torstai 12. marraskuuta 2015

Kööpenhamina/Copenhagen


Matkapostaus jatkuu...Mielenkiintoisia paikkoja ja nähtävyyksiä.


Maanantaina ajettiin Malmöstä Köpikseen. Heti ajettiin suoraan mielenkiintoiseen paikkaan eli ...Christianiin.Sää oli sen verran pilvinen, joten hyvää kuvaa ei saanut oikein millään. Täällä oli valokuvaaminen kielletty tietyissä paikoissa, jotka osoitettiin selvästi kylteillä.

Christiania on Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva vapaakaupungiksi julistautunut alue.
Joukko talonvaltaajia ja hippejä otti tämän entisen kasarmialueen haltuunsa vuonna 1971.
Köpiksessä on paljon ihania kahviloita, joissa tulikin istuskeltua. Sää oli monesti tuulinen ja välillä ripsi vettäkin ihan kunnolla, joten kahvit nautittiin monesti sisätiloissa.Rundetaarn torniin meni mielenkiintoiset "portaat" eli spiraalin mallinen kulku ylös.Tornista näkikin hyvin koko Kööpenhaminan.NYHAVN
Nyhavn on paikka josta sanotaan, että siellä elää maailman kolmanneksi onnellisempia ihmisiä.
Värikkäät talot ja rento elämän asenne tuo varmaan osaksi sen onnellisuuden.


Tivolissa ei päästy käymään. Harmikseen oli mennyt jo kiinni eli sesonki ohi. Olisi kiva olut päässä käymään kattomassa vain tivolin alue.


Juutinrauman sillasta otin vielä yhden kuva, kun ajettiin autolla Mälmöstä Köpenhaminaan. Tuuli sen verran, ettei kovin hyvää kuvaa saanut :(.


Otin vielä kuvan autosta, kun sillan toisella puolella oli meressä paljon tyylimyllyjä. Kuvasta ei kyllä välity se tunnelma mikä niistä tuli. Sää hieman sumuinen ja tuulimyllyjä pitkä rivi meressä, oli jotenkin hieno näky.

Vika yö Kööpenhaminassa. Aamupala oli ok ja pärjäsi hyvin pitkälle päivää.  Hotelissa oli paljon Kartellin tuoleja ja valaisimia.
Ruokasali olisi muuten ollut tyylikäs. Verhot ja pöytäliinat olisin heti laittanut vaihtoon, eivät jotenki sopineet sisustukseen. Tuleeko teillä muuten kauheasti kiinnitettyä huomiota hotellin sisustukseen?

Sisustuksesta puhen ollen, joten jatkanpas seuraavalla kerralla kunnon sisustuspostauksella kuvien kera eli Köpiksen parhaimmat sisustusliikkeet on koluttu, joten niistä seuraavalla kerralla :)

Palataanpas taas Kööpenhaminaan !!!
4 kommenttia:

 1. Mielenkiintosia kuvia jälleen ja hauskan näköset nuo eriväri talot:)
  Mitähän olet ostanut reissusta, mukava kuulla ja nähdä, postailehan piakkoin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mieki tykkäsin noista taloista ja sopii jotenkin tuohon miljööseen. Käytiin aika aikasin aamulla tässä ja ei mikään ollut vielä auki. On kuuleman hintataso sataman alueella korkea...vähän niin kuin Venetsiassa :)

   Poista
 2. Tännään alkaa muuten muistaakseni norjalainen sarja maikkarilla Mustamaalattu, näytti mainoksissa vähän samantapaselta kuin Wallanderit, Silta ym. aattelin alkaa seuraamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silta sarjasta on enää kolmannesta tuotantokaudesta kolme jaksoa jäljellä :)
   Wallanderia on alettu nyt kattoon ja hauska nähä nyt paikkoja missä on käynyt.Kattoo ihan erinlailla jaksot. Pitääpä alkaa seuraan totaki sarjaa, Ruotsalaiset kyllä osaa tehä hyviä rikossarjoja. Eihän tässä kohta ehdi ko televisiota kattoon :/ Eikö tv:n ääreen. Heipat täältä :) Joo, laitan tässä sisustuspostauksenki tulemaan, kivoja löytöjä tein :)

   Poista