torstai 1. helmikuuta 2018

Miten on niin ko omasta mielestä mennyt?


Yhtä pihalla kuin lumiukko .)Tammikuu taputeltu ja sehän meni yhtä nopeasti kuin tulikin. Mullahan loppui vuoden lopussa  työsoppari kerrostaloprojektista ja olen ollut nyt tässä kotosalla, mitä nyt viikon Helsingin reissua lukuunottamatta. Aika on mennyt nopsaa.

Kävin tekemässä kuun puolessa välissä uuden vuoden sopimuksen Liikuntakeskus Hyväfiilikseen eli kuntoilut jatkuu. Suosikki tunnit on compacti, pumppi ja cross tunnit sekä tietysti maanantai Grit Strength tunti. Välillä kyllä eksyn muitakin jumppia kokeilemaan, riippuu vähän kuinka kipeät on lihakset ...niin silloin kevyempi tunti tai kevyempi sali treeni. Pyrin käymään n. 4-5 tuntia/viikkossa. Liikunnasta saa vain niin paljon energiaa ja hyvän mielen sekä näkee paljon uusia ja entisiä jumppakavereita, joiden kanssa on aina kiva rupatella.
Ystävän koiran kanssa käymme vaihtelevasti lenkkejä, riippuu millä päällä herra Rommi on. Välillä on sellainen jukura pää, ettei sitä huvittais yhtään lähteä lenkille ja välillä mennään raipastakin tahtia vanhuksen kanssa.


Kännykällä tulee välillä räpsittyä ulkoilessa muutama kuva. Täällä meilläpäin on nyt tosi paljon lunta eli ei ihan heti ole sulaamassa. Onneksi kaupunki on nyt alkanut lumikinoksia viemään parkkialueilta pois, kun välistä tuntui ettei saa autoa minnekkään kun kauheita lumikasoja joka puolella. Meilläkin on pariin otteeseen jouduttu käyttään konetta, että saa lisätilaa.

Kaupunkiin on eri paikkoihin ilmestynyt lumiukkoja. Suomen Latu täyttää tänä vuonna 80 vuotta, niin ovat järjestäneet tällaisen kivan tempauksen ympäri suomea. Muistakseen jostain luin, että  Tornioon on tavoite tehä 80 lumiukkoa kaupunkiin. Mahtava idea!!! 


Nyt kun ulkoilu on lisääntynyt, niin silmätippoja on mennyt jo pullo yhden kuukauden aikana ja välillä silmät olleet tosi arat. Silmämeikkiä ei ole pahemmin tullut tehtyä ja välillä tullut tunne, että näyttää ihan haudasta nousseelta. Nyt paistaakin aurinko täällä, joten taidanki kaivaa aurinkolasit esille. Suojaavat muutenki paremmin silmiä.
Kuntoilu ryhmäliikunnassa ja ulkona on tammikuussa toteutunut mielestäni hyvin. Olen myös yrittänyt syödä vähän terveellisemmin eli periaatteessa ns. kotiruokaa. Kanatortilloja pitää välillä kyllä saada ja nyt ostinki Lidilistä näitä pohjia missä on ruista mukana. Vieläkö oppis laittaan täytettä kohtuudella ja syömään sillälailla nätisti, ettei yhtään ole lautasella, öhöm.
Tammikuussa en ole käynyt kuin yhden kerran Helsingin  reissulla ulkona syömässä.

Karkkia oikeastaan on tullut syötyä lähinna viikonloppuisin ja joskus kauppareissulla saattaa "eksyä" pätkispatukka lakkuun, joka tuleekin syötyä siinä kotimatkalla. Olen tehnyt pätkiksestä analyysin, joka on ollut aina suurin herkkuni. Pätkiksestä ISO PÄTKIS patukka on parhain, siinä maku ja täyteläisyys kaikkein parhain. Pätkislevy ja pieni pätkis ei vedä vertoja tälle. Viikonloppuna yleensä ostan isoja pätkis patukoita useamman, vaikka samalla hinnalla saisin kokonaisen levyn...mutta maku ratkaisee, heh :).

Tammikuussa ei tullut kotona isommasti sisusteltua. Joulu riisuttiin pois ja vähän asetelmia tuli vaihdettua ja muutama tyynynpäällinen. Valokuvaaminenkin kotosalla tuotti pientä päänvaivaa, kun luonnonvaloa tuli vähän sisälle. Kerrostaloprojektin harjakaisissa tuli käytyä ja samalla kävin katsomassa miltä siellä näyttää sisällä. Hyvältähän siellä näyttää ja hommat etenee. Helmikuussa aletaan tekemään väliseiniä, joten kuun lopussa pitää käydä taas kurkistamassa miltä näyttää. 

Nyt on vaikka mitä virusta ollut liikkeellä. Ite olen nakellut valkopippureita suuhun, ettei örkkätauti iske ja käsien pesua olen lisännyt. Vielä ei ole omalle kohdalle taudit iskeneet, pitää koputtaa puuta. Yksi viikko oli vatsassa ihmeellinen olo eli aina syönnin jälkeen vatsaa kivisti, mutta onneksi meni sitten ohi.

Eiköhän taas kun aurinko alkaa paistaan, niin sisustaminen tulee taas mieleen. Kaupasta ostetuilla tulppaneilla olen tuonut vähän piristystä olohuoneeseen ja makkariin kun vaihtaa säännöölisin välein petivaatteet, niin saa taas uutta ilmettä. Onko muilla olut samanlaisia tuntemuksia tammikuulle, että sisustaminen on jäänyt vähemmälle?

Uusi juttu mulle, heh...

Olen opetellu kännykän istagramista ,instagram story jutun ( tai mikä sen virallinen nimi nyt onkaan?) eli sinne olen nyt välillä laittanut kuvia ja videopätkänki kerran. Tämä on siis vielä alkutekijöissä ja oppimista vielä on. Voisko tähän sanoa, että kiitos ja anteeksi :)Nyt helmikuu otetaan avoin sylin vastaan eli tervetuloa helmikuu ja aurinko!!!

2 kommenttia:

 1. Hauska idea nuo lumiukot, häätyyki kattoa näkkyykö niitä huomena, kun ajellaan mutka siellä Torniossa. Ei ole tääläkään isommin sisusteltu, jotaki pientä vain. Sie olet kyllä liikkunu mahtavasti, mulla aivan jääny nyt liikunnat töissä käyny vain ja kotona ollu.
  Pitäs ottaa itteä vain niskasta kiini.

  Mahtia lauantai iltaa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan näköisiä on kyllä lumiukot.Tänään ajelin siitä ohi, olivat pikkasen kärsineet ja toivottavasti saavat olla rauhassa :) Mulle liikunta tekee hyvää selälle, heti huomaa kyllä jos ei ole liikuntaa harrastanut :( ja onhan se tuolle pää kopallekkin vireyttä .).

   Samoin sinne vko loppuja ja huomenna onkin jännät paikat :)

   Poista