torstai 11. kesäkuuta 2020

Pirteyttä Marimekolla







Pientä piristystä ja väriä keittiöön tuli Marimekon Unikko kankaalla, josta teetätin keittiöön yhden verhokapan ja ruokailutilaan tyynyn. Tyynyn laitoin nyt ruokailutilaan, alunperin oli ajatus  se laittaa keittiön tason päälle. Nyt se saa olla tuossa sen aikaa, kun tason alle saadaan ns.vahvike jotta siinä voidaan myös istua.





Kangas on 20% pellavaa ja puuvillaa 80%, siinä on kaunis vaalea pellavainen pohja ja okran keltainen Unikko. Yksi tyyny antaa sopivan pirteyden ruokailutilaan ja passaa myös konjakin sävyisen Egg nojatuolin kanssa yhteen. Kummatkin on ihania murrettuja sävyjä. Samalla myös innostuin vaihtaan ruokailutilasta taulut ja vähän hyllystä vaihdoin tavaroita. Päivi Suomi akvarelli työ sopii nyt värinki puolesta hyvin seinälle ja mustavalkoinen juliste taulu tuo taas kontrastia. Nämä taulut on ennenkin olleet tässä näin ja olen tykännyt tästä asetelmasta. Erilaisiin kirkkaisiin maljakoihin varmasti tulee kesällä kerätty nyt kukkasia, jotka tuovat myös lisäväriä tilaan. Haluan kuitenkin, että tila on rauhallinen ja harmooninen.




Keittiön puolelle tosiaan en laittanut kuin toiseen ikkunaan verhon. Olen muutenkin huono pitämään verhoja ja nyt sai riittää vain toiseen. Olohuoneessa ja ruokailutiloissa on vain valkoiset rullakapat, jotka saa riittää. Haluan, että mahdollsimman paljon saa tulla luonnonvaloa sisälle. Toisen ikkunan viereen on laitettu hylly, joten ikkuna ei edes mielestäni kaipaa edes verhoa. Näin on hyvä.
Verhokappa asennettiin vanhojen reikien kohdalle. Ferm Livingin Boxin laitoin saarekkeen päähän, josta saa näpätä leikkuulaudan tarvittaessa tai reseptikirjan. Keittiöön en ole mitään uutta isompaa nyt hankkinut eli vanhoilla entisillä mennään.  Keittiön mustat palapelimatot on tytön huoneesta ja jotka on alunperin ekana ostettu eteiseen, nyt löysi paikkansa keittiöstä. Antaa minusta kivan hauskan ilmeen keittiöön ja samalla suojaa uutta lattiatakin vesi ja rasvaroiskeilta.






Eilen illalla mulla jäi tämä päivitys kesken, kun kello alkoi olemaan jo vaikka ja mitä. Tänään olen herännyt ennen klo. 7.00 ja kävin ulkona hakemassa Knollin maljakkoon  kukkia. Täällä ei vielä kauheasti kuki kukat, mutta muutaman oksan sain napattua maljakkoon. Tänään on hieno päivä tulossa ja mulla pari työjuttua tuossa hoitaa aamupäivästä ja muuten varmasti tulee oltua koko päivän ulkona. Pitää putsata kukkapenkit ja muutenkin vähän siistiä pihaa, ehkä vähän napsin pensaista oksia pois. Fiiliksen mukaan yleensä touhuan pihalla. Joskus saatan innostua ja uppotua moneksi tunniksi pihalle, etten jopa muista syödä ja joskus saatan taas tunnin touhuta ja välillä keittää kahvit ja nauttia jäätelöstä ja auringon paisteesta. En ota yleensä kauheata stressiä pihasta eli kukkapenkistä löytyy rikkaruohoja yms. Kesäkukkia en ole vielä kauheasti ostanut, varmaan haen lähempänä juhannusta loput kukat mitä olen ajatellut laittaakki. Eiköhän niitä vielä silloinki ole saatavilla?



Aurinkoista päivää sinulle ja nautitaan lämmöstä <3








2 kommenttia:

  1. Kaunista on ja upeaa tuo unikko nuissa väreissä, kivasti tuopii pirteyttä.
    Mukavaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3
      Keltainen on kyllä pirteä väri, varsinki näin kesällä :)
      Samoin sinne aurinkoista vko loppua. Pitää alkaa ulkoiluttamaan tuota imuria nyt heti aamusta ja sitten suunnata ulos jatkaan pihahommia.

      Poista