keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Malmö, Ystad ja Kööpenhamina

Pitempi viikonloppu takana eli pieneltä loma/idea reissulta on kotiuduttu. Lauantaina Luleåsta lähti aikaisin klo.07.15 lento Tukholman kautta Kööpenhaminaan. Tukholman lentokentällä vain joutui odottaan jatkolentoa Köpikseen yli neljä tuntia. Ihmeen äkkiä  ajan sai tuolla kulumaan. Minusta on mukava lentokentällä katsoa ihmisiä ja arvuutella, että mistä maasta kukanen onkin? Harrastukset kullakin :)

Luulajasta Tuhkolman kautta Kööpenhaminaan maksoi lentolippu n.270€/henkilö.
Kööpenhaminasta oli auto vuokrattuna ja se maksoi n. 70euroa neljältä päivältä, mikä oli mielestäni edullinen. Auto oli kyllä ehdoton. Autolla pääsee joka paikkaan ja voi hurutella minne vaan ja löytää mielenkiintoisia paikkoja. Navigaattori on myös ehdoton varustus, kun lähtee autolla liikenteeseen. Se olikin omasta takaa mukana.

Lentokone kun laskeutui Kööpenhaminan kentälle, niin koneesta näin jo Juutirauman sillan.

Autolla  huristeltiin silta Köpiksestä Mälmöön. Siltamaksuthan ovat kalliit eli n. 60 euroa. Juutinrauman silta on vajaa 8 kilometriä pitkä.


Muutama kuva tuli otettua sillasta. Kuvat ei kovin laadukkaita, koska tuuli häiritsi kuvausta.


Siltaa kuvatessa olin päässä hengestä, meinasin jäädä auton alle kun niin tohkeissaan otin kuvia. Onneksi säikähdyksellä selvisin. Tämä oli jo toinen kerta elämässä kun meinasin auton alle jäädä. Eka kerta oli n.40 vuotta sitten.


Eka yö oli Malmössä ja hotellin nimi oli Hotel Duxiana. Hotelli yö maksoi  hotellissa 85euroa.
Hotellimajoitukset oli tällä reissulla n.85-100euroa/yö. Tässä huomasi, ettei se kallis ole aina paras. Kävi niin, että halvin oli hienoin ja parhain/runsain myös aamupala. Sijannit hotelleilla oli aina ihan keskustassa.
Hotel Duxiana aulassa, ravintolassa ja huoneessa oli paljon design valaisimia ja huonekaluja.


Louis Poulsenin Aj-valaisimiet oli yövalaisimina huoneessa. Vitsailinki, että huomaisko kukaan jos pari pöytälamppua pakkaisin matkalaukkuun? Nämä lamput ovat olleet pitkään haaveena yölampuiksi. Tumman harmaa sävynä oli kaunis ja sopi hyvin valkoista seinää vasten. Sängynpääty ja valkoinen seinä olivat lähes samat kuin meidän makuuhuoneessa eli lamppu olisi täydellinen .) ja väri.
Sängyt ja tyynyt olivat Duxiana merkkiä eli laadukkaat ja saikin kyllä makoisat unet eli hyvällä sängyllä on kyllä merkitystä.

Yksi Malmön nähtävyyksistä on mielenkiintoinen rakennus Turning Torso.Seuraavana aamuna eli sunnuntaina suuntana oli Ystad.Ruotsalais sarjojen Silta, Beck ja Wallander fanina kävin kaikki kymmenen kuvauspaikkaa katsomassa, missä on filmattu Wallanderin jaksoja. Yksi oli tämä kahvila, jossa juotiin isäpäivän kunniaksi kahvit ja tietysti piti maistaa Wallader leivos. Tässäkin kierroksessa oli auto avain asemassa. Kuitenkin Wallanderin ns. asunto sijaitsi reilun 8 kilometrin päässä keskustasta ja poliisiasemallekkin oli matkaa ihan riittämiin.Sunnuntaina kierrellen autolla, niin matkan varrella pysähdyttiin tähän Kabusa Design Factory liikkeeseen.Liike oli kaksi kerroksinen ja valikoimaa oli laijasta laitaan, romanttisesta moderniin linjaan.Liikkeestä sai ostaa massiivisia huonekaluja ja muita sisustustarvikkeita. Valikoima oli laaja.Matkan varrella tuli vastaan myös Nils Holgerssonin patsas, josta tietysti piti napata kuva. Kuva otettu liikkuvasta autosta.

Maanantai aamuna aikaisin takaisin Malmöön ja kävimme heti aamusta, kun ovet aukesi tässä upeassa sisustusliikkeessä, ison torin kupeessa. Liike on Bolia.com ja
suosittelen käymään , jos Malmöössä käytte joskus. Varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Hintahaitari oli laijasta laitaan.

Liikkeessä oli ihanan muhkeita sohvia ja kivoja sisustustuotteita. Jokainen ns. loossi oli kivasti sisustettu, aika runsaasti kylläkin. Olisiki iso olohuone ja sais kunnon muhkean sohvan. Monta sohvaa olisin voinut liikkeestä ottaa mukaan, olivat sen verran kutsuvia.


Juttua ja kuvia tuli reissusta sen verran, joten jätän sokerina pohjalle Köpiksen. Sieltä tulikin otettua oikein kunnolla kuvia. Voi vitsi mikä kaupunki, oikea sisustajan paratiisi. Eli palataanpas seuraavan kerran Köpiksen merkeissä. Pitää lähteä pyykkäys hommiin ja purkaan matkalaukkukin. Illalla pitää alkaa lukemaan rauhassa muitten blogi postauksia, että mitä olette muutamana päivänä kirjoittaneet :)

Palataanpas siis Köpikseen seuraavalla kerralla!!!

2 kommenttia:

 1. Vautsit, mikä reissu teillä on ollu!
  Tuo silta on jo sinänsä nähtävyys ja vielä kun seuraa tuota Silta-sarjaaki, joka on aivan huippu, olen kohta kattonu ekan tuotantokauden:) oikein nautinnolla sitä katon!
  Ihania kauppoja tuolla, voiko ko pääsiski joskus tuonne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari. Joo näkemisen arvoinen silta :). Mulla kolmas tuotantokausi menossa. Tänään aloin kattoon ihan ensimmäisiä Wallander jaksoja uudestaan. Hauska nähä ns. tuttuja paikkoja, missä tuli käytyä. Kööpenhamina oli kyllä sellainen sisustajien paratiisi ja muutenkin paljon nähtävää. Kesällä olis kiva käydä uudestaan :)

   Poista