perjantai 21. lokakuuta 2016

Lepakkotuolin uusi päällinen ja runkoon uusi maalipinta

Syysloma meikäläisellä lähenee loppujaan, nyt on jo perjantai. Mitään kauhean järkevää en ole saanut edes kotona aikaiseksi. No, tartteeko sitä aina tehdäkkään? Viime kolme asiaa postaukseen piti merkata kolme asiaa, mitä pitäisi tehdä...on edelleen tekemättä. Listat maalamatta, yläkerran aula siivoamatta ja trampoliini jököttää edelleen pihalla ja lehdet on haravoimatta :(.
Olen oikeastaan koko viikon kuntoillut, käynyt punttisalilla ja selkäkin alkaa olla taas hyvässä kunnossa.

Ennen kuin menen asiaan, niin sattui hauska tilanne punttisalilla. Alkulämmittelyn jälkeen otin jumppamaton ja menin tekemään lihaskuntoliikkeitä ja vähän venyttelemään. Kun olin tehnyt, niin tuttavani oli siinä yhtäaikaa ja yhtäkkiä kysyi, että jätitkö maton paikalleen? Mie luulin, että tarkoitti sitä minun jumppamattoa ( olin aluksi ihan hämillään), kunnes selvisi että tarkoitti kun olin blogissani kirjoittanut, että olin testannut pyöreätä mattoa keittiöön, mikä on ollut työhuoneessani. Oli aika hauska tilanne ja saimme makeat naurut aikaiseksi.

Nyt asiaan...

Otin muutaman kuvan, mitä tehetin parkkinahasta. Aikaisemmihan mulla oli tekonahasta nämä ja olivat ihan järkyttävän näköiset. Kyllä aito on aito.

Tästä pääset kurkkaan miltä ne ennen näytti, kun olivat tekonahoissaan KLIKEikö olekki nyt 100 kertaa paremmat?Toinen lepakkotuolin päällinen ei ollut vielä valmis. Onneksi odotettiin ompelijan kanssa, että tämä eka päällinen valmistuu. Nimittäin tämä valmis päällinen on alunperin tehty isomman tuolin runkoon, mutta päällinen olisi jäänyt liian pinkeäksi, koska nahka ei anna vielä yhtään periksi. Joten laitoin sen tähän pienemmän tuolin runkoon ja samalla tämän vanhan lepakkotuolin rungon maalautin hopealla spraymaalilla. Aikaisemmin tuolin runko oli valkoinen ja vähän ruosteessa. Isompaan tuoliin tehdään nyt isommilla kaavoilla päällinen.
Pienempi tuoli jää Oonan huoneeseen ja isompi menee yläkerran aulaan.


Valitsin pellavanvärisen langan, koska minusta vaaleampi lanka antaa kivasti tikkaukset esiin ja väri langassa ja nahassa on kyllä nappi. Olen tyytyväinen :).Parkkinahan ostin Kuopiolaiselta nahkamyyjältä. Hän oli käymässä pohjoisessa ja oltiin sovittu tapaaminen aikaa. Olin kertonut puhelimessa toiveen nahan väristä ja käyttötarkoituksesta. Hän oli varannut minulle sopivan palan. Ostin pari isoa parkkinahka vuotaa ja yhden ohuemman nahka vuodan. Ohuemmasta on vielä auki, mitä keksin siitä tehdä. Siitä voisi jotain kivaa askarrella. Paksummasta parkkinahasta mietin, jos suunnittelen siitä itselleni arkikäyttöön laukun...katsotaan toteutuuko?

Laitan myöhemmin parempia kuvia tuolista, kun saan Oonan huoneen kokonaan valmiiksi.

Tässä vielä tiedot, jos joku haluaa tilata nahkaa tai kysellä misspäin aina myyjä on liikkeellä, niin voi sopia treffit.

KARTIM NAHKAMYYNTI 0400 -568 166


Vinkki!

Nahat vielä käsittelen Mehiläisvahalla, eivät naarmuunnu niin helposti ja samalla hoitaa nahkaa. Betoniset jutut voi käsitellä myös Mehiläisvahalla, tekee likaa hylkivän pinnan eli kuistin penkitkin ajattelin samalla vahata.

Nyt kohta imuri laulamaan ja vähän ohenteleen pölykerroksia. Ajattelin myös hakea perjantai puskan kukkakaupasta syysloman kunniaksi. Koivuangervon oksat jo vetelee  viimeisiä.Ihanaa perjantaita kaikille <3 ja seuraava päivitykseni aihe on Huippumalli hommia. Siitä sitten myöhemmin :)

4 kommenttia:

 1. Onpa tosi hyvän näköiset. Kaunis koti teillä.

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunista! Aito nahka on ihana materiaali ja patinoituu kauniisti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi <3 Nahka tosiaan vain paranee käytössä ja tulee kivan näköiseksi vuosien saatossa :)

   Poista