tiistai 6. maaliskuuta 2018

Surua, iloa ja murhetta.

Viime viikko ja viikonloppu oli yhtä tunneskaalaa, johon mahtui surua ja iloa.
Kukat korkeassa maljakossa on tätini hautajaiskukkia, jotka sain seurakuntatalolta mukaan. Tätini hautajaisia vietettiin lauantaina pienellä porukalla, sukulaisten ja pienen ystävän piirin kesken. Itse tykkään erityisesti pienistä intiimistä juhlista, oli kysessä hautajaiset, häät tai muut vastaavat.

Piispa Samuel Salmi, isäni serkku piti kauniin muistopuheen tätistäni, sain samalla kuulla tätini elämävaiheesta ihan lapsesta aikuiseen saakka. Puhe oli todella koskettava ja kyyneliltähän ei voinut välttyä. Meille monelle täti on ollut enemmän kuin täti.

Kaksi serkkuani sain Etelä-Suomesta kolmeksi yöksi ja myös sisko kävi meillä miehensä kanssa. Yhtenä päivänä käytiin myös siskon luona ruotsin puolella Luulajassa  ajelemassa. Kolmeen päivään tai iltaan mahtui surun ja ilon kyyneleitä.
Ollaan syöty ihania ruokia viinien ja jälkkäreiden kera, nyt voiski siirtyä  kevyemmälle ja normaalille ruoalle.


Tasan viikko sitten mulla meni selkä circuitissa, joten eilen pääsin vasta salille treenailemaa ja nyt alkaa taas selkä olemaan kunnossa. Oonaki  tuli ennen hiihtolomaa kipeäksi ja joutui loppu viikon olemaan koulusta poissa. Nämä asiatki tietysti harmitti ja varsinki mietin, että meneekö neidillä ihan hiihtoloma sairastellen ja mulla  taas selkä kipenä monta päivää.  Onneksi hiihtolomaa on vielä jäljellä tämä viikko ja neiti alkaa olemaan jo paremmassa kunnossa. Vanhinki tyttö saatiin nyt kotiin, joten huomenna aattelin viedä heidät laskettelemaan ja itse menen käymään katsomassa äitiäni, että miten hän siellä jakselee. Nyt helpotti meitä kaikkia lapsia, kun saimme äidille kerran päivässä käymään kotipalvelun, joka huolehtii äidin ruoasta, lääkkeistä ja muista päivän arkisista askareista.
Tällä viikolla itselläkin ns. lomaa, ei ole työvuroja tälle viikolle...joten pitää keksiä jotain pientä kivaa tekemistä tyttöjen kanssa. Taidan ensitöikseen lähteä herättämään vanhimman tytön, jos lähdettäis käymään punttisalilla?

Loppuviikosta tai viikonloppuna yritän jatkaa loppuun maalausprojektia. Sain Ilves maaleilta kokeiluun kalkkimaaleja ja pari tuotetta on kertalleen maalattu eli näistä on tulossa lähi aikona postausta.

Muitten blogi postauksiakaan en ole ehtinyt lukemaan eli taidan niihin ekana uppoutua ennen kuin suuntaan salille.

Tällaisia maaliskuun kuulumisia täällä

<36 kommenttia:

 1. Hautajaiset on kyllä raskasta aikaa. Toki kirkon ja haudalla käynnin jälkeen kahvitilaisuus muuttuu monesti iloisemmaksi mikä on kyllä hyvä kun kukaan ei jaksa jos itkee koko päivän surussaan.
  Onpa ihanaa kun saitte äidillesi joka päivästä apua <3 ihan mahtava uutinen.
  Täällä koitetaan tän selän kanssa pärjätä ja iltavuoroon lähteä. On se jo parempi kuin viikko sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi, että kahvitilaisuudessa tilaisuus monesti rennompi ja ei niin surullinen, tietysti riippuu kuinka läheinen ihminen on nukkunut pois. Olo helpottunut huomattavasti kun saatiin apua äidille <3. Toivottavasti saisit sen selän pikaisesti kuntoon, inhottava vaiva :(. Pus ja halit täältä sinne <3

   Poista
 2. Perhejuhlat, häät tai hautajaiset koen jotenkin voimaannuttavina. Suku ja läheiset yhdessä jakavat tunteita ja sitä kokee olevansa osa sitä porukkaa, vaikka olisikin edellisestä tapaamisesta kauan. Harmi vaan, kun ikää tulee, niin ne hautajaiset ovat useammin kuin iloisemmat juhlat. Toivottavasti lomaviikkonne on aurinkoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta ,ettei enää pahemmin sukulaisia nää enää kuin hautajaisissa :( Onneksi meillä on joka toinen vuosi serkku tapaamiset ja ovat iloisemmat tapaamiset. Hautajaiset kyllä vie voimia, tänään piti parin tunnin päikkärit ottaa..jotenkin rankka vko loppu oli, vaikka ihana kun näki serkkuja ja oli tekemistä paljon. Tänään tytöt kävi laskettelemassa ja oli kuuleman ollut kylmä keli, toivottavasti loppu viikko vähän parempi :) Samoin sinne ihanaa viikkoa <3

   Poista
 3. Hyvä kun saitte äidille apujoukkoja, niin ne äiditki vanhenee, huija! Ihanaa kuiten, kun sait toisenki tyttären kotiin, niin saatta viettää kivvaa aikaa yhessä raskaan viikonlopun jälkeen.
  Toivotaan, että aurinkoki paistais.
  Mukavaa viikkoa Päivi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo äidin juttu on kyllä huippu ja helpotti meitä lapsiakin paljon :) Tytöt olivat tänään laskettelemassa ja oli ollut kylmä keli, toivottavasti nyt lämpenis. Olipa kiva kylillä törmäillä ja vaihtaa muutama sanapari <3 Samoin sinne ihanaa loppu viikkoa <3

   Poista