torstai 8. maaliskuuta 2018

Maalausprojekti

Tänään on sudit heiluneet heti  aamusta ja kivojahan näistä tulikin. Kummastakin voi sanoa, että näissä näkyy käden jälkeni.Sain Ilvesmaaleilta kokeiluun Nordic Chic kalkkimaalin, joka oli mulle ihan uusi tuttavuus. Pääset tutustumaan aikaisempaan postaukseen TÄSTÄ

Kaapista löysin Ikean turkoosin värisen lasisen vaasin ja eikö tuumasta toimeen.Maalasin vaasin pari kertaa valitsemalla värillä. Valitisin värikartasta lähimmän sävyn mikä muistuttais vuoden trendi väriä Ruukkua ja valitsin siis väriksi Rusty.
Olen aina tykännyt kynttilöistä, jotka ovat valuttaneet reunalle steariinin ja näin halusin kokeilla myös tähän vaasiin eli reilustu vain maalia pensseliin ja antaa valua pintaa pitkin. Pinnasta tuli kivan mattainen ja minusta pienet epätasaisuudet ei haittaa ja kuuluu asiaan.

Asetelmaa kokeilin myös ruokailutilan puolelle ja samalla lisäsin väriä myös maalaamaani tauluun, jotka toivat kivasti väri nyt ruokailutilaan.

Taidemaalarin Päivi Suomen taulu siirtyi nyt olohuoneen puolelle ja oman tekemän taulun laitoin nyt nojamaan seinää vasten kaapin päälle. Marimekon kankaasta oleva taulu lähti kellariin, jonne se oli alunperin suunniteltu. Samalla toin y- tuolin päälle samaa sävyä olevan tyynyn. Piristävä ilme tuli, tykkään :) Samalla tuli tehtyä pientä kevät ilmettä, Yes .)
Eli pari projekti on nyt kokonaan valmis ja yksi odottaa vielä seinälle laittoa. Laitan siitä myöhemmin kuvan tulemaan. Kirpparilta etsin sopivaa jakkaraa tai tuolia, jonka olisin maalannut kalkkimaalilla, mutta nyt ei sopivaa harmikseen löytynyt. Katotaan jos vielä sellainen löytyis jostain, nimittäin maalia jäi vielä reilusti. Vahan  ja lakan sain myös kokeiluun, mutta niitä en nyt näihin laittanut. Näihin sopii minusta mattainen pinta.  Katotaan myöhemmin, jos sen tuolin tai jakkaran löytäisin, niin niihin vois jompaa kumpaa kokeilla.

Kokemuksia maalista:

+ Hyvä peittokyky
+ Helppo maalata, ei valu
+ Kuivuu nopeaa
+ Ihana mattainen pinta <3

Ainoa miinus, oli että näky pensselin jälki...saattaa olla kyllä  täällä pensselin päässä vika. Itseä ei pensselin jälki haitannut, kun se jotenki kuuluu tähän mattaisen maalin ominaisuuteen.


Tästä pääset vielä tutustumaan paremmin maaleihin KLIK


Mitäs tykkäsit?


Itellä tuli sellainen fiilis, että nälkä kasvaa syödessä.


6 kommenttia:

 1. Niistähän tuli tosi hienoja! Maljakko näyttää nyt aivan siltä kuin se olis tehty savesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina <3

   Niin muuten näyttääkin savelta :) :) :) tykkään kovasti pinnasta <3

   Poista
 2. Kivan näköistä. Itse kokeilin viime keväänä kalkkimaalia ikkunan pieliin. Hyvin on pysyneet. Nyt sain sinulta vinkin maalata pari maljakkoa, kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mummo :)

   Imeytyy hyvin kyllä lasiin ja varmasti puuhun vielä paremmin :). Kiva kun sait ideaa tästä, eikö sudit heilumaan :) Vanhat maljakot uudelleen käyttöön :) Ihanaa vko loppua sinne!

   Poista
 3. Tulipas upea vaasi! Hyvää viikonloppua 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jaana <3

   Samoin sinne hyvää alkavaa viikkoa ja näköjään jo päiväkin vaihtui .)

   Poista