torstai 28. joulukuuta 2017

Heipat joululle

Joulu meni yhtä nopeasti kuin tulikin. Arkeen on taas palattu.
Joulu vietettiin perinteisesti anoppilassa  hienoissa  lumisissa maisemissa. Lunta onkin tullut nyt ihan riittämiin, ettei ollut heti pelkoa lumen sulamisesta vaikka ennen joulua tulikin reilusti ihan vettä. 

Illalla mentiin jakamaan lahjat tähän vanhaan pirttiin ja samalla joimme siellä lämmitetyt glögit. Appiukko oli pirtin lämmittänyt ja tunnelma tällaisessa vanhassa talossa on omaa luokkaansa.Talo on kunnostettu vanhaa kunnioittaen ja säilytetty kaikki huonekalut mitä siinä on ollutkin. Tästä pääset katsomaan vanhaan postaukseeni, jossa kuvia sisältä pirtistä KLIK


Jouluaattona kävin haudoilla ja sytyttämässä isän haudalle kynttilän. Lunta oli tullut niin paljon, että hyvä ettei ollut peittänyt koko hautakiveä. Lapio olisi pitänyt melkein olla mukana. Äiti oli myös mukanani haudoilla ja sieltä sitten mentiin katsomaan tätiäni palvelutalolle.Kävin myös moikkaamassa lapsuudenkaveria Saria ja näin samalla Sarin tyttöjä, joista toinen on kummityttöni. Apua, kun lapset kasvaa niin nopsaa. Ovat jo aikuisia naisia kumpikin. Välillä tuntuu, että voispa ajan pysäyttää. Joulu on siitä kivaa aikaa, näkee sellaisia ihmisiä mitä näkee harvemmin.Iltapäivällä kävin myös tervehtimässä veljen perhettä, jotka asuvat vanhassa 1800-luvun hirsitalossa. Veljen vaimo oli tehnyt  ulos hauskan koristeen havuista ulko-oven eteen. Piti heti ottaa kunnon poseeraus kuva .).

Joulu meni maaseudun rauhassa leväten ja hyvin syöden. Kaikista parasta oli, että koko poppoo oli koolla. Joulupäivänä käytiin kummityttöni ja hänen poikakaverin valmistujaisjuhlissa, samalla näki tuttuja ja sukulaisia. Tapanin päivän aamuna ajelimme takaisin kotia. Meillä aikuisilla alkoikin sitten seuraavana päivänä työt, joten arki tuli hyvinki nopsaa.

Joulua en ole vielä siivonnut, eipä sitä oikeastaan kauheasti tullut edes laitettua. Varmaan annan koristeet olla loppiaiseen asti.


Toivottavasti sinulla oli kiva joulua <3Oikein mukavaa tulevaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolelle ja kohtahan se on jo uusi vuosikin. 


Ootko muuten miettinyt tehä uuden vuoden lupauksia?
3 kommenttia:

 1. Kivan kuulonen joulu ja ihanissa maisemissa :)
  Hauskan näkönen tuo tonttu ukko tuossa poseerauskuvassa.
  Täällä siivotaan joulua tänään pois ainakin kuusi ja punavoittoinen matto lähtevät kuusen alta.

  Mukavia loppuvuoen päiviä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun on lunta, nyt tullut kyllä jo vähän liikaakin. Tänään saanut monta kertaa tehä lumitöitä. Joo, hauskan tontun oli veljen vaimo tehnyt :) Meille ei tullut kuusta ja joulutähdetki jäi laittamatta. Havujakaan en saanut haettua, mutta hyvinpä tuo joulu meni ilmanki :). Mie aattelin jos loppiaisena vasta siivoaa kaikki pois tai saatan jo kyllä loppu viikosta jo alkaa siivoilemaan.

   Poista
  2. Niin Sari vielä, että samoin hyvää loppu vuotta myös sinne <3

   Poista