tiistai 29. joulukuuta 2020

Joulu 2020

Viimeksi kirjoitin joulun ensimmäisestä  postauksesta ja nyt taitaa olla viimeinen tälle kuulle ja vuodelle.

Joulu meni lähinnä työn merkeissä, mutta kotona ehdittiin vähän jouluakin viettää perheen kanssa. Joulu oltiin perheen kesken, anoppi ja appiukko mukaan lukien. Anoppi oli lähinnä tehnyt kaikki jouluruoat, isäntä oli meille hankkinut kalat paikallisesta liikkeestä ja mulle jäi lähinnä mekean teko. Viimeksi ollaan yli 20 vuotta sitten vietetty joulu kotona ja menihän se joulu hyvin näikin, vaikka lapset olisi perinteisesti joulun viettäneet mummolassa.


 

Yksi minkä tein eka kertaa elämässä oli nämä torttutaikinasta olevat "tötteröt". Ulkonäkö ei ollut ihan mitä ohjeen kuvassa oli, heh... mutta ihan hyvältä  maistuivat...ehkä olisi voinut tehdä vähän pienemmät näistä. Yhden kun söi, eipä paljon muuta kahvin kanssa jaksanut syödäkkään.  Toinen herkku oli pipareista tehty kakku ja sitten tehtiin nuorimman neitin kanssa vielä rocky road herkuiksi itellemme ja vähän lahjaksikin. 

Joulukuusi jäi tänä vuonna hakematta, joten lahjat aseteltiin lattialle ja Oona sai toimia lahja tonttuna. Muutama paketti oltiin vain laitettu kaikille ja Impun kanssa oltiin sovittu ettemme toisillemme osta mitään kun kaikkia alkaa jo olemaan. Ainoa mikä laitettiin ns. koko perheen lahjaksi on uusi tehokkaampi blenderi, jolla saa kunnolla jäänki murskattua. 

Serkulta sain lahjaksi Marimekon kassin ja värikin oli nappi <3, ite kävin alesta ostamassa joulun alla nämä Marimekon aamutossut. Olisin halunnut ekana ostaa lampaankarva tossut, mutta mistään en niitä löytänyt ja verkkokaupoissa oli kaikki loppuunmyyty. Ensi vuonna pitää olla siis nopeampi.

Joulua tulikin laitettua malttillisesti, vanhoilla koristeilla mentiin. Vähän havun oksia ja kynttilöitä siellä täällä, lampaataljoja sohvilla ja tuoleilla, valkoisia tulpppaaneja maljakoissa. Ajattelin Loppiaisiin saakka pitää joulukoristeet esillä. Mulla siinä on silloin pitempi vapaa, joten aikaa katsoa vähän kaappeja ja laittaa sisustusta vähän keväisempään suuntaan. Ajatus on kyllä etten mitään uutta ostais vaan vanhoilla mennään.


Toivottavasti siellä ootte saaneet viettää kivan rauhallisen joulun!

Mulla onki nyt 3 päivän vapaat, joten otan nämä kolme päivää ihan rennosti kotona ja vähän ulkoilen. Nyt ollaanki kaverin kanssa lähdössä kävelylenkille, joten pitää lähteä vaihtaan ulkovaatteet päälle.

Eikö heikun keikun kaikille!!!

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti