tiistai 29. marraskuuta 2016

Hyggeä elämään :)Mikä on tämä ihmeellinen Tanskalainen sana Hygge???

Maailman onnellisin sana Hygge … ainakin mulle, kun luin siitä mitä se on .) Tämä Hygge voi kuitenkin pelastaa nyt monen kaamosväsymyksen. Varsinki nyt loppuvuodesta, monissa työpaikoilla on kauhea kiire ja pakko päässä vuoden tavoitteisiin eli  paineet on  kovat. Joulu lähestyy uhkaavasti ja monta asiaa tekemättä ennen joulua  sekä tekemättömät työt ja kiire,kiire…. Mitä jos otettais kerran viikossa edes tällainen Hygge päivä? Eli kun tullaan esim. töistä, niin on haettu kaupasta jotain helppoa, ehkä jo valmista ruokaa ja syödään se rauhassa. Sen jälkeen takkaan tuli ja kynttilöitä palamaan (mielellään paljon ). Hyvä kirja otetaan esille  tai laitetaan hyvä leffa päälle ja mennään sinne sohvanurkkaan paksun vilttiin kääriytyynenä. Kännykät yms. vempaimet kiinni. Nautitaan kiirettömyydestä ja hiljaisuudesta koko ilta. Ei petata sänkyä, mitkä jäi kiireessä pettaamatta aamulla, aamun tiskit saa odottaa seuraavaan aamuun. Ovikin mielellään lukkoon, ettei tule kukaan häiritsemään rauhallista Hygge hetkeäsi. Miltä kuullostaa? Keskiviikko ilta vois olla hyvä tällaiselle, olis soivasti keskellä viikkoa. Katkaisi sopivasti kiireen ja taas varmaan jaksaa loppu viikon paahtaa täysillä? Mie ainakin tätä kokeilen joku ilta, kun olen ihan yksin kotona. Juon kuumaa glögiä, syön herkkuja,katon hyvän leffan ja sytytän paljon kynttilöitä ja käperryn sinne sohvanurkkaan ihan luvan kanssa. Enkä välitä kaoksesta ,mikä aamulla on jäänyt. Uskon, että tämä on itselleen kaikein vaikein. Koska paikat pitää olla järjestyksessä.  Lupaan kuitenkin yrittää!!! Tanskassa muuten ei tunneta käsitystä kaamosmasennus ja heille on vierasta kirkasvalolamput. Meillä olisi siis paljon opittavaa Tanskalaisesta elämän asenteesta.

Kerron sitten miten minun Hygge ilta meni, ihan yksinäisyydessä.
Onko siellä vietetty  Hygge iltoja? Kerropas kommentti kenttään ja hyviä idoita otetaan vastaan . Jostain luin, että voi siivouksesta tehdä hauskempaa ,kun ottaa lasin kuohuvaa siivotessa…heh, varmaan olisin kohta alkoholisti. A-klinikka kutsuis alkuvuodesta :)

Piristystä kaamokseen kynttilöistä....

Pientä piristystä pimeisiin iltoihin eli kynttilöitähän ei ole koskaan liikaa.
Eilen hain Torniotar liikkeestä ikkunaan kivan yhden kynttilän kynttelikön ja laitoin sen tähän ruokailutilan ikkunaan. Näitä oli kahta väriä eli tämä matta kultainen ja musta. Meille otin tämän matta kullan, koska musta oli meille mielestäni liian tumma väri, kun mustaa on aika vähän sisustuksessa. Keittiöön ehkä olisi passanut hyvinki,kun sain viikonloppuna laitettua ikkunaan Marimekon kuusikko kankaasta tehty verhot, jotka ovat musta valkoiset. Uskon, että Hygge iltanani  sytytän myös tämän kynttiän palamaan.

Oikein mukavaa tiistai iltaa  vielä kaikille ja huomenna on arvonnan aika eli vielä ehdit hyvin osallistumaan arvontaan. Käyhän kurkkaan arvonta postaus, kiva palkinto luvassa ja ohjeet myös löytyy sieltä.


Tälle vuodelle ainakin yksi arvonta vielä tulossa eli ollaanpas kuulolla :)Heipat taas!

4 kommenttia:

 1. Kivan näkönen kynttiläjuttu.

  Hygge kuulostaa tosi hyvältä, häätyy kokkeila joku päivä, mukava ko ovekki voi laittaa lukkoon, mullaki tekkee kyllä tiukkaa, jos sotkuja on jääny, että antaa niitten olla ;)

  Kivvaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö kuulostakki Sari :) Ovet vain lukkoon ja viltin alle kääritymään :) Samoin sinne kivaa keskiviikkoa ja huomenna jo joulukuun eka. Tulossa taas arvonta, käyhän osallistumassa :)

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa ja mulla taisikin eilen olla vähän semmonen hygge -ilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet viettänyt Hygge illan :) Ens viikolla mieki ajattelin kokeilla. Kivaa loppu viikkoa sinne!

   Poista