maanantai 13. marraskuuta 2017

Lomalla
Hox!

Kaikki kuvat otettu kännykällä, en jaksanut alkaa isoa järjestelmäkameraa raahaamaan matkassa.


Reilu viikko pidettiin ns.pidennetty viikonloppu lomaa ja lähdettiin käymään pieni lomareissu.
Matka oli varattu perinteisesti hyvissä ajoin.
Torstaina hurahdettiin autolla Helsinkiin vanhimman tytön luo, Oona jäi viettämään isosiskon kanssa ns. laatuaikaa ja me Ilmarin kanssa sitten suunnistimme Valkovenäjälle Minskiin. Monet ihmetteli, että miten me sinne? No, miksei???


Lento lähti perjantaina päivällä ja lento Helsingistä Minskiin kesti vain 1tuntia ja 20 minuuttia päälle. Lennon aikana tarjottiin kolmioleipä kahveineen eli lento taittui nopsaa. Lentokentällä meitä oli vastassa taksikuski Sergei. Lentokentältä matkaa hotelliin oli n. 50km ja kyyti hotelille maksoi 30 euroa.Hotelli oli Hampton by Hilton ja kolme yötä maksoi n.200 euroa kahdelta hengeltä. Hotelli oli siisti, sisälsi kattavan aamupalan ja keskusta oli ihan kävelymatkan päässä.Perjantai ilta meni kaupunkia kierrellen kävellen ja käytiin myös  samalla ulkona syömässä.


Lauantaina taksikuski Sergei tuli hakemaan meidät hotellilta ja oltiin katsottu valmiiksi ne MAST paikat missä haluamme käydä. Sergei oli oikein mukava taksikuski, lauloipa välillä meillä Frank Sinatraa :)  Samalla reissulla käytiin ostamassa jääkiekkoliput illan matsiin ja sunnuntaille sirkusliput. Aluksi mietittiin oopperaa tai balettia, mutta balettiesityksiä olen käynyt katsomassa aikaisemmin Helsingissä  ja pieni muotoista oopperraakin, joten siis sirkukseen. 


Lauantia ilta siis huipentui KHL:n jääkiekko matsiin.


Vastakkain pelasi Dynamo Minsk-Severstal

Sunnuntaina kierreltiin lisää kaupunkia ristiin rastiin.


Kaupunki oli tosi siisti, ei missään yhtään roskaa,paljon hienoja rakennuksia. Kerjäläisiä ja juoppoja ei näkynyt. Paitsi lentokentällä  lähtiessään  näin yhden päistyneen , joka kappas vain oli tietysti  suomalainen. Ihmiset Minskissä oli tosi ystävällisiä ja auttavaisia.

Kaupungin kirjasto, joka iltaisin loisti erivärisillä vaihtuvilla valoilla.

Käytiin myös isossa kauppakeskuksessa, missä oli pääasiassa vaateliikkeitä ja ruokapaikkoja. Ulko ovesta kun astui, niin näkymä oli kyllä  hieno. Katto oli erityisen hienosti valaistu, tuli upeasti esille katon muoto ja kerroksellisuus.


Illalla sitten mentiin sirkukseen ja oltiinki tuntia ennen näytöstä paikalla. Monet rakennukset oli iltaisin hienosti valaistu.

Tässä osa kuvista mitä tuli kännykällä otettua. Paljon tuli kuvia otettua ja monessa paikkaa  käytyä. Oli kyllä huippu reissu.

Niin kuin tuossa aikaisemmin sanoinkin, että Minski on tosi siisti paikka, ihmiset ystävällisiä, paljon nähtävää ja mikä parasta kaikki on paljon edullisempaa mitä meillä. Taksilla ajelu, ulkona syöminen, juominen sekä liput eri tapahtumiin ihan eri luokkaa mitä ollaan suomessa totuttu. Itellä meni rahaa kolmen päivän aikana vähän reilu 100 euroa. 

Matkat ja majoitukset maksoi kahdelta hengeltä yhteensä n. 600 euroa. Suosittelen ehdottomasti  käymään Minskissä, nyt kun vielä saa ilman viisumia lentomatkustajat olla 5 päivää kohteessa. Tässä hyvä kohde vaikka muutaman päivän kesälomareissulle, suosittelen lämpimästi!
Aina on kiva reissussa käydä, mutta onhan sitä  kiva kotonakin olla...ainakin vähän aikaa :)
2 kommenttia:

  1. Siistin ja tyylikkään näkönen paikka, kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta Sari täällä käymään, varsinkin nyt kun saa käydä ilman viismia lentomatkustajat. Uimaahaan ei kesällä pääse, mutta hyvä kaupunki loma paikka tämä kyllä on :)

      Poista