maanantai 2. maaliskuuta 2020

Uusi lattia

Heippa pitkästä aikaa. Parin päivän miniloma vietetty Levin lumisissa maisemissa  hyvässä seurassa ja tekipä hyvää vaihteeksi vaihtaa maisemia. Välillä tuntuu, että arki pyörii samoissa kuvioissa ja tällaiset pienet irtiotot tekee  hyvää. Vaikka täällä alkoi nyt viikolla 10 hiihtoloma, me lähdettiin nuorimman neidin kanssa jo aikaisemmin lomalle.


Remontti asiat on kuitenkin mielessä...

Keittiöremontin myötä meillä on tarkoitus myös uusia lattiat keskikerroksesta eli keittiö, ruokailutila ja olohuoneen osalta. Kolme makuuhuonetta jää  myöhemmin uusittavaksi.
Nythän meillä on ollut 20-vuotta vaalea koivun sävyinen laminaatti, joka näkyy tuossa alimmaisena. Laminaatti on ollut kestävä, mutta on aikansa elänyt ja nyt haluan ehdottomasti aidon puupinnan eli parketti on nyt ykkösvaihtoehtona jo sen lämpöisyyden takia. Uskon, että  enää en tartte sen jälkeen kesällä kävellä sisällä villasukilla. Puu on kuitenkin aina puuta :) Hain vain kaksi parkettimallia, jotka oli silmälle mieleen. 


Vertasin myös parkettimallia olemassa olevaan lattialaattaan, joka on kuistissa,eteisessä sekä wc-tilassa ja haluan, että sävy myös natsaa sen kanssa. Varsinkin eteisessä laattalattia tulee näkymään parketin kanssa yhtäaikaa.

Ykkösvaihtoehto tällä hetkellä on tämä Triofloorin parketti. On sopivan vaalea ja käy hyvin myös laatan kanssa sekä tämä sai kotiväeltä kaikilta kannatuksen.
Olen pitkään haaveillut vaaleammasta lattiasta ja matoilla yms. kuitenkin saa tiloihin väriä. 


Toisaaltaa minua kutkuttaa vanhakin puulattia, joka on nykyisen lattian alla. On ehkä siinä kunnossa ettei sitä voi jättää...katsotaan??? Olisi kiva maalata lattia ja sen vois itsekki tehdä. Minusta pienet raot ja epätasaisuudet ei edes haittaa. Kuuluu vanhan talon henkeen. Isoin työ on varmasti saada mies puhuttua ympäri, heh .)


Oikein ihanaa alkavaa viikkoa kaikille ja toivotaan, että kelit suosii lomalaisia!!!
2 kommenttia:

 1. Ihania remppajuttuja sielä!
  Kivoja lattia vaihtoehtoja ja se puulattiaki sielä alla vois olla hyvä vaihtoehto.

  Ihana ilma täälä, niin kai sieläki?
  Mukavaa tiistaita Päivi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katotaan mihin päädytään ja miten päässään aloittamaan :)

   Täälllä tänään ollut kyllä kiva ilma, aurinko paistanut. Kävin tunnin kävelylenkin, mutta muuten kyllä mennyt ihan sisällä. Samoin sinne kivaa viikkoa <3

   Poista