maanantai 1. heinäkuuta 2019

Tärkeä päivä

Eilen oli kesän tärkeä päivä, nimittäin nuorimman tytön rippijuhlat <3

Torstaina vielä ajattelin, että ehdinkö saamaan kaikki valmiiksi sunnuntaita varten? Lauantaina leivottiin suurin osa leipomuksista vanhimman tytön kanssa ja vielä viimeisempiä ikkunoita pesin ilta myöhään asti. Pihakin on nyt suurinpiirtein putsattu ja kesäkukat haettu sekä yhden penkin muutin melkein kokonaan uusiksi. Paviljongissa on kalusteet, nyt vain odotellaan niitä aurinkoisia kelejä. Sisällä on tekstiilit vaihdettu kesäisempään ilmeeseen ja kaikista tekemisestä selvitty hengissä :).





Vanhin tyttö on ammatiltaan kampaaja ja hän teki Oonalle kauniin nutturan, joka oli koristeltu luonnonkukilla sekä meikki on myös vanhimman tytön käsialaa.




Kirkon edustalla tytön kanssa pieni poseeraus hetki. Päällä oleva mekkoni on kirpputori löytö, joka olikin nyt eka kertaa päälläni. Tykkään kovasti näistä mekon hihoista, ainoa huono puoli vain oli että aina kun leikkas kakkua, niin hihat oli aina "vähän" tiellä.











" Tottakait muutama tankokuva piti ottaa"





Kaikki kuvat on ottanut vanhin tyttöni, joka teki myös ruusukakun sekä ruusut taiteili kakkuun sekä teki kellertävän mangojuustokakun. Makeat tarjottavat laitoin keittiön pyöreän pöydän äärelle ja sivupöydällä oli kaikki suolaiset tarjottavat. Suurin osa makeista tarjottavista oli gluteenittomia ja laktoosittomia, joka oli meikäläiselle iso haaste...koska en ole mikään leipuri. Yllätyin itsekkin, että kaikki onnistui ja maistuivatkin vielä hyvältä. Vanhanakin näköjään vielä oppii :)

Kukka-asetelmat tein pöydälle itse oman penkin kukista ja hortensian oksasta, joista tuli oikein kivat. Moni luulikin, että olin ne tilannut jostain. Kukkiin ostin märkäsienen kukkakaupasta, jonka upotin veteen ja annoin olla niin kauan aikaa että sieni oli ihan märkä. Pitäisi kukat kestää ainakin viikon hengissä asetelmassa.



"Juhlia kun järjestät voit pienissä asioissa säästää"

Muutama vinkki:

* Tee leipomukset mahdollisimman paljon itse, hyviä ohjeita on netti täynnä.

* Kiertele kirpputoreja ja voit tehdä hyviä löytöjä esim. Minun juhlamekko on kirpputorilta ja maksoi 6 euroa. Oonan mekko on myös  4 euron kirpputori löytö. Oonan mekkoa on ompelija Sanna Yrjänheikki muuttanut Oonan suunnittelun mukaisesti eli selkä osa on laitettu kokonaan uusiksi ja hameen lyhyeen osaan on lisätty pitsi.

* Tee kukka-asetelmat esim. luonnonkukista

* Ota valokuvat itse 












Tulla lujaksi, pysyä pehmeänä.
Siinä on haavetta kylliksi yhdelle elämälle.

Tommy Taberman




Kiitos vieraille ja kaikille onnitteluista, meillä oli kiva ikimuistoinen päivä 



<3














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti