keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Vierasmakkarin pintaremontti

Täällä vietetään neljättä loma päivää ja en ole ihan vetänyt ns. "lonkkaa". Vierasmakkariin ollaan tehty pientä pintaremonttia. Yksi seinä sai uuden maalisävyn ja laminaattilattia vaihtui parkettiin sekä osa listoista uusittiin.
Parketti on sama kuin muuallakin keskikerroksen lattioissa eli Boen tammi parketti 3 -sauvainen Concerto White. Parketti valittiin sen luonnollisuuden takia ja on lämmin ,mukava paljaalle jalalle sekä myöhemmin parketin voi hioa.
Aluksi ei ollut tarkoitus seinille tehdä mitään, mutta olin jo 3 vuotta sitten ostanut työhuoneen seinälle purkin maalia ja ajattelin sen nyt käyttää vierasmakkarin yhdelle seinälle. Sävy on Värisilmän oma sävy Huurteinen.En muistanutkaan kuinka kaunis sävy olikaan ja se passasi tähän seinään paremmin kuin hyvin. Muilla seinillä meillä on Boråsin Moment tapetti, joka on vaalea ja helppo pitää puhtaana eli se sai jäädä.
Kuva Pinterest
Kuva PinterestEkana mulla oli ajatus, että laitetaan päätyseinään myös koriste listoitus.

No, kuinkas kävikään... sänky ei ole ihan keskellä seinää vierasmakkarissa, joten tiedän että minua alkaa häiritseen jos listoitus tehdään symmetrisesti ja sänky ei ole keskellä seinää. Joten sitä ei nyt tässä toteutettu. Tämän idean jätän meidän makuuhuoneeseen, koska siellä sänky tulee olemaan aina keskellä seinää. Löysin netistä kivan idean makkarin seinään, mutta se ei ole näistä kumpikaan mitkä ovat ylläolevissa kuvissa. Näette sen sitten kun ollaan oma makkari remontoitu .)Seinä on nyt maalattu, parketti asennettu ja uudet jalkalistat laitettu.Ennen remonttiaJälkeen remontin
Seinän väri on kyllä ihana <3 ja nyt huone on ihanan lämpöisen tuntuinen. Päädyn saatan kesällä maalata vielä saman sävyiseksi kuin seinän. Huoneen sisustin vähän uuteen uskoon mitä kotoa löytyi eli mitään uutta ei hankittu. Meidän makkarista toin maton, joka sopi hyvin seinän sävyyn ja se sai sinne jäädä. Vaatekomeroihin meinasin vielä uusia vetimet, mutta täältä en löytänyt sopivia...joten pitää turvautua netistä tilamaan. 


Olen oikein tyytyväinen muutokseen  ja huoneesta tuli kaunis <3


Seuraavaksi on sitten työhuoneen vuoro, mutta isommat muutokset tehdään myöhemmin. Nyt loman aikana on tarkoitus työhuoneen yhdeltä seinältä ottaa vain tapetti pois ja miettiä siihen uusi sävy, joka myös natsaa vierasmakkarin seinän sävyyn eli ei olla näkemässä pinkkiä tai mitään rajua sävyä kuitenkaan :) eli maanläheisillä sävyillä mennään myös työhuoneessakin. 


Oikein ihanaa lomaa kellä lomaa  on vielä jäljellä ja toivotaan, että kelit taas lämpenis. Nimittäin täällä tänään mittari näytti -26 astetta.
6 kommenttia:

 1. Oikein kaunis harmoninen värimaailma 👌Tykkään itsekkin hillitymmistä sävyistä 🤗Hieno tuli uudesta vierashuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanna 😍 maanläheiset sävyt on kyllä kauniita ja niihin ei kyllästy niin äkkiä. Pitää aina muistaa ettei olla joka vuosi remotoimassa eli pitää kestää myös aikaa 👍

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3

   Tästä tuli kullä nätti ja värikin oli nappi :)

   Ihanaa lauantaita sinne <3

   Poista
 3. Siitä tuli ihana. Kivasti tuo harmaa antaa lämpöä. Mistä isot tyynyt on hankittu, minun pitäisi hommata isot tyynyt mutta en tiedä mistä kannattaa etsiä ja mitkä olisi hyvät ja jämäkät ettei heti lörpsähdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piitu <3 Tykkään kans kovasti ja sävy on lääin harmaa ruskea. Tummemmat isot höyhentyynyt on Ikeasta ja on kokoa 65x65, päällinen on muistakseen Finlaysonin. Valkoiset isot tyynyt on Lennolin valikoimasta ja muistakseen sisätyyny on myös heiltä. Kummatkin on jämäkät ja isommissa Ikean tyynyssä päällinen on vähän pienempi kuin tyyny, näin pysyy jämäkkyys eli tyynynpäällinen kannattaa valita vähän pienempi kuin mitä sisus :). Toivottavasti löydät soppelit tyynyt. Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinne <3

   Poista