pikkasen isontaa ja grillille laittaa oma paikka. Betonipenkit laattojen ympärille olis kiva ja siihen istuttaa jotain viherkasveja.Tuijien taakse haluaisin matalan rima-aidan. Näitähän mie jo pohdin viime kesän postauksessa ja niitä siis ei olla tehty. Nämä olis ainoat toivomukset tämän kesän suhteen.
Onko siellä touhuiltu jo piha hommissa?


Oikein mukavaa  helatorstaita sinne kaikille ja nyt onki monella vähän pitempi vapaa. Huomenna on luvassa pieni visiitti Oulussa :)


Relax!!!

8 kommenttia:

 1. Paljon saitkin aikaiseksi. Meillä myös lumet vasta sulaneet ja pihatyöt alkaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sama homma eli vasta on päästy piha töihin. Nytki pirun kylmä tuuli, ettei pahemmin ulso tarkene lähteä. Toivottavasti huomenna parempi keli, niin sais jotain tuolla ulkona aikaiseksi.

   Poista
 2. Kukkia on laitettu ja lumettomia paikkoja haravoitu, mutta ku sais vielä lopukki lumet sullaahman. Mukavaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei nyt yhtään lunta, onneksi aurinko on sen verran paistanut, että lumikasat ovat sulaneet. Täällä satanut vettäkin aika reilusti, niin nopeutti lumien sulamisen. Toivotaan, että kunnon kesäkelit tulis. Nyt kyllä kylmä tuuli, ettei pahemmin huvita ulos mennä touhuilemaan :) Samoin sinne ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Ihana terassi teillä ja tykkään noista kalusteista. Samaa odotellaan eli niitä kesäkukkia ja aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni <3 Just katon, että aika haalistuneet nuo polyrottinkin päällysteet auringossa. Pitää varmaan joskus tässä laittaa uudet päällysteet tai viedä päällystettäväksi. Kesäkukat jos ens viikolla laittais, tuntuu jotenkin alastomalta kun ei ole yhtään kukkaa. Tulkaahan käymään, niin juodaan terassi kahveet. Nyt on pöytä ja tuolit sekä grilli viritetty pihalle.

   Poista
 4. Kivat kalusteet teidän teranssilla.
  Minä en ole ostanut vielä kesäkukkia. Isäntä tekee puutarhatyöt.

  VastaaPoista
 5. Ihana terassi, niin on vielä kylmää, ettei uskalla kukkia hankkia, joutuu sitten laukottamaan niitä edestakas sisälle ja ulos :)
  Toivoma, että lämpenee pian!

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista