maanantai 12. maaliskuuta 2018

Mitä pieni halogeeni sai aikaan kellarissa?

Niinpä...mitä pieni halogeeni voi todellakin saada aikaan. Pistetään koko kodinhoitohuoneen kalusteet kellarissa  "uusiksi", ei ihan mutta melkein.

Meillä ollut jo varmaan 13 vuotta asentamatta halogeenit kellarin pesuhuonetiloihin ja nyt vihdoin saatiin vitriiniin oikea valo. Aikaisemmin tässä roikkui johdon päässä halogeeni ja nyt uusi halogeeni lamppu on asennettu ja led valolla. Samalla innostuin myös vaihtamaan lasihyllyjen päälle asetelmat eli laitoin  erivärisiä Iittalan kivituikkuja  hyllyn päälle.

Samalla laitoin Ikean rottinkiset keinutuolit ja rahit  fb kirpparille myytiin ja päivässä ne sain myytyä pois. No, eihän niissä mitään vikaa pahemmin  ollut, toivat kivasti väriä ja lämpöä tilaan. Ainoa huono puoli oli se, kun äiti oli meillä ja keinutuoli oli liian matala sekä keinu kun yritti huonoilla jaloilla noussa sieltä ylös. Ei oikein hyvä combo.  No, en tiedä onko nämä sen paremmat, mutta eivät ainakaan keiku. On kyllä mulla toinenki varasuunnitelma, jos nämä ei toimi.

Toin Oonan tankohuoneesta lepakkotuolin  ja toisen tuolin  kellarin huoneesta . Kesäisin nämä on meillä terassilla. Muutenkin karsin vähän tavaraa, koska tuolit on kookkaammat kuin keinutuolit.


Yhden betonipallin toin pöydäksi ja luonnonkiviä laitoin muutaman lisää lattialle.
Samalla laitoin Marimekon Lumimarja kangas taulun alkuperäiselle paikalle. Kivituikut tuovat pienen väripilkun, muuten vaalealle seinälle.

Näkymä toisesta suunnasta. Mankeli meillä on rappusten alla ja pitää varmaan jokin pellavainen kangas tai vahakangas ostaa sen päälle, ettei pöllyynny. Moni varmaan ihmettelee, että mikä roikkuu rappusissa? Se on Oonan Aerial Joogan kangas, jossa neiti käy aina silloin tällöin joogaamassa. Pitää varmaan joskus itekki testata :) Rappusista vielä puuttuu harmaat askelmatot, lupaan ettei mene sitä 13 vuotta.

Onko teillä joskus käynyt näin, että ihan pienestä asiasta voi kasvaa vähän isompi muutos?


Uusia haaveita...


Sauna kiulu olisi kiva saada uusi ja tässä yksi suosikki. Kolo kiulu mustana sopis ko nenä päähän meän saunaan.

Tarvitsisin myös  uuden kylpytakin, Marimekon kylpytakkini on tullut jo tiensä päähän ja ihastuin tähän Lapuankankurin pellavaiseen kylpytakkiin, ihanan mallikin vielä tässä <3, naisellinen.

Kellaritilaan haluasin yhden suunnitelman vielä jossain välissä toteuttaa, toisi kivasti lämpöä tilaan. Arvaatko mikä se  voisi olla? Kellarista löytyy sisustussuunnitelmani, jonka tein  Oulun Yliopistossa sisustussunnittelukurssilla ja suunnitelma löytyy yläpalkista Projektit. Löytyy sieltä ihan lopusta ja myös ennen kuvia kellarista. Eihän nuo ennen kuvat olleet yhtään huonoja, mutta nyt mennään käytännön edellä, että huono selkäsetkin pääsee tuoleista ylös :)

Ihanaa alkavaa viikkoa sinne kaikille , mie painelen käymään kaupungilla ja illaksi sitten vielä töihin muutamaksi tunniksi :)
6 kommenttia:

 1. Hei! Kaunista <3 Mikä on tuo pölkkyjakkara? Kannattaa muuten varoa,kun äitisi käyttää lepakkotuolia.Minulla on näistä tuoleista kokemusta 90v äitini kanssa siitä,että ovat herkkiä kaatumaan jos nousee vähänkään vinoon :( Mukavaa kevättä Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina :)

   Jakkara on ostettu Jyskistä ja on betonia. Hyvä huomio ja kiitos vinkistä, että voi keikassa tuoli. Mulla yhdet toisetkin tuolit ois tähän tilaan, mutta katson että toimiiko nämä nyt ollenkaan :) Samoin sinne ihanaa kevättä :)

   Poista
 2. Tuli tosi kivan näköiseksi. Mukavaa valoa antaa noille kipoille.
  Kaunis puutaulu, kivat noi kivet lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :)

   Led valo oli kyllä hyvä valonlähde ja hyvä kun näissä on vielä himmennin, niin voi säädellä valoa tarpeen mukaan. Asennusta kaipaa vielä kuusi muutakin asennematonta halogeenilamppua, jotka vaihtuu pika puolin led valoiksi. Puutaulu ollut ennen olkkarin puolella. Mie tykkään kivistä sisällä ja ulkona, mielellään tollaisista mikä on meri hionnut pyöreäksi.

   Poista
 3. Tyylikästä on ja kivasti tuo väriä nuo tuikkukipot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Sari <3

   Tukkukipot olleet välistä kaapissa ja piti kaivaa taas ne esiin. Tuovat sopivasti väriä :) Kivaa vikkoa sinne <3

   Poista